Kluk odvedle

Kluk odvedle https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444647/bmid_kluk-odvedle-j3m-444647.jpg 4 591 149

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová si vždycky myslela, že jí skutečnost, že ji vychovával jen táta a tři starší bratři, přináší samé výhody. Dovede totiž předběhnout, porazit a přechytračit každého kluka, kterého zná - včetně svého čtvrtého bratra, souseda Bradena. Ale jak přijde na ,,holčičí chování", Charlie vůbec neví, co si počít. Když začne pracovat v módním butiku, aby si vydělala na splacení pokuty za rychlost, ocitne se v neprobádaném světě make-upu, krajkových sukní a blýskávých flitrů. A je to o to divnější, že tráví čas ve společnostu kluka, který ji nikdy neviděl nakopávat zadky při sportu. Aby se vyrovnala se stresem, který ji způsobuje nutnost předstírat, že se v téhle nové džungli vyzná, utíká na zadní dvorek. Pozdě v noci si o svých problémech povídá s Bradenem přes plot, který je odděluje. Ale jejich noční rozhovory nemohou vyřešit Charliin největší problém: začíná se do Bradena zakoukávat. A to jakože dost. Ví, jak si jít pro vítězství, ale pokud ho kvůli tomuhle tajemství ztratí úplně, sázky jsou najednou příliš vysoké.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

On The Fence , 2014


více info...

Přidat komentář

Siwan
20.04.2024 5 z 5

Pohodová oddechovka, se super rodinkou ...kdo by si nepřál tři bratry a sexy souseda že jo? Pěkně napsaná friends to love kniha. Je vidět, že autorka umí.

zamilov.do.knih
08.02.2024 3 z 5

3,5/5

tohle se mi moc líbilo. ta rodinná atmosféra, friends to lovers trope, fajn postavy a čtivý styl psaní z knihy dělá fajn parťáka na léto. (a jo, vím, že je říjen, ale jaksi nestíhám vydávání recenzí.) je pravdou, že jsem knihu za ty měsíce už skoro zapomněla, ale co jinýho se dalo od takový oddechovky čekat. ta zápletka s jejich mamkou se dala předpovědět, romatila taky, ale přesto jsem si čtení moc užila.
od kasie west jsem četla zatím dvě knížky, náhradního kluka a kluka odvedle. a kdybych měla říct, která se mi líbila víc, tak vyhrává právě kluk odvedle. přišel mi takovej míň crazy a postavy mi taky víc přirostly k srdci. takže když přijde léto a budete chtít u něčeho vypnout, tohle můžu doporučit!


susieee
26.01.2024 4 z 5

Skvělá kniha přečtená během jednoho dne. V TOP 3 od Kasie West společně s Po tvém boku a P.S. líbíš se mi. Kniha byla čtivá, pěkně napsaná, postavy dobré. Akorát nejsem fanoušek rozdělování věcí na "klučičí" a "holčičí", takže se mi nelíbily předsudky hlavní postavy(minimálně ty prvotní). "Holčičí" nebo "klučičí" takový blbý nálepky, které nedávají smysl. Holka, která se občas ráda namaluje může mít ráda sporty, nebo může mít holka ráda třeba vědu, což není ani "klučičí" ani "holčičí" věc. Holka toho může mít ráda spoustu a zajímat se o spoustu věcí, jsme komplexní osobnosti, které se nedají nálepkovat těmahle hloupostma. 3.8/5 Ale hlavní hrdinka na to od začátku knihy tak nějak přichází.

petrzel
16.01.2024 5 z 5

Nedalo se odtrhnout,skvělá kniha.

ZNellyZ
08.12.2023 5 z 5

Bylo to perfektní. Od začátku do konce.

Dortíkomilka
28.11.2023 5 z 5

Opravdu milá knížka. Charlie mi byla sympatická i její bráchové a Braden. Líbilo se mi, že je v tom spousta sportu.

monika0181
16.11.2023 5 z 5

YA romance, která má poměrně předvídatelný oddechový děj. Moc extra Vás nepřekvapí. Líbivě, čtivě psáno. Příběh je o dospívání Charlie, která žije s otcem a třemi bratry a s kamarádem/sousedem. Dospívání v takové společnosti není úplně legrace, je přeci jen víc klučičí než jiné holky. Ani pro otce to není úplně snadné vychovávat vedle kluků nejmladší dceru. Vztah mezi všemi je velmi vřelý, milující, přesto i tak jsou mezi nimi kostlivci, kteří čekají na odhalení. Je to nenáročné čtení, které Vás bude bavit. Každopádně poučit nás může i taková to jednohubka.

gattousti
30.08.2023

Noo, jako kdyz jsem chtela nenarocnou oddechovku, tak jsem nesahla spatne. Jen je kniha od prvni stranky absolutne pruhledna.. a vlastne me nemela za celou dobu tendence prekvapovat, coz tuto knihu dela docela nezajimavou.. :)

Grohlinka
15.08.2023 2 z 5

Ehm, ne. Chtěla jsem absolutní oddechovku, ze které budu mít příjemný pocit, ale nebude úplně hloupá. Jenže hlavní hrdinka je bohužel dost hloupá, když se k tomu ještě přidá randění s klukem, kterého ani nemá rada, tak můj počáteční zájem zcela opadl, přestože námět knihy je super, Braden a bráchové jsou highlightem této knihy. Takhle ne, Kasie West.

lenka7679
24.04.2023 3 z 5

Za mě nejslabší kniha od Kasie West. Čekala jsem, jako v předchozích knihách rychlý spád a tady mě zklamal rozvláčněný děj. Příběh byl v podstatě předmluva konce. Měla jsem pocit, že se nic neděje a když se něco dít začalo, tak byl konec. Tenhle měsíc jsem si vytáhla černého Petra protože už to byla druhá kniha, která mě zklamala. I když Kasie umí psát čtivě, tady to stačilo opravdu jen tak tak, abych udržela pozornost do konce a dočetla.
Knihu bych doporučila pro mladinké slečny, pro ně to bude milé čtení.

Kristy.Seb
26.02.2023 4 z 5

Sami sebe nikdy nesoudíme objektivně.

Milá jednohubka. Charlie závidím její 3 starší bratry. :)

Datr1
24.01.2023 4 z 5

Moc pěkná knížka pro mladé slečny, všichni jsou krásní a zamilovaní, skvělá oddychovka. Škoda jen, že už dávno nejsem mladá slečna...

Ann98
18.01.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila moc. Přečteno jedním dechem. Od začátku mi bylo jasné, jak to dopadne. Ale o co jde? Chtěla jsem si u knihy odpočinout a to se mi povedlo. Navíc už od začátku jsem se musela culit od ucha k uchu. Ach ta první láska.
Kromě ústřední zápletky, tak zde byly i menší, které se velmi povedly. Byly nápadité, např. minulost Charlie. Hlavní postavy jsem si zamilovala. Líbilo se mi, jaký měla Charlie vztah s bratry. Nejvíc oceňuji spojení holka - sport.
Moc pěkný příběh o přátelství, lásce, smutku a tajemství. Od autorky už jsem něco četla. Tohle není její nejlepší kniha, ale ani ta nejhorší. Takový zlatý střed. Už dávno nejsem cílová skupina, ale i tak knihu hodnotím velmi slušně a i ve svém věku bych si ji přečetla znovu.

Elulilinka1
30.12.2022 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší kniha, se kterou jsem se od Kasie West setkala. Hezký námět na příběh a i jeho provedení nezklamalo.

luckykniznisvet
10.11.2022 3 z 5

Tohle byla zatím jedna z těch slabších knih od Kasie West, i tak ale můžu říct, že je to super oddechovka.
Zápletka kolem maminky naší hlavní hrdinky mě překvapila a i slza mi ukápla. Co se týká milostné linky, tak myslím, že nikoho nepřekvapí, že je velice průhledná, ale s tím jsem počítala.
Nemám proti knížce vlastně nic špatného, jen se mi jiné knížky od Kasie West líbily více.

barcamilujecist
24.09.2022 5 z 5

Byla to úžasná knížka, přečetla jsem ji za jeden den, určitě si ji někdy přečtu znova

Tialexa
16.08.2022 5 z 5

Miluji Westovky. A zrovna tahle Westovka mi připomíná mě. Částečně jsem jako Charlie, ale moje story nekončí láskou ani románkem. Holt život není přehnaná verze muzikálu ze střední.

Adel822
31.07.2022

(SPOILER) Další úžasná kniha od mé milované autorky. Tato kniha se mi opět moc líbila, byla to taková odpočinková jednohubka. Jediné co mi na knize vadilo bylo že pořádná romantika začala až na posledních padesáti stranách to je za mně trochu škoda, přišlo mi že většinu knihy jsme jen poznávali charaktery hlavních postav. Přesto jsem se od knihy nemohla odtrhnout a na konci to do sebe perfektně zapadlo, Kasie Westová to prostě umí. Líbila se mi i část o matčině sebevraždě, přišlo mi že to knihu lehce povzneslo na důležité téma ale pořád zůstala letní a odpočinkovou. Takže za mně opět skvělá kniha a už se nemohu dočkat další.

Mybooks
09.07.2022 4 z 5

Další kniha od Kasie West a nebyla bych to já, kdybych si nekoupila další knížku, a tak mě zaujala tahle. Kniha čtivá, hezký a oddychový příběh, nemám co dodat.

Radějka
28.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Trošku jsem se věkově sekla, doporučila bych knížku spíše dívčinám do 16 let :)
Charlie byla sympatická, bráchové taky, trochu mě však zklamal postoj Charlie po tom, co se dozvěděla, že její matka trpěla depresemi. Chápu její zklamání i šok, ale jako osoba, která trpí podobnými problémy, mohu říct, že to není vždycky tak černobílé, jak se to zde prezentuje. Knížka se mi i z tohoto důvodu zdála dosti jednoduchá.
Nebylo by také za mě na škodu více se zaměřit na Brandenovu rodinu a jeho vztah s rodiči (hlavně s otcem) :)
Jinak mohu doporučit na odpočinek, čte se to samo ;)