Vetřelec přehled

Vetřelec
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491453/bmid_vetrelec-63b458ca880c2.jpg 4 811 811

V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené. A že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval. Komisařka Laura Linhartová postupně odhaluje, že tahle rodinná idylka byla pouze zdánlivá, a na povrch vyplouvají přísně střežená tajemství, o kterých se neměl nikdy nikdo dozvědět. Jak vysokou daň si vyžádají? A kolik nevinných životů budou nakonec stát?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (225)

Ava365
21.07.2024 3 z 5

Zklamání, od autorky nejlepší české detektivky by člověk čekal mnohem víc. Tady byla velká řádka nelogičností, rovněž autorčin sloh svědčil o "nevypsanosti". Nepřesvědčivé dialogy, některé postavy v chování nekonzistentní, některá slova užívaná v nesprávném významu. A celou knihou uměle a zbytečně (snad jen kvůli názvu) šroubované téma jakéhosi vetřelce. A ten závěr? Ten už raději komentovat nebudu. Kvůli tomu, že jde o naši autorku, navíc mladou, přidávám jednu hvězdičku.

85098211
19.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Ve svém hodnocení knihy bych se s klidným svědomím mohla podepsat pod komentář uživatelky princesse. Také se mi poslední díl líbil nejméně, bohužel, přestože jsem se na něj opravdu moc těšila... Laura mi byla opět silně nesympatická a to, co se stalo Adamovi, se podle mého názoru do děje vůbec nehodilo. Přitom i tento případ se rozjel hodně dobře, to zase musím uznat. Všechno podstatné ostatně prozrazuje anotace. No a asi nikoho nepřekvapilo, že zavražděná rodina, tedy konkrétně oba rodiče malé holčičky, měli svoje kostlivce ve skříni. A že jich nebylo právě málo... Laura se spolu se svojí kolegyní Veronikou dost dlouho motají v kruhu, protože vyšetřování se ne a ne pohnout z místa. Až teprve po smrti Adama (která byla zbytečná a určitě k ní nemuselo dojít) se konečně Laura dostane na tu správnou stopu...
Pokud jde o úplný konec knihy, tak já jsem byla dost rozčarovaná z toho, jak autorka případ uzavřela. Jinak skvělou sérii takhle nešťastně poslat do kytek, to se hned tak nevidí. Navzdory tomu tento třetí díl hodnotím poctivými čtyřmi hvězdičkami a časem zkusím další autorčinu knihu.


HaHa11
15.07.2024 3 z 5

Hodnocení této knihy je v podstatě totožné s předcházející Vesnicí. Námět zajímavý, potenciál rozhodně měl, ale to zpracování.... Tolik literární vaty, tolik klišé.... Nekonečné rádoby ponory do nitra hlavní hrdinky mě nudily, povětšinou ani neměly nic společného s vyšetřováním; bylo to pofňukávání po jejím dřívějším životě pracovním i osobním. Autorka nastavovala stránky tím méně vhodným způsobem - poměrně úzký okruh podezřelých, nepřesvědčivé vykreslení charakteru aktérů (včetně těch zavražděných), slepé uličky nenechala náležitě doznít. A navíc - hrubě porušené jedno z pravidel detektivek - čtenáři znalci už vědí! Konec vyzněl spíše bezradně než překvapivě.
A ona občas zmiňovaná česká Tana French?! Absolutně nesouhlasím!

všechny komentáře

Související novinky (7)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejčtenějších knih (říjen)

15.10.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Prachy, prachy, prachy - od pradávna ten nejabsurdnější a zároveň nejprostší motiv na světě, který i dnes, v době blahobytu a enormního nadbytku, má kvůli lidské chamtivosti na svědomí tolik životů.


Zfilmováno

Vetřelec (2002)


Kniha Vetřelec v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 027x
ve Čtenářské výzvě168x
v Doporučených47x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst301x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány česká literatura Holice

Autorovy další knížky

Kristýna Trpková
česká, 1996
2021  84%Stvůra
2022  85%Vesnice
2023  85%Vetřelec
2024  83%Někdo z nás
2021  74%Rozsudek smrti