pink_unicorn pink_unicorn komentáře u knih

☰ menu

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Po knize jsem v knihovně sahla naprosto náhodou, pouze protože jsem po delší době chtěla fantasy, které nemá více dílů. Absolutně to ale předčilo veškerá moje očekávání. Kniha mě držela od začátku do konce, snad ani chvíli jsem se nenudila. Svět mě uchvátil, postavy zajímavé, navíc v celkem čistokrevné fantasy hlavní postavy především ženské, což se moc nevidí a nebo to působí moc násilně, tady však docela sedlo. Jsem nadšena, osvěžující nový svět, který autorka vymyslela, je výborný.
Rozsahu knihy se vůbec nebojte, ani vám to nakonec vůbec nepřijde, že to má 800 stran. Milovníkům fantasy vřele doporučuji!

04.06.2022 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Z knih této spisovatelky prostě mrazí. Všechny mě doslova posadily na zadek. Ač historické romány opravdu nejsou můj šálek kávy, jsem moc ráda, že jsem se k tvorbě této autorky dostala. Přečtěte si od ní cokoli, myslím, že nebudete litovat.

16.07.2021 5 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Styl psaní této autorky mě prostě baví. Mnozí tuto knihu zařazují jako její nejslabší, což zatím nemohu posoudit. Četla jsem jí totiž jako druhou, po Mlčících fontánách, které mě úplně dostaly.

Potrhaná křídla jsou psaná jinak než Mlčící fontány. Příběh je nám podáván pouze z pohledu jedné postavy - dívky jménem Jo. Hlavní hrdinka mi byla od počátku sympatická a hltala jsem její příběh do posledního detailu.

Zkuste dát této knize šanci, pokud rádi čtete díla Ruty Sepetysové. Příběh za to určitě stojí :)

17.02.2021 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tuhle knihu bych bez pochyb zařadila mezi nejlepší, které se mi v loňském roce dostaly do ruky.

Úžasný příběh, který vás místy pohladí po duši, jindy vám z něj bude běhat mráz po zádech. Skvěle propracované postavy, které provází příběhem a vy postupně odhalujete motivaci jejich chování a vše vám do sebe začne zapadat.

Nenechte se odradit tloušťkou knihy, celý příběh krásně plyne a nakonec budete litovat, že nebyl delší :)

15.02.2021 5 z 5


Tohle léto říkám ano Tohle léto říkám ano Lindsey Roth Culli

Milý letní příběh. Potěšil, ale extra nepřekvapil.

24.11.2020 3 z 5


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Takové miloučké čtivo, pokud zrovna nemáte náladu na cokoli náročnějšího. A já zrovna přesně takovou knihu potřebovala. Milostná linka celkem průhledná, ale zápletka okolo matky mě docela překvapila.

24.11.2020 4 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Tahle kniha mě hodně bavila. Bylo to po delší době zase něco jiného. Příběh velmi poutavý, přečetla jsem ho jedním dechem. Také bylo fajnové si po delší době přečíst něco, co není na pokračování...

19.06.2020 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Předchozí díl se mi líbil velice, tento už za ním trochu pokulhával. Nejvíce mi vadilo, jak je příběh roztažen na spoustu stran, přitom by mohl být třeba o třetinu kratší a děje by tam bylo stejně. Jen by se vynechaly některé stále se opakující informace.
Konečně jsem přišla na chuť hlavní hrdince (no to je dost po třech dílech), nejvíc mě bavila ta úvodní část na Jarním dvoře, to byla paráda.
Šťastný konec mě potěšil i rozčílil... Je hezké, jak to dopadlo, ale podle toho, jak se příběh ke konci vyvíjel, mi závěrečné vyústění přišlo až uměle dotlačené ke šťastnému závěru. Skoro jakoby si autorka rozmyslela něco, k čemu směřovala a nakonec to zaplácla něčím jiným.
Dala bych 3,5 *, ale to nejde, tak dávám 4 *.

03.06.2020 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Rozjezd knihy je trochu vleklejší, než by asi bylo potřeba, ale páni... Jak se to potom rozjede, to je neskutečné. Tenhle díl mě oproti prvnímu dílu bavil o hodně více, příběh dostal místy neskutečný spád a dějová linka je výborně vystavěná. Své říká i to, že jsem knihu i přes její větší rozsah přelouskala za pár dnů.
Nové postavy (především z Nočního dvora) jsem si zamilovala, staré postavy se lépe vybarvily (především Tamlin a Rhysand) a už konečně začínám přicházet na chuť i hlavní hrdince, která mi v prvním díle strašně lezla na nervy.
Tohle byla jízda a doufám, že další díly mne chytnou podobně.

20.05.2020 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

No šlo to... Začátek spíše utahaný, plno míst mi přišlo zvláštně nedotažených, jakoby tam něco chybělo, což jak se později ukázalo, bylo autorčiným záměrem, protože Feyre (a s ní i čtenáři) prostě neměla některé věci vůbec tušit. Přesto bych uvítala více si s náznaky vyhrát, aby zkrátka nevyznívaly tak prázdně a nedodělaně, ale držely nás v napětí, že se chystá odhalení čehosi velkého. V druhé půlce se příběh hodně rozjede a dostane až nečekaný spád, což mě příjemně potěšilo a navnadilo zkusit i další díly.

03.05.2020 3 z 5


iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Skvělá knížka, moc hezký pohádkový svět s prvky "dnešní internetové společnosti". Příběh velmi chytlavý, skvělé postavy, které nádherně imitují charaktery, se kterými se lze potkat i v našem "nepohádkovém" světě. Velmi mě bavily nejrůznější jména a názvy narážející na postavy, místa nebo aplikace z našeho světa. Knížku si jistě může přečíst každý, řekla bych však, že nejvíce ji ocení právě naše generace, do které zapadá i Kovy, protože hlavně nám jsou jasné jeho všemožné narážky :)

19.11.2019 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

I když je to knížka spíše pro mladé, nějak jsem ji přečetla na jeden zátah. Zajímavě vymyšlený svět i jeho magie, celkem poutavá zápletka. Hlavní hrdinka občas trochu na pěst, ale i tak si k ní člověk cestu najde.
Jsem zvědavá na další díly...

16.09.2019 4 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Tohle si prostě chcete přečíst, když milujete fantasy...
Jen škoda, že není sága dopsaná.

28.02.2019 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Odlehčené, rychlé, vtipné... Neurazí, ale veleromán také nečekejte :) Fajn oddechovka

28.02.2019 3 z 5


Drak Jeho Veličenstva Drak Jeho Veličenstva Naomi Novik

Fantasy určená spíše pro děti, ale i tak jsem se bavila.

24.03.2018 4 z 5


Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Nemůžu si pomoci, ale hodnotím jen jako průměr. Kniha má příliš dlouhý rozjezd a vše podstatné se stane na konci na pár stránkách, což je škoda. Druhému dílu šanci pravděpodobně dám, uvidíme, jak se autor popere s pokračováním.

06.03.2018 3 z 5


Tři bábiny kobyly Tři bábiny kobyly Věra Mertlíková

Název působí poněkud zvláštně, ale jedná se o opravdu povedené fantasy provázané s reáliemi doby, do které je dosazeno. Příběh může místy připadat lehce nesourodě, jednotlivá dobrodružství, která hlavní trio na cestě zažívá, spolu zdánlivě nesouvisí, ale vše nakonec vygraduje v závěru, který vše vysvětlí. Spád a následné vyvrcholení v závěru je poněkud rychlé a pro čtenáře možná lehce chaotické. Knihu ale celkově hodnotím kladně. 80 % :)

03.03.2018 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příjemné, spíše oddechové čtení, konec jsem předvídala už dlouho dopředu, takže ani tolik nepřekvapil...

19.11.2017 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

O Zaklínači už jsem toho slyšela mnoho a tak jsem se do této série pustila i já a zatím to vypadá, že nebudu litovat. Povídky jsou zajímavým úvodem do světa této fantasy a už se těším na další díly.

19.11.2017 4 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Knihu jsem už dočetla spíše proto, abych věděla ukončení celé série. Na to jak mě navnadil první díl, který byl skvělý, další díly byly spíše zklamaním. Děj posledního dílu už byl pro mě příliš překombinovaný.

02.09.2017 3 z 5