Vraní oko přehled

Michaela Klevisová

Josef Bergman série

< 8. díl

Dvojnásobná držitelka ceny za nejlepší českou detektivku Michaela Klevisová se vrací k oblíbenému kriminalistovi Josefu Bergmanovi. Vyšetřování ho tentokrát zavede do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět a podezřívat. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky a dalšími podezřelými okolnostmi. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i těch, kteří před druhými něco skrývají.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Detektivka Vraní oko od Michaely Klevisové opět zaujme čtenáře napínavým příběhem. Hlavní postavy, inspektor Bergman a jeho kolegyně, se ocitají v prostředí jižní Moravy. Zde se odehrává řada záhadných vražd, které jsou spojeny s místními tajemstvími. Čtenáři chválí autorčin styl a schopnost vytvářet napínavé zápletky, které drží v napětí až do poslední stránky. Kniha je popsána jako čtivá a atraktivní, s dobře vykreslenými postavami a realistickým prostředím. Doporučení na čtení přichází od mnoha spokojených čtenářů, kteří se těší na další příběhy z této série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Vraní oko mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé zápletky
  • Milovníci české literatury
  • Ti, kdo ocení dobře vykreslené postavy
  • Čtenáři hledající pohodové čtení

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraní oko. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Jutyska
23.11.2025

Autorku jsem měla tu čest poznat osobně na setkání v knihovně v našem městě a bylo to skvělé povídání se skvělou a přitom skromnou autorkou. Její knihy nejsou jen obyč detektivky, ale v určitém smyslu i psychologické romány, kde jsou dokonale vykresleny charaktery jednotlivých postav a prostředí mokřad a lužních lesů. Potěšilo mě i ornitologické okenko ;-) A snaha ochránit a zachovat panenskou přírodu a ohrožené druhy ptactva. Půl hvězdičky ubírám, protože další knihy od této autorky mě chytly o trošičku více.

všech 371 komentářů

Související novinky - Vraní oko (19)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)

01.09.2023

10 nejčtenějších knih (srpen)

15.08.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Jaký paradox, že život se dá s jistotou označit za šťastný teprve až v okamžiku, kdy už skončil.

Marta v duchu slyšela její slova: Ať se obklopíš čímkoli, Martičko, jedinou jistotu budeš stejně vždycky mít sama v sobě.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Vraní oko v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 308x
v Mé knihovně403x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi