Královna ohně přehled

Anthony Ryan

Stín Krkavce série

< 3. díl

Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně. Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí nepřirozeně dlouhý život. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala takového bojovníka, zlověstně umlkla...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , Host
Originální název: Queen of Fire, 2015

Co říkají o knize uživatelé?

Třetí díl série Stín krkavce, nazvaný Královna ohně, přináší smíšené pocity. Někteří čtenáři vyjadřují zklamání nad tím, jak se příběh vyvíjí. Děj je často považován za zdlouhavý a postavy postrádají hloubku. Konec knihy se zdá být uspěchaný a nedostatečně rozvinutý. Přesto se najdou i ti, kteří si knihu užili a oceňují její atmosféru a akční prvky. Celkově se však zdá, že série ztrácí na kvalitě oproti prvním dílům. Více v komentářích.

Komu by se kniha Královna ohně mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří preferují epické příběhy
  • Milovníci komplexních světů a postav
  • Ti, kdo ocení akční a dramatické momenty
  • Čtenáři hledající uzavření příběhu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna ohně. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Beatrix_Binar
20.10.2025

(SPOILER) Na úvod bych chtěla jen říct, že jsem knihu dočetla po čtyřech letech (skončila jsem někde na dvousté straně) a tak svou vinou došla k tomu, že jsem si děj částečně nepamatovala. Když jsem se k ní teďka vrátila, nechtěla jsem začít od začátku, protože se mi začátek hrozně táhl a z nespecifikovaných důvodů nemám ráda Lyrnu. Takže toť k úvodu vše.

POCITY
V porovnání s prvním a druhým dílem mě kniha celkově bavila méně. Od závěrečného dílu jsem očekávala mnohem víc. Jako by se z něj vytratilo kouzlo předchozích dílu s tajemnem, což je vzhledem k vývoji příběhu v naprostém pořádku, ale očekávala jsem, že přijde zvrat, který mě nebude chtít od čtení odtrhnout. Samotné napětí je udržováno jedině na konci kapitol, které končí pro čtenáře s mírným myokardem, což je také v pořádku, pokud se to nestává u téměř všech kapitol od poloviny knihy.

Závěr
Konec knihy je uspěchaný, jako by byl autor v časovém presu a byla mu u hlavy držena zbraň. Bitvy jsou zde hezky popsané a jejich popis je pro čtenáře představitelný a zároveň se v něm dokáže orientovat. Zajímavé bylo uvedení Sedmého řádu, které bylo rozhodně hezké očekávané zpestření.
Vélin, Frentis, Reva jsou fajn, ráda jsem s nimi objevovala jejich Svět. Určitě si přečtu i další série. Popravdě jsem Volání vlka četla jako úplně první a Stín krkavce až po něm.

Malé rýpnutí:
I když se kniha táhne, tak její konec je v porovnání s konci sérií YA fantasy stále lepší a člověk nemá pocit, že je kniha jen o vztahových problémech, jako třeba poslední díl Dvorů: Dvůr Křídel a Zmaru, kde jsem před pár lety trpěla nad promarněnou možností autorky popsat válku zajímavěji a poutavěji, než bitvou, která je o ničem, postrádá logiku a totálně vypustí diplomacii. Ale co... od toho YA bohužel v poslední době je, ač existují vzácné výjimky.

všech 200 komentářů

Související novinky - Královna ohně (1)

Žebříček nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2016

Cest, které nám Otec předkládá, je mnoho, a všechny jsou křivolaké. Na každém rozcestí stojí Milovaní před mnoha rozhodnutími, kdy jejich cesty dělí válka a hlad, láska i zrada. Projít cestami života bez klamu je nemožné.

Když se dvě duše potkají za hranicemi světa, není snadné takové pouto zlomit.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Královna ohně v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 634x
v Mé knihovně709x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Anthony Ryan také napsal(a)

Anthony Ryan
skotská, 1970