Než jsem tě poznala přehled

Než jsem tě poznala
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155109/bmid_nez-jsem-te-poznala-Gq9-155109.jpeg 5 8411 8411

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise… Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Me Before You , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než jsem tě poznala. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2075)

sweeney
21.07.2024 5 z 5

Film jsem viděla dříve už několikrát, tak jsem konečně zvládla i knihu. Obojí perfektní :) Nebo alespoň tak perfektní, jak může být takhle smutný příběh. Příběh o nemoci, bezmoci, ale zároveň o odvaze a lásce. Krásné a hlavně hodně smutné..

veronica 01
05.07.2024 4 z 5

Fíha, tak tohle bylo něco. Tuhle knížku jsem si opět vybrala podle jednoho z žebříčků zde na Databázi knih (+ na Knihobotu byla za pár kaček) a rozhodně mě nezklamala. Jojo Moyes znám jen podle jména a toho charakteristického vzhledu obálek jejích knih, kterým jsem se v knihkupectví vždycky vyhýbala.

Podobnou romantiku jsem už celkem dlouho nečetla, možná i proto se mi knížka tak líbila. Nejedná se vůbec o téma, které by mě nějak zajímalo, ale stejně sem se od knihy nemohla odtrhnout a přečetla ji cca za tři dny. Je to napsáno opravdu hodně čtivě.

Louisa je dle mě perfektně uvěřitelná ženská postava a sama jsem jí i tak nějak rozuměla, já osobně mám občas taky problém vyzkoušet něco nového nebo vykročit ze své komfortní zóny.

Ne úplně šťastný konec se dal očekávat, ale přeci jen člověk chtěl, aby to nakonec dopadlo trochu jinak a lépe. Přesto si ale myslím, že právě takové konce jako je tento v člověku zůstanou déle než klasické happyendy.

Nevím jestli si budu chtít přečíst od autorky ještě něco dalšího, ale rozhodně se těším, až si dám i filmové zpracování.


jarkaska
11.06.2024 5 z 5

Nádherná , ale i zároveň smutná kniha. Prostě takový je život. Doporučuji, tomu kdo nečetl. Už se chystám na další část této série.

všechny komentáře

Související novinky (6)

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (červen)

15.06.2017


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (únor)

15.02.2017


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Žijeme len raz. Je tvojou povinnosťou prežiť svoj život naplno.


Zfilmováno

Než jsem tě poznala (2002)


Kniha Než jsem tě poznala v seznamech

v Právě čtených131x
v Přečtených12 811x
ve Čtenářské výzvě2 736x
v Doporučených1 269x
v Knihotéce2 138x
v Chystám se číst2 920x
v Chci si koupit721x
v dalších seznamech39x