Dvůr křídel a zmaru přehled

Dvůr křídel a zmaru
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349801/bmid_dvur-kridel-a-zmaru-veZ-349801.jpg 5 2929 2929

Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala, musí se zapojit do smrtícího tance podvodů – a v něm může jeden chybný krok přivodit zkázu nejen jí, ale i celému světu. Feyre čeká nesnadné rozhodnutí, komu z oslnivých a smrtících Vladařů věřit... ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Wings and Ruin , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr křídel a zmaru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (556)

Lia1423
včera 2 z 5

Tato kniha mě vážně zklamala, zvlášť když druhý díl série byl naprosto dokonalý. Většinu času se příběh strašně táhl a vlastně se nic nedělo a kniha mohla mít o dvě stě stránek méně a vůbec by jí to neuškodilo, spíš naopak.

Hlavně mi ale vadil styl psaní, nevím proč, ale prostě mi nevyhovuje, ten samý problém jsem měla i u autorčiny knihy Skleněný trůn a čtení mi to dost ztěžovalo.

Na začátku, kdy byla Feyre na Jarním dvoře se mi kniha četla rychle, ale nějak nechápu její obrovskou nenávist k Tamlinovi a Lucienovi.

V příběhu už mi chybělo něco, co by mě nutilo číst dál. Zdálo se mi, že postavy se občas chovaly nesmyslně, dělaly nesmyslné věci nebo něco, co mi nesedělo k jejich charakteru nebo k jejich vysokému věku. Například, že Feyre ke konci pořád brečela. Taky si všichni navzájem pořád ukazovali vulgární gesta a očas na sebe i vyplazovaly jazyk a tak dětinsky se nechová ani většina dnešních teenagerů. Přímá řeč zněla většinou docela realisticky, ale nastaly okamžiky, kdy jsem se snažila představit si, že by člověk dokázal nějakou tu větu vypustit z úst.

Žádná z postav mi k srdci moc nepřirostla a přišlo mi, že se z nich vytratila ta jiskra, díky které jsem si je předtím oblíbila. Feryre nabádala Rhysanda, aby se před ostatními ukazoval bez své kruté masky a on se najednou prezentuje jako milý a laskavý muž a ani se nepozastaví nad tím, že svoji pověst si budoval přes pět set let asi z nějakého důvodu a teď to všechno jen tak zahodí i přesto, že se jim to v minulosti již vymstilo. U několika dalších lidí vyplulo na povrch, že vlastně nejsou tak “zlí jako by se spisovatelka nemohla smířit s několika lidmi na straně Hybernu.

Některé události v knize se strašně dramatizovaly, ale bylo to napsané tak, že to na mě vlastně vůbec nepůsobilo, což mě také dost zklamalo. Třeba závěrečná bitva - všichni se rozloučili s tím, že jdou na jistou smrt a nebudu spoilerovat, ale asi si všichni dokáží domyslet, jak to dopadlo. Průběh posledního střetu s Hyberňany pro mě byl strašně matoucí. Vždycky jsem si už myslela, že víly bojující na straně lidí vítězí a pak se najednou objevila věta, naznačující pravý opak a tak se to opakovalo několikrát.

Jak už jsem psala, je mi vážně líto celé této knihy, protože příběh měla potenciál a tento fantasy svět taky není k zahození.

Viwi
21.07.2024 5 z 5

Naprosto tuhle sérii miluju, jen je škoda, že jsem na ni přišla až teď, protože mi spoustu věcí vyspoileroval instagram (ale na druhou stranu možná taky dobře - protože jsem alespoň na konci tohoto dílu neměla infarkt..). Nikdy bych nečekala, že knihu, která má 700+ stran slupnu jako malinu :D


stelka_knihomol
21.07.2024 4 z 5

Každým dílem je tato série lepší a lepší! Opravdu mě to bavilo, líbil se mi příběh a jsem poměrně spokojená. Jediné, co mi úplně nebylo po chuti, byli erotické scény, které mi přišli zbytečné a v příběhu nebyli vůbec zapotřebí. Jinak skvělá práce.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 nejprodávanějších eknih (duben)

04.05.2018


10 právě čtených knih podle uživatelů (duben)

15.04.2018


Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018


Citáty z knihy (9)

Temnota umožňuje světlu zářit.


Bylo toho příliš. Už toho obětoval příliš a podle všeho měl stále dojem, že to nestačí. (Feyre)


Dávej si pozor, jak mluvíš o mé vladařce.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fantasy)


Kniha Dvůr křídel a zmaru v seznamech

v Právě čtených90x
v Přečtených4 081x
ve Čtenářské výzvě406x
v Doporučených441x
v Knihotéce1 091x
v Chystám se číst583x
v Chci si koupit273x
v dalších seznamech23x