Pomocnice

Pomocnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525986/bmid_pomocnice-654d68a7bd2df.jpg 4 1400 1400

Pomocnice / Pomocníčka série

1. díl >

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ta moje. Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku v podkroví. Snažím se nevnímat, jak Nina dělá nepořádek, jen aby se mohla dívat, jak ho uklízím. Jak o vlastní dceři vypráví podivné lži. A jak se její manžel Andrew zdá být den ode dne ztrápenější. Ale když se dívám do jeho krásných očí, je těžké si nepředstavovat, jaké by to bylo žít Ninin život. Winchesterovi nevědí, kdo doopravdy jsem. Nevědí, čeho jsem schopná.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Housemaid , 2022


více info...

Přidat komentář

veronna
včera 4 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře, ale chvílemi mi jsem měla pocit, že už jsem jí četla... A to proto, že velmi připomínala knihu Poslední paní Parrishová.

Coucouha
předevčírem 4 z 5

Kniha se mi líbila. Vtáhla mě do děje natolik, že jsem ji přečetla za 2 večery a nemohla jsem ji odložit. Celkově mi dost připomíná Poslední paní Parishovou, ale ta byla o něco lepší, takže jsem musela dát "jen" 4 hvězdičky. Jinak byla kniha opravdu skvělá a nebýt epilogu, líbila by se mi ještě víc. Musím říct, že poslední dobou se mi dost často u knih stává, že ty epilogy jsou až moc přitažené za vlasy a konec knihy díky nim není až tak atraktivní. Každopádně se ale už těším na 2. díl :)


Aknel26
17.07.2024 4 z 5

Pokud jste už některé psychothrillery z rodin a domácností četli, pak vám možná bude zápletka jasná už během vyprávění Millie. Pro mě to bylo docela předvídatelné, jen závěrečné kapitoly obou hrdinek mě dostaly. Nicméně kniha se četla velmi dobře, i když tušíte, kam bude příběh směřovat, krátké kapitoly vás udrží v napětí, co když je všechno úplně jinak...

sloncekhk
16.07.2024 5 z 5

Tato kniha byla síla, dobře se četla, děj rychle ubíhal a měl spád, za mě super čtení

Burák
15.07.2024 4 z 5

Od psychothrillerů si dávám dlouhodobě pauzu, protože i když je to můj oblíbený žánr, všechny ty příběhy se tolik podobají, že mi po pár měsících splývají dohromady.
Výjimku jsem udělala s Pomocnicí, na kterou jsem slyšela chválu ze všech stran. A tak jsem neodolala a musím potvrdit, co se o této knize říká, rozhodně to patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu co se mi zatím dostalo do ruky.

Vyprávění nezačíná nijak originálně. Naopak máte pocit, že tohle už jste četli/viděli mockrát. Prostě spousta klišé. K velkému obratu dochází zhruba v polovině, kdy se mění postava vypravěčky a najednou všechno vidíme jiným úhlem pohledu. S každou další kapitolou se zápletka zdá uvěřitelnější a o to víc děsivější.
Pointa celého příběhu tolik nepřekvapí, zvlášť jestli už máte v této kategorii něco za sebou, ale závěr překvapivý je a dává závdavek na pokračování v další knize. To mi přišlo od autorky velmi povedené.

Styl psaní a český překlad je čtivý, svižný a odsýpá s lehkostí, čemuž pomáhají o krátké kapitoly. Tíživou atmosféru a napětí si kniha drží bez problému až do konce.
Ten hype kolem toho naprosto chápu a přijde mi zasloužený. Po Zmizelé (od Gillian Flynn) asi nejlepší psychothriller co jsem dosud četla.

ClaireW
13.07.2024 5 z 5

Tak to byla jízda. Druhá půlka knihy mi málem nechala spadnout bradu. Spousta zvratů, nestihla jsem se ani nudit. Kniha je opravdu velmi čtivá.

p. Rochesterová
11.07.2024 3 z 5

Vůbec to nebylo špatné..dobře vymyšlené..ale něco tomu chybělo..s mamkou jsme se obě shodly, že knížka Služebná se nám líbila mnohem více, od té jsme se nemohly odtrhnout..u téhle to tak nebylo..

RMarkéta
09.07.2024 5 z 5

Opravdu velmi čtivé. Od začátku jsem chtěla vědět, co z toho vyleze. Ovšem, v této knize není nic takové, jako se na povrchu jeví. Ten twist od půlky knihy nabral úplně jiný rozměr. Až jsem to musela dočíst na jeden zátah. Mám ráda přesně takovou hru se čtenářem. To mě baví. Hezky budovaná zápletka a atmosféra. Jako od Hitchcocka. Tohle chci vidět zfilmované.

Nuttelka
08.07.2024 audiokniha 5 z 5

No ale toto! To teda bylo něco.. Celá tato kniha má grády od začátku do konce a vlastně ani s jednou postavou jsem nesoucítila, i když první polovina poslechu tíhla k určité straně, hned mě to pak přešlo :-)) Výborně načteno, celou dobu poslechu jsem měla husí kůži po celém těle a nepříjemný pocit, že i tohle se ve skutečnosti může dít.. Knihu určitě doporučuji a jsem zvědavá na další díl, co si na nás autorka připravila.

vekkr
07.07.2024 5 z 5

Přesně styl knihy,který mě baví číst.Ale …Opravdu je to dost vše podobné.PPP a Matčina hra byly opravdu dost stejné a tak dost brzo tušíte.Rozhodně čtivé,leč trochu přehnané.

Jiparis
05.07.2024 5 z 5

Skvěle napsaný thriller s nečekanými zvraty . Příběh o tom, co se dá výchovou zkazit a předat další generaci.

Balenka
04.07.2024 4 z 5

Veľmi pútavá a pritom dosť jednoduchá kniha.

knihomolkadorfa
23.06.2024 5 z 5

Hooodně dobré !

Kskaja
22.06.2024 5 z 5

Velmi čtiva kniha. Toto mě dost bavilo. Na stejné téma jsem četla už vice knih, tato se radi k těm povedeným.
Jasně pár nelogickych chvil to mělo, ale nevadilo mi to.
Doporucuji

klokan.1905
20.06.2024 5 z 5

Pomocnice...
Druhá kniha od Freidy McFadden, která se mi dostala do rukou a opět naprostá pecka... Jediné co mě mrzí je to, že v českém jazyce momentálně není od autorky po čem sáhnout... :-( Přečetl jsem Za zavřenými dveřmi a teď Pomocnici... Doufám a přeji si, aby nakladatelství Kalibr co nejdříve sáhlo a vydalo v českém překladu i další knihy autorky...
K samotné knize nenapíšu vůbec nic... ;-) Prostě si ji přečtěte... ;-) Uvidíte, že to bude stát za to a budete hledat každou volnou chvilku, abyste mohli po Pomocníci sáhnout... ;-) Pomáhat jí nebudete, ale budete hltat jednou stránku za druhou, kapitolu za kapitolou...
Freida McFadden to má u mě zaslouženě za pět hvězdiček... Netrpělivě budu vyhlížet další její knihu...

Aneleh
16.06.2024 5 z 5

Asi nejlepší psychothriller, jaký jsem dosud četla. Tak napínavé, že nemůžete přestat číst. Doporučuji všem, kteří chtějí při čtení zapomenout na všechno okolo, tohle vás zaručeně úplně pohltí. Nelze nezmínit i originální obálku.

Lilinka.Ká
14.06.2024 4 z 5

Pěkně napsané, napínavé, ale čekala jsem, že se budu trochu víc bát. Začátek za mě skvělý, pak tam byly místa, kde se mi to trochu vleklo. Ale celkově hodnotím kladně.

Rade
10.06.2024 2 z 5

Opravdu nemusím číst jen hlubokomyslné knihy, naopak, detektivky i thrillery mám jako odpočinkovou literaturu ráda, ale tohle jsem prostě nebyla schopna vstřebat.
Pro mě nelogické, chování postav nepravděpodobné, až přepálené, zvraty až úsměvné, pointa nepochopitelná. Konec mi přišel tak cáklý (policejní vyšetřování, scéna u rakve), že přemýšlím, zda vlastně celá kniha není myšlena jako ironie a povedený vtip. Epilog by tomu nasvědčoval…
Nakonec jednu hvězdičku přidávám za to, že jsem četla se zvědavostí, jak autorka celý příběh ukončí a že jsem se svým způsobem občas i bavila.

wooloong
09.06.2024 4 z 5

Přečteno za dva dny, napínavé, i když od poloviny docela předvídatelné. Trochu vadil způsob vyprávění hlavní hrdinky, působilo to nezrale a naivně.

iveetka
09.06.2024 4 z 5

Zhltnuto, doslova! Začátek knihy super, ihned mě to vtáhlo do děje. Každopádně za mě konec předvídatelný. Po půlce knihy, už sem měla svoji vizi a ta se s koncem ztotožnila. To mi ovšem čtení nepokazilo. Doporučuji.