Světlo a stíny
O knize Světlo a stíny
Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Griša, první díl série, přináší čtenářům fantasy svět, který je zajímavý a plný magie. I když je určena mladším čtenářům, dokáže zaujmout i starší publikum. Příběh se vyznačuje jednoduchým zpracováním a občasnými předvídatelnými zvraty. Někteří čtenáři si přejí hlubší charakterizaci postav a hutnější atmosféru. Přesto se jedná o zábavné čtení, které nabízí příjemný únik od reality a láká k dalším dílům série. Více v komentářích.
Komu by se kniha Světlo a stíny mohla líbit?
- Fanoušci young adult literatury
- Čtenáři, kteří hledají lehké fantasy příběhy
- Milovníci audioknih
- Obdivovatelé magických světů
- Čtenáři, kteří ocení romantické prvky v příběhu
Kniha Světlo a stíny v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 43x |
| v Přečtených | 3 252x |
| ve Čtenářské výzvě | 456x |
| v Doporučených | 175x |
| v Mé knihovně | 953x |
| v Chystám se číst | 875x |
| v Chci si koupit | 273x |
| v dalších seznamech | 34x |
„Yuyeh sesh. Ni weh sesh. (Pohrdni svým srdcem. Já nemám srdce.) Tamara a Tolya“
„Nejsem zvyklá, že mě někdo chce zabít. - Opravdu? Já už si toho ani nevšímám. - Alina a Temnyj, str. 71“
všech 14 citátů najdete u autoraSouvisející novinka - Světlo a stíny
E-knihy s jarní slevou až 40 %
25.04.2022
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
upíři, vampýři magie, kouzla pro dospívající mládež (young adult) temnota fantasy zfilmováno – TV seriál kasty, kastovní systémLeigh Bardugo také napsal(a)
| 2017 | Šest vran |
| 2017 | Světlo a stíny |