Když andělé dřímají

Když andělé dřímají
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529178/bmid_kdyz-andele-drimaji-65ebe66ad64e5.jpg 4 43 43

Jak vypadá Apokalypsa? Mor, Válka, Hladomor a Smrt na svých děsivých koních? Nebo jedna špatně vyvinutá vakcína? Praktická lékařka Kristýna Doležalová si příliš pozdě uvědomuje svůj podíl na nejhrůznějším omylu medicíny a začíná bojovat za pravdu i své vlastní přežití.

Přidat komentář

zimolka
09.07.2024 5 z 5

Od autorky jsem zatím přečetla vše co napsala a určitě v tom budu pokračovat. Opět si příběh zaslouží plný počet hvězdiček. Kniha je čtivá , určitě doporučuji přečíst.

Baarkaa
18.06.2024 5 z 5

Kniha psaná skutečně hodně čtivě. Připomínka nedávného, ale hodně bolestivého tématu. Psáno lékařkou, která sama nebyla přesvědčena o absolutní užitečnosti jediné možné cesty-očkování. Ač se v úvodu uvádí, že vše je smyšlené...mám sama pocit, že se jedná o vlastní pochybnosti, které jsou dovedeny až do určitého extrému. Sama se domnívám, že sice nedošlo až k tak závažným následkům, ale kdo ví, zda to plíživé, co teprve nastane, nebude nakonec ještě horší. Děkuji za knihu, za obraz ne-lidskosti, stojí za přečtení každému....a díky i všem, co nepodlehli


katynka78
17.06.2024 4 z 5

Mám ráda české autory a paní Bartošovou jsem objevila díky Databázi knih. Téma této knihy mne zaujalo, protože miluju dystopie, miluju lékařské prostředí a moc mne zajímají názory lidí z oboru a jak se říká od fochu.
Tušila jsem, že to nebude jednoduché čtení, ale byla jsem na to připravena. I tak to bylo naprosto šílené, ale bohužel naprosto uvěřitelné čtení. Věřila jsem každému slovu, každé představě autorky, nepochybovala jsem ani chvilku, že by se toto mohlo stát, protože k tomu nebylo až tak daleko.
Tleskám autorce za odvahu napsat tuto pravdu. Pravdu o tom, že jsme křehcí, že jsme ve chvíli ohrožení naprosto nekontrolovatelní a že ve chvíli, kdy nebudou uspokojeny naše základní potřeby, tak se z většiny z nás vytrácejí lidské pohnutky a vše je jen na úrovni přežití. To není výčitka, to je holý fakt.
A jako žena říkám, že tak jak je to všude na světě, v jakékoliv době, stavu a příslušnosti, ženy to bohužel odnesou vždy nejhůře. Bohužel a autorka tady ukazuje proč a jak.
Ale tak jak se nedá nikdy nic paušalizovat, tak ani tady není na místě dělat soudy ohledně pohlaví, je to jen konstatování rovnosti, které nebylo stále dovršeno a z hlediska fyzických dispozic asi ani nikdy nebude.
Ale jak jsou v knize padouši, tak jsou tam hrdinové a stateční lidi, kteří nikdy lidmi být nepřestanou.
Závěr knihy je zvolen velmi vhodně. Opravdu - doporučuji k přečtení.
A já paní autorce ještě jednou děkuju za skvělou, i když tak mrazivou knihu.

Marekh
14.06.2024 5 z 5

Od autorky jsem již přečetl knihu KLEKÁNICE a časem si přečtu další knihy. Autorčino motto je: „Neberte život příliš vážně, stejně z něho nevyváznete živí!“

KDYŽ ANDĚLÉ DŘÍMAJÍ je postapokalyptický román. Kniha má 4 části. Obsahuje Prolog a Epilog. Kniha má 2 dějové linie, které se postupně protnou.

Hlavní postavou je praktická lékařka KRISTÝNA DOLEŽALOVÁ, která má svou ordinaci v Příbrami. Je znepokojená špatně vyvinutou vakcínou.

Anotace knihy je celkem strohá a asi nemá smysl něco více prozrazovat. Nejlépe je pustit se přímo do čtení a nic bližšího si nezjišťovat. Na počátku knihy je uvedeno, že všechna jména postav a firem, jakož i celý příběh jsou vymyšlené a nemají žádnou souvislost se skutečností.

Při četbě jsem pociťoval nepříjemné pocity a zpočátku jsem si nebyl jistý, jestli si chci znovu připomínat smutné události, které jsme v minulosti prožili. Tématem knihy se mi některé okamžiky připomněly a nebylo to vůbec příjemné. V minulosti jsem si řekl, že knihy s tímto námětem číst nebudu, ale s touto knihou jsem udělal výjimku.

Kniha je čtivá a napínavá a zaujala mě od počátku do samotného závěru. Čtenář se může zamyslet nad spoustou věcí a vyhodnotit si to.

V knize jsem našel hodně překlepů.

Kniha má pěkný přebal.

Citát:

Důležité není to, co jste ztratili, ale to, co vám zůstalo.

krevetka79
30.05.2024 5 z 5

Hodně zvláštní příběh, ale skvěle zpracovaný.
Myšlenka velmi děsivá a bohužel i reálná.
Budu mít chvilku o čem přemýšlet.

Sidonka3
21.05.2024 4 z 5

Dobře stravitelné, srozumitelné, napsáno lehkou rukou. Vzhledem k tématu ponuřejší čtení. Od autorky a zároveň doktorky Bartošové se mi líbil už Vodník. Toto ještě o něco víc. Díky za téma o počátcích, vývoji a důsledcích... (něčeho, nechci víc spoilerovat). P.S. Děkuju všem, co mají odvahu nemlčet.

intelektuálka
18.05.2024 4 z 5

Po přečtení této knihy mohu jenom doufat, že andělé nikdy nedřímají ....

A že lidé nikdy nezapomenou, co dělá člověka člověkem ....

Krutý obraz jedné epidemie a následující obraz lidské společnosti je varující ....

Více nemohu psát, abych neprozradila děj .... ale místy mě potěšilo slunce, které ten obraz hrůzy osvětlilo svými paprsky ....

Doporučím.

HH77
08.05.2024 5 z 5

Čekala jsem další vyšetřování Tomáše a Honzy, a dostala něco úplně jiného. Avšak velmi zajímavého. Tereza prostě umí, opět jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Myšlenek na knihu mám spousty, ale to už bych spoilovala. Doporučuji všemi deseti.

Deathmetall
04.04.2024 5 z 5

Parádní postapo, Terezka mile překvapila!

Štítky knihy

očkování lékařské thrillery postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Tereza Bartošová
česká, 1985
2023  83%Vodník
2023  82%Klekánice
2024  88%Dceřina kletba
2024  88%Když andělé dřímají