Sidonka3 profil

☰ menu
Sidonka3

žena · statistiky

Aktivní: 25.04.2024 23:01 (poprvé 23.09.2018)
Body:1 617
Palce za komentáře: 7 352 · 3 796 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Stín větru
Stín větru
Carlos Ruiz Zafón
Čokoládová krev
Čokoládová krev
Radka Denemarková
Tropické noci
Tropické noci
Jakub Fránek
Digitálna totalita
Digitálna totalita
Oľga Četverikova

Kdo jsem

Sidonka3

Chystám se číst: Výměna populace v Evropě - Jak globální elita využívá masovou migraci k nahrazení původního obyvatelstva,

Sidonka3
Sidonka3
Sidonka3

Nápoje na zahřátí těla i duše, kavárny a autorská čtení v nich, literární setkání s pozoruhodnými autory, posezení v baru s přáteli a spousta knih k tomu. Prostě pohoda.

Sidonka3

Momentálně melancholická romantička. (Podzim, rok 2021).

Sidonka3

Viktoriánská Anglie nebo gotický román, případně tajuplné, mírně strašidelné a ponuré příběhy, čtení na deštivé, krátící se světlé dny podzimu 2021...

Sidonka3

Svatojakubské poutní cesty, které prochází ČR, jsou součástí evropské sítě poutních tras do španělského Santiaga de Compostela. Je 6 tras: Všerubská trasa: Praha Příbram Klatovy Kdyně Všeruby 206 km, Železná trasa: Praha Beroun Mariánský Týnec Plasy Kladruby Železná 257 km, Moravskoslezská trasa: Opava Olomouc Brno Mikulov 276,9 km, Žitavská trasa: Žitava (Zittau) Český Dub Mladá Boleslav Stará Boleslav Praha 149 km, Východočeská trasa: Libná PL/CZ Broumov Hradec Králové Kutná Hora Kácov Vlašim 269 km, Jihočeská trasa: Vlašim Tábor Český Krumlov Koranda 213 km.
https://ultreia.cz

Sidonka3

Svatojakubská cesta nebo Cesta svatého Jakuba (španělsky Camino de Santiago) je název historické sítě dvanácti poutních cest. Je o ní napsáno množství cestopisů, snad někdy sama absolvuju, zatím jen o cestě čtu.

Sidonka3

Nenasytná čtenářka (všeho možného i nemožného).

Sidonka3

Můj sen: Ráda bych víc cestovala, vzdala se pohodlí městského života a šla objevovat nové, třeba i nehostinné, o to však krásnější kraje. Z tohoto důvodu se chci více zaměřit na cestopisy a průvodce.

Sidonka3

Jaro 2021 je tady, ráda si chodím číst ven.
Už druhým rokem ujíždím na kriminálkách a občas nějaké té slaďárně, tedy na žánru, který jsem nikdy v minulosti v takové šíři nečetla. Táhne mě to teď do odlehčeného tónu.
Díky za tip na KNIHOBUDKY, dosud jsem nevyzkoušela.
Je skvělé, že momentálně je:
82 funkčních knihobudek
387 pouličních knihoven v ČR (případně dalších veřejných knihovniček)

Sidonka3

Nikdy v naší rodině nechyběly knihy všech žánrů... a zvířata snad každého druhu. Oboje jsou moje srdcová záležitost.