Hrobník přehled

Hrobník https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494207/bmid_hrobnik-fpn-494207.jpg 4 367 367

1893: Augustin Rothmayer pracuje jako hrobník na známém vídeňském ústředním hřbitově. Nevrlý podivín je současně velmi sečtělý a vzdělaný samouk. Ve volných chvílích sepisuje Almanach pro hrobníky. Inspektor Leopold von Herzfeldt ho však připraví o klid. Mladý policista totiž potřebuje odborníka na vše, co souvisí se smrtí. Vyšetřuje brutální vraždy vídeňských služek. Každá z nich byla nemilosrdně probodnuta kůlem. Hrobník ví, že tímto způsobem byli od dávných dob nebožtíci drženi ve svých hrobech, aby neškodili živým. Řádí snad ve Vídni vrah věřící v upíry?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Das Buch von Totengräbers , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (109)

maja8148
15.05.2024 5 z 5

Miluji hřbitovy a vše kolem nich. A tato kniha nám toho dopřeje dost (a mě přesvědčila k tomu, abych se v nejbližší době vydala na návštěvu Vídně). Naštěstí toto množství "morbidnější" části knihy neubírá na prostoru ostatních postav a děje, takže všichni tři se nám dokáží dostatečně představit a přeskočí i jiskra (jen Leo mě občas štval, ale to je jeho povahou, takže je to dobře :D). Jediné, co mě občas chybělo, tak bylo vyšetřování, protože se několikrát úplně zapomnělo na to, že se něco vlastně vyšetřuje a co konkrétně a Leo si vyšetřoval něco úplně jiného a také po vlastní ose (za což teda pěkně dostával kapky a stejně si dělal, co chtěl - jak říkám, prostě mě občas strašně štval).

broskev28
29.04.2024 5 z 5

Hrobník je další historickou detektivkou O.P. - v naší knihovně už máme Kat a rada dvanácti, a právě tahle kniha je v naší knihovně velmi čtená a oceňovaná. Takže jsem byla na Hrobníka natěšená, a mé očekávání bylo zcela naplněno!
Skvělý příběh z historické Vídně, detektiv inspektor je nováček převelený ze Štýrského Hradce – mladý, ambiciózní, obdivovatel nových postupů a technologií. Jenže má židovské jméno i předky, takže kolegové ho nevítají s otevřenou náručí. A to zdaleka není vše – největší překvápko je „vlk v rouše beránčím“! Své nesporné kouzlo má i samotný vzdělaný hrobník Augustin. Prostě výborná, dobře napsaná detektivka ze starých časů, kdy Vídeň byla plná služtiček snících o lepším životě, zelená víla byla běžnou součástí nápojových lístků a tango učil barové tanečnice argentinský rodák . . .
Určitě doporučím a těším se na pokračování této série.


Standa24
26.04.2024 4 z 5

Povedený začátek nové série od O. Pötzcha. Autor příběh umístil do prostředí Vídně na konci 19. století, která je plná zločinů různého druhu, ale také nových vynálezů, společenských změn i antisemitismu. V hlavním městě podunajské monarchie řádí tajemný vrah podobný Jacku Rozparovači, po kterém pátrá nesourodá trojice hlavních hrdinů. Kniha je napínavá a i když popisované zločiny byly místy až brutální, tak se jedná o celkem odpočinkovou četbu.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023


Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022


HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.


Kniha Hrobník v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených456x
ve Čtenářské výzvě92x
v Doporučených29x
v Knihotéce245x
v Chystám se číst320x
v Chci si koupit91x
v dalších seznamech9x