DannyLady DannyLady komentáře u knih

☰ menu

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Skvělé ukončení duologie, která byla dle mého názoru o něco lepší než původní trilogie. Kniha plná akce a zvratů hned od začátku. U této autorky velice oceňuji střídání vyprávění z různých pohledů postav. I tak se mi z nějakého důvodu o maličko víc líbil druhý díl. Každopádně do budoucna by se mohla třeba autorka zaměřit na Paxtona, kterého jsem si oblíbila a jistě by mohl dostat vlastní příběh.

30.03.2024 4 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

WOW. Když to srovnám s původní sérií ke které je tato kniha spinn-offem, tak je to podstatně lepší kniha. Troufám si říct, že sem si tuto knihu užila víc než všechny 3 díly kroniky pozůstalých dohromady. Vztah mezi hlavními postavami byl pro mě mnohem uvěřitelnější než u hlavní dvojice původní série. Zbožňovala sem vidět znovu postavy původní série, zjistit jak žijí po tolika letech od konce předchozích knih. Příběh byl poutavý, romantická linka nebyla postavena nad příběh a celkově život a příběh Ballengerových byl velmi zajímavý a těším se až se v druhé knize dozvím víc.

21.03.2024 5 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Uzavření celého příběhu je tady. O čtivosti se asi bavit nemusíme - všechny 3 díly sem dokončila za 6 dní a nemohla sem se odtrhnout. Sama se nad tím až pozastavuji, protože když se ohlédnu zpět za třema knihama, mám pocit že se tam prakticky nic nedělo. Celé je to prostě pojato formou dobrodružného románu a za mě to tedy určitě nějak zázračně fungovalo. Sympatické hlavní postavy, badass hrdinka, vedlejší postavy které si musíte oblíbit. Konec mi připadal nakonec trochu uspěchaný, ale myslím, že žádná dějová linka nezůstala úplně otevřená. Hned se musím vrhnout na Zlodějský tanec.

17.03.2024 4 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Musíme se smířit s tím, že je to spíše dobrodružný román než nějaké epické fantasy jako jsme zvyklí. Každopádně i tak mě příběh velice baví. Hlavní hrdinka je sympatická, pořád ještě na konci 2hého dílu fandím jak Kadenovi tak Rafemu, protože se nemohu rozhodnout koho mám radši. Je zde i hodně vedlejších postav které je snadné si oblíbit. Na jednu stranu musím souhlasit s ostatními, že se zase v celé knize v podstatě nic nestalo, ale i tak mám pocit, že se tam prakticky pořád něco dělo a udrželo mě to v napětí po celou knihu.

14.03.2024 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Dle mého názoru skvělá oddechovka. I když sem už dávno mimo cílovou skupinu čtenářů moc sem si to užila. To tápání během víc jak půlky knihy kdo je vlastně princ a kdo je vrah bylo napínavé. Četla sem až do půl 2 do rána jen abych zjistila, že sem si to celou dobu myslela špatně. Úplně nesouhlasím, že by se v knize nic nedělo. Myslím, že příběh byl svižný a o různé napínavé scény a zvraty nebylo nouze. Musím uznat, že na to, že hlavní hrdince je -náct, tak mě ani nevytáčela jako hrdinky z obdobných knih. Hned se du vrhnout na druhý díl, ten konec byl moc napínavý.

12.03.2024 4 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Páni, nešla sem do knihy s velkým očekáváním a asi i proto se mi nakonec tolik líbila. Přečteno za 2 odpoledne jedním dechem. Nechávám si jednu hvězdičku do zásoby na další díly. Hlavní hrdinka je mi sympatická, příběh je rychlý a poutavý. Už se těším na další díly.

11.06.2023 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Naprosto úžasné. Díky reakcím všech sem věděla, že musím začátek přelouskat a nenechat si zavařit mozek velkou zpoustou infa co je na nás vychrlena. Narozdíl od někoho se mi to líbilo už od samého začátku a nemusela jsem se přemlouvat abych se do příběhu ponořila. Maas je moje nejoblíbenější autorka vůbec a každou její další knihou to dokazuje. Postavy, děj, zasazení do velkého komplexního světa, detektivní část příběhu a pro mě naprosto nečekané rozuzlení. Perfektní! S dalším dílem ale počkám až bude 3. díl v originále. Byla jsem varována ohledně brutálního clifhangeru na konci 2ky

18.10.2022 5 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Skvělá fantasy satira na vztah upírky a vlkodlaka. Knížečku máte za chviličku přečtenou a myslím, že se u ní každý pobaví. Některé vtipy jsou originální a některé klasické upírsko/vlkodlačí klišé. Autorku mám ráda a určitě si zařídím celou sbírku jejích knih.

19.03.2021 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Na knihu jsem se velice těšila a negativní ohlasy mě dost děsily. Když jsem ale knihu otevřela, nepustila mě od začátku až do konce. Edwardův pohled byl mnohem zajímavější, než Belly. U knihy jsem se hodně nasmála a nemohla jsem se od ní ani odtrhnout. Jako velký fanoušek původních knih jsem se bála, že se budu nudit a nic nového nezjistím, ale díky pohledu Ewdardovýma očima jsem zjistila spoustu nových zajímavých dějových linek. Myslím, že by bylo velice zajímavé přečíst i New Moon pohledem Jacoba.

Kniha je ovšem ideální pro fanoušky, kteří již četli původní sérii, jinak si myslím, že by čtenář nebyl tolik unešený jako já. Přeci jen už mám své oblíbené postavy a pro Twilight mám speciální místo ve svém srdci, protože mě kdysi dávno naučilo milovat čtení.

Abych ještě uvedla na pravou míru své hodnocení, hodnotím knihu a originální verzi autorky. Pokud bych měla hodnotit českou verzi, kterou jsem četla, tak by kniha dostala 1* jen proto, že 0* myslím ani nejde. Překlad byl naprosto katastrofální a myslím, že mnohdy by udělal google translátor lepší práci než překladatelka. Takové množství překlepů, chybějících slov a nebo dokonce celé druhé půlky věty sem ještě nikde neviděla. Chybička se vloudí a jsme jen lidé, ale myslím, že to bylo co stránka to chyba. Kdo může, doporučuji vychutnat si v původním jazyce a kdo nemá tuto možnost, prosím, nevyčítejte příběhu, že nakladatelství odfláklo svou práci.

19.03.2021 5 z 5


Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Krátký dodatkový díl, který je za jeden večer přečtený. Bree je velice zajímavá vedlejší postava, která bohužel v Zatmění nedostala svůj prostor. Proto zde v hlavní roli máme šanci ji poznat blíže. Jsem velice ráda, že nás autorka nechala nahlédnout za oponu. Škoda jen, že víme, jak to skončí už při otevírání knihy. Bree si zasloužila víc, Diego si zasloužil víc. Bylo by zajímavé zjistit, jestli se někdy v budoucnu cesty Freda a Cullenových skříží a jestli Edward splní, o co ho Bree před smrtí žádala.

11.10.2020 4 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Završení celé hlavní série a také mého reradingu. Tato kniha má šmrnc, hlavně tím, že autorka nás nechala nahlédnout na příběh i očima někoho jiného. Jacob je opravdu skvělá a zábavná postava a jeho pohled na věc je přínosem. V druhé knize samozřejmě poznáváme nový upíři život spolu s Bellou, dokud se vše nepokazí. V tomto dílu jsme poznali tolik nových postav a skvělých upířích schopností. Jen mě trochu mrzí, že filmový konec bitvy se mi líbil trošičku víc než ten knižní. Je sice stejný, ale ve filmu to bylo více akční. Obecně má tato série značně uspěchané konce.

11.10.2020 5 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Jakmile jsem začala číst, hltám jednu knihu za druhou. Jednou za čas prostě dostanu chuť přečíst si znovu tuto úžasnou sérii, která mě na základní škole naučila milovat knihy. Příběh je díl o dílu svižnější a akčnější. A nezamilovat si postavy ať už hlavní či vedlejší prostě nelze.

11.10.2020 4 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Rereading si opravdu užívám. Knihy jsou o TOLIK lepší než filmy, ale to vím už od základky. Druhý díl poskytl mnohem více prostoru Jacobovi a myslím, že všichni jeho fanoušci jsme v průběhu celé knihy vrněli blahem.

11.10.2020 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Je to můj už několikátý rereading od základní školy (cca 10-12 let). Hodnotit tuto knihu může být z mé strany trochu neobjektivní. Tato kniha mě v první řadě přivedla ke čtení a proto je to navždy moje srdcovka. Ale vždy ráda zdůrazňuju, že kniha není VŮBEC jako film. Ano, děj je dost podobný, ale filmy sou v porovnání s knihou opravdu pokus o vtip. A obsazení hlavní dvojice mě osobně moc nevyhovuje a kazí mi to prožitek z filmu. A když už sem i největšího odpůrce filmů jakého znám dokopala k přečtení knih a líbí se jí, mluví to za vše.

27.09.2020 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Ze začátku se dle mého příběh trochu táhl, ale i tak to bylo super čtení. Je to poslední díl, takže při čtení mě přepadala nostalgie a o to víc sem si užívala každou další stranu s mými oblíbenými postavami. Bylo to úžasné, ale nebudu se více rozepisovat kvůli spoilerům.
PS: Vaughan je buď nejhorší a nebo nejlínější stopař v celé Eriley :D

04.09.2020 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

No musím říct, že jako každý jsem byla před čtením Věže úsvitu dost skeptická. Ale googl tvrdil, že je ten díl nezbytně nutný pro příběh. Fajn, řekla jsem si, že dám Chaolovi ještě jednu šanci. Tento díl byl ale opravdu SKVĚLÝ. Konečně jsem si našla cestu zpět k Chaolovi jako k postavě, pochopila jsem víc jeho chování v předešlých dílech a navíc nám díl nabízí několik nových postav, které rozhodně stojí za to poznat. Kniha je plná napětí, akce, zvratů a romantiky, jak je u Maasové zvykem. Navíc to obří odhalení na konci knihy sem nečekala ani já.

30.07.2020 4 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

WOW! Tenhle díl byl tak nadupanej příběhem a taky tolika zvraty, že mám pocit, jako bych četla jedno epické dílo. Ale co mě ve skutečnosti donutilo dát knize 6* je dějová linka Elide a Lorcana. Jsem jima naprosto POSEDLÁ. Dala sem si jejich fan art na plochu telefonu a žiju jen jima. Takže teď se velice neochotně vydám na Věž úsvitu, abych se prokousala ve vyústění jejich příběhu.

10.07.2020 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Díl o dílu lepší a lepší. Příběh je skvěle vystavěný. Odpočítávala jsem každou stránku, kdy už se opět objeví Rowan (Jeřáb). Celí díl je propletený s akcí, napětím a nečekanými i velice očekávanými zvraty - jak už to u Maas chodí. Za mě jedna z nejlepších autorek/autorů tohoto žánru a její knihy mě drží vzhůru do pozdních ranních hodin.

09.07.2020 4 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

No kniha měla pomalejší rozjezd a nemohla sem se tam ze začátku začíst. Kapitoly s Manon pro mě byly ze začátku fakt utrpení a nejraději bych je přeskakovala. Později i její kapitoly byly lepší, ale až ke konci knihy.

Ovšem asi tak od setkání s Rowanem to nabralo úžasné grády a já konečně našla postavu, kterou budu milovat v této sérii. V prvním a druhém díle to měl pod palcem Chaol, ale Rowan ho převálcoval na plné čáře. To mě ovšem přivádí k jedné strašné věci. Rowan se v české verzi knihy jmenuje Jeřáb. Opravdu nechápu, jakého intelektuála napadlo překládat jména a své rozhořčení ani nevím jak vyjádřit. Navíc pro někoho, kdo nezná skutečná jména postav mohlo být trochu matoucí, že se jmenuje Jeřáb a mění se v jestřába.

Ale po té, co jsem toto rozdýchala musím říct, že zatím nejlepší kniha série, ale jsme teprve ve 3. díle a proto si nechávám tu poslední hvězdičku v rezervě.

01.07.2020 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Musím říct, že to bylo lepší než předchozí díl. Bylo to ale hlavně tím, že postavy už znám a mám k ním již vybudovaný citový vztah. Základní nastínění příběhu proběhlo v prvním díle a tady se nám již události dávají do pohybu. Potvrdilo se mi dost mých předpokladů a u něčeho jsem zírala s otevřenou pusou. Série si mě získává víc a víc.

01.07.2020 3 z 5