Neviditelné kořeny přehled

Neviditelné kořeny
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508526/bmid_neviditelne-koreny-w5R-508526.png 5 2146 2146

Krev není voda. Románová kronika o rodině ve víru československých dějin. Listopad 1989. Vysokoškolák Pavel prožívá události revolučních dní, které poznamená rodinná tragédie: jeho otec, příslušník StB, spáchá sebevraždu. Pavel se navíc dozvídá, že je adoptovaný, a tak začíná pátrat po svých kořenech. Nedlouho po druhé světové válce se snaží Tomáš a Anežka, zaměstnanci firmy Baťa, uprchnout přes střežené hranice ze své vlasti. Co mají desítky let vzdálené osudy společného a jak je ovlivní bouřící dějiny?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelné kořeny. Přihlašte se a napište ho.

JPBelmondo
dnes 5 z 5

Co napsat o knize, která vás absolutně pohltí od začátku do konce? Která s vámi plně souzní? No, že je to výborné a výtečné čtení. Příběh mě úplně ohromil, jsem nadšena. Úplně ze všeho. Občas i slza ukápla. Velkým bonusem je Baťovská historie. Tohle prostě musím mít ve své knihovně. Tohle totiž budu ještě znovu číst. K tomu se chci vracet. Autorovi ze srdce děkuji a smekám.

VladiKlaisner
17.04.2025 4.5 z 5

Příběhy Anežky, Tomáše a Pavla v různých časových liniích se postupně vybrušují v krásný příběh, příběh smutný, ale i plný očekávání, že bude jednou lépe. Často jsem se natolik začetla, až jsem začala příběh doslova prožívat. Možná ten konec byl trochu přeslazený, těžko uvěřitelný, ale o tom už většinou knížky bývají.

Pro letošek řadím knihu do těch, které stáli za to a určitě se k ní po čase zase vrátím.

Mateo67
11.04.2025 audiokniha 5 z 5

Můj letošní zatím nejúspěšnější úlovek, za který opět můžu poděkovat svým “oblíbeným”. Moje maminka pochází z Valašska, takže Zlín a jeho okolí znám jak své boty a cítím (vím), že tam jsou částečně moje kořeny. Obě linky mě zaujaly, historická baťovskou tematikou, současná popisem průběhu sametové revoluce z pohledu studentů, protože i já byla v tyto dny studentkou vysoké školy a vše zažívala (sice v Brně) na vlastní kůži. Velký aspirant na členství v letošní TOP 5.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Nechají ji porodit? Co když ji znovu začnou týrat a ona potratí? Nebo ji na ten potrat rovnou pošlou? Můžou taky vyvolat předčasný porod a dítě pak zabít. Dělávali to tak Němci v koncentráku, vyprávěl jí o tom jejich soused pan Blaschke, který byl dva roky v Treblince. Novorozence pak hodili psům, i když byl ještě živý. Nebo ho utopili v kýblu s vodou a hodili na hromadu mrtvol u kremačních pecí. Jenže to byli nacisti, to se dnes přece nestane, snaží se samu sebe uklidnit.

Doma jsi tam, kde jsi jako kluk hrával kuličky

Strom může vyrůst do výšky, ale pořád má své kořeny. Můžeme tedy sahat až k nebi, ale nemůžeme si zvolit, kde jsme se narodili nebo jakou máme barvu očí. Je to náš osud, kterého si musíme být vědomi, ale současně se nesmíme bát otevřít se světu. Yaron Herman

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Neviditelné kořeny v seznamech

v Přečtených2 436x
v Mé knihovně370x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)