Šest vran přehled

Šest vran
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345027/bmid_sest-vran-2dL-345027.jpg 5 3268 3268

Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku pohybující se neslyšně jako stín. Dívku využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Six of Crows , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šest vran. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (724)

bumble
včera 5 z 5

Zase jednou trefa do černého. Dlouho jsem s touto knihou otálel a teď vím, že to byla chyba.
Na začátku chvíli trvalo, než se člověk seznámil se všemi aktéry, ale postupně se to rozjíždělo a já nemohl přestat číst. Příběh je krásně poskládaný a postupně se dozvídáme stále více o jednotlivých postavách, jejich charakterech a u některých i magických schopnostech.
Vše do sebe krásně zapadá a já už se těším na druhý díl, který je, vzhledem ke konci nutností.

CarollDashie
22.07.2024 2 z 5

Dlouho jsem odolávala velkému hypu této knihy, až jsem si ji musela pořídit (včetně druhého dílu).
Bohužel se jedná opět o krok vedle. Nedokázala jsem se do knihy začíst, postavy mi nepřerostli k srdci. Střídání pohledů jednotlivých postav v každé kapitole mi vždy přijde fajn, ovšem zde jsem se spíše ztrácela a nedokázala jsem si za tak krátký čas s postavami vybudovat hlubší "pouto". Děj vcelku předvídatelný. Na začátku mají hlavní hrdinové nějaký plán, který ovšem nejde tak, jak si představovali. Postavy se rozdělí a někdo/něco se jim postaví do cesty.

Kniha je primárně mířená na mladší čtenáře, hádám zhruba od 15 let, což mi u fantasy nějak moc nevadí (tento žánr moc nečtu, tudíž nemám moc velké nároky).

Bohužel druhý (již koupený) díly číst nebudu. Alespoň jsou knihy vizuálně hezké a budou mi zkrášlovat knihovnu, dokud je nepošlu dál.


Jaehyun
17.07.2024

Snažila jsem se, fakt že jo, ale tohle nedám. Skončila jsem u čtvrté části (takže někde za polovinou) a dál to nejde. To je tak strašná nuda! Nechápu, jak to může mít tak vysoké hodnocení... to jsem asi nečetla tu stejnou knihu jako všichni ostatní, jinak si to vysvětlit neumím.

Co se vzhledu týče, tak obálka i ořízka jsou fajn, ale je to pořádná bichle jak vahou tak rozměry. Kapitoly jsou extrémně dlouhé a při každé jsem si říkala, kdy už se dostanu na konec a ten pořád ne a ne přijít.
Dále tu máme věk postav, který teda absolutně nesedí! Vážně má Kaz 17 let??? Každému bych hádala tak nejmíň 23 vzhledem k tomu jak se chovají, přemýšlí a co mají údajně za sebou.
Střídání postav mi normálně nevadí, ale tady jsem prostě nebyla schopná se do nikoho vžít a všichni mi byli celkem ukradení. Navíc jsem se občas ztrácela v tom, co se děje teď a co je minulost.
Dějově to mělo potenciál, který ale nebyl využitý. Pořád se tam něco děje ale vlastně skoro nic. World bulding nic moc a magie tam nebylo co by se za nehet vešlo. Navíc se mi to špatně četlo a těžko jsem se prokousávala každou stránkou. Po každé kapitole jsem byla strašně unavená a otrávená.
Někde před polovinou jsem si i hledala různá videa a recenze na YT abych se "přesvědčila" že to chci dočíst a to není nikdy dobré znamení.

Těšila jsem se a opravdu jsem chtěla, aby se mi knížka líbila.... však to mělo být lepší než Griša, kterou jsem taky (bohužel) četla. Ale nebylo. Už jsem toho od autorky přečetla dost a nejsem nějak schopná pochopit ten hype kolem jejích knih. Přijdou mi dost průměrné, některé až podprůměrné. Do dalších už se pouštět určitě nebudu a jsem ráda, že jsem si knížku nakonec nekoupila, jak jsem původně plánovala. To bych si rvala vlasy o sto šest.

Hodnotit nebudu, protože jsem to nedočetla.

všechny komentáře

Související novinky (2)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


Citáty z knihy (24)

Člověk má vždycky co ztratit.


Lenost sice není zdaleka tak spolehlivá jako chamtivost, nicméně pořád je dobrou pomocnicí.


Zvyk je železná košile.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Šest vran v seznamech

v Právě čtených119x
v Přečtených4 360x
ve Čtenářské výzvě1 014x
v Doporučených609x
v Knihotéce1 359x
v Chystám se číst1 698x
v Chci si koupit467x
v dalších seznamech37x