Zlodějská přísaha

Zlodějská přísaha https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431545/bmid_zlodejska-prisaha-cKR-431545.jpg 5 542 115

Zlodějský tanec série

< 2. díl

Kazi a Jase vyšli z předchozích dobrodružství silnější a zamilovanější než kdy dřív. Čeká na ně nový život – Ballengerovi už nebudou psanci, jejich území se stane oficiálním královstvím a všem dalším výzvám budou čelit společně. Na zpáteční cestě jsou však během útoku rozděleni. Oba tak musí zachovat chladnou hlavu mezi nepřáteli a hledat spojence na těch nejnepravděpodobnějších místech. A nad hlavou se jim vznáší stín smrti…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Vow of Thieves , 2019


více info...

Přidat komentář

Thalin
14.04.2024 4 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila hned po prvním a okamžitě jsem se začetla. Vlastně mnohem víc než do jedničky. Ale pak se to trošku zlomilo a ta středová část, kde každý řeší něco jiného se mi celkem táhla a zrovna linka Kazi mě až tolik nebavila. Vyvažovala to ta Jaseova, jeho putování mě zkrátka bavila mnohem víc. Trošičku mi neseděla ta jejich láska až za hrob. Protože kniha přímo navazuje na jedničku, takže ne moc veliký časový posun, ale tady jakoby jejich vztah udělá hrozně veliký skok a mě to moc nesedělo. Čistě s ohledem na vcelku krátkou dobu, co jsou spolu. Ale budiž, holt nejsem tak romantická duše. Je fajn, že to není roztahané na třetí díl, dva jsou tak akorát a hezky se to uzavřelo. Takhle je to celé čtivé, celkem akční a bavilo mě to.

DannyLady
30.03.2024 4 z 5

Skvělé ukončení duologie, která byla dle mého názoru o něco lepší než původní trilogie. Kniha plná akce a zvratů hned od začátku. U této autorky velice oceňuji střídání vyprávění z různých pohledů postav. I tak se mi z nějakého důvodu o maličko víc líbil druhý díl. Každopádně do budoucna by se mohla třeba autorka zaměřit na Paxtona, kterého jsem si oblíbila a jistě by mohl dostat vlastní příběh.


maluck
13.03.2024 4 z 5

Pokračování příběhu Kazi a Jase bylo stejně dobré jako první díl, dokonce obsahovalo i o něco více akce. Jsem ráda, že je vše ukončené. Osobně preferuji série, které mají menší počet dílů.

jana1874
31.12.2023 4 z 5

4,5
Druhý díl Zlodějského tance. Naši hrdinové se vracejí zpět do Ďáblova chřtánu s novinou a zároveň s obavami, jaké bude jejich přijetí a vzhledem k tomu, jak probíhal jejich odchod, tak k obávám mají nejspíš důvod, jenže jejich příjezd nedopadne tak, jak čekali, jsou napadeni, rozděleni a oba mají namále. Jak to dopadne?

Tohle bylo pěkné, některé situace byly o nervy, úplně jsem doufala, že budou v pořádku, že nic dalšího se jim už nemůže přece přihodit, hlavně Kazi. Autorka si pěkně pohrála, v jedné chvíli jsem myslela, že se sejdou, ale ono nee Na tu chvíli jsem si musela ještě počkat.

Lavina
19.12.2023 5 z 5

Úžasná kniha....jedna z nejlepších.... plná vzrušení, zvratů, lásky, nebezpečí...ke konci jsem jen brečela. Úžasně napsáno ...

Miisha
07.12.2023

Nedočteno. Nedokázala jsem se vůbec začíst...

roso.mak
19.10.2023 2 z 5

Pozitivní věcí na této knize je, že touto knihou série opravdu končí. Víc k tomu říct netřeba.

PetraBery
16.07.2023 4 z 5

Druhý díl plynule navázal na díl první a mě těšilo další setkání nejen s Kazi a Jasem, ale všemi ostatními. Nově uznané království je v ohrožení a není vůbec jisté, zda se záchrana podaří.

Anor505
19.04.2023 5 z 5

Páni, tohle byla jízda jak na horské dráze. Příběh nabral tempo už od prvních stran a téměř mě nenechal vydechnout. Některé zvraty byly tak nečekané, že jsem se prostě musela podívat dopředu, co mě čeká, abych vůbec mohla jít spát.
Kniha je na YA fantasy neuvěřitelně komplexní a to i ve vztahových linkách, kde mají i vedlejší postavy své vlastní motivace a o nečekaná odhalení tak není nouze.
Taky oceňuju, že konec knihy nebyl uspěchaný, uzavřely se všechny dějové nitky a všechno do sebe hezky zapadlo. Zasloužených 5 hvězdiček.

betule3
15.02.2023 5 z 5

Nevím, jestli je to tím, že série je pouze duologie a nikoliv trilogie, ale už dlouho jsem nečetla knihu, jejíž děj by tak plynule odsýpal. Nebyla tu nouze o napětí a skvělé zápletky, zároveň tu ovšem nechyběl ani psychologický vývoj postav a skvělá romantická linka. Zlodějskou přísahu skutečně nejde odložit, čte se to prakticky samo, až mi nakonec bylo líto, že už jsem na konci a nic nového ze života Kazi a Jace se už nedozvím.
Naprosto fenomenální série, ke které se v budoucnu určitě někdy vrátím.

Doomiiniikaa
25.01.2023 5 z 5

•Vysloveně zbožňuji autorčiny knihy. Ten svět, legendy, příběhy, charaktery postav. Jsem ráda, že tuto sérii navázala na tu předešlou a mohla jsem si ten svět užívat znovu.
•První díl byl určitě lepší, ale to nijak neubírá kvalitu tomuto dílu. Na mě v tomto dílu, až moc romantických chvilek.
•Stejně jako u první série až moc pohádkový konec. Nadruhou stranu celý příběh není nijak naivní, hrdinové si nic nenalhávají a jak jen to je možné je chování postav uvěřitelné, stejně tak zvraty v příběhu.
•Oceňuji to, že autorka sice měla našlápnuto k magii, pomocí ampulky s hvězdným prachem, ale nechala to být.. právě ta malá špetka magie, která se v předešlé a této serii objevuje, se mi líbí.

MartiSim
11.01.2023 5 z 5

Boží.. Ještě lepší jak první díl, napínavé az do konce.

Njangu
01.01.2023 5 z 5

TOP, TOP, TOP.....
Nemám slov, na doporučení jsem se k téhle sérii dostala (proč nepřišlo to doporučení dřív???) a musím říct, že to bylo nejlepší zakončení čtecího roku (lepší být nemohlo).
Ach.... Jen škoda, že už je konec. Bude mě ten úžasný svět chybět i se všemi postavami.
Zamilovala jsem se... :⁠-⁠*

Vendulis
26.12.2022 5 z 5

Marry E. Pearson je sázka na jistotu a já svět a postavy, které vytvořila miluju. :) Krásný, milý příběh plný akce, napětí i nějaká ta romantika se objeví. :P Nemůžu jinak než doporučit.

romispaci
10.11.2022 5 z 5

Super kniha plná napětí z kterého jsem si uhryzala nehty! :D Doporučuji :)

Ivka14
14.10.2022 5 z 5

Tato kniha byla ještě lepší než ta první. Neexistuje žádný způsob, jak popsat, co všechno ve mně kniha vyvolala za pocity. Nemohla jsem ji odložit, skoro každá kapitola končila otevřeně a nutila mě číst.

Kazi a Jase jsou jako ten nejroztomilejší pár, který kdy existoval. Rozhodně věřím v to, že budou spolu, pokud Mary bude psát další knihy odehrávající se v tomto světě. Navzájem se škádlili, ale také to ukázalo, že jim na sobě navzájem záleží.

Děj této knihy byl ještě lepší a akční scény byly ještě lepší. Všechno na této knize bylo lepší. Jsem ráda, že jsem více poznala postavy a pronikla trochu hlouběji do různých vztahů. Srdce mi bilo jako o závod a někdy jsem měla slzy na krajíčku. Bylo tolik otázek, které byly v určitém okamžiku zodpovězeny. Tato duologie se řadí mezi mé nejoblíbenější duologie, jaké jsem kdy četla.

jitka_dankova
22.08.2022 5 z 5

Druhý díl duologie plné intrik a lží, ale také krásné lásky jak romantické, tak lásky k rodině. Děj se odehrává šest let po událostech ze série "Letopisy Pozůstalých" ve fantasy světě, kde už nezbyla téměř žádná magie. Jedno malé nedobrovolné dobrodružství svede dohromady královninu elitní bojovnici a nového správce malé části země. Každý má své úkoly, své povinnosti a v podstatě se první díl točí především kolem toho, co musí kdo udělat a jaké intriky a lži k tomu použije a jak se snaží bránit se vlastním citům. Nevyhledávám takové knihy, už v první sérii mi to intrikování vadilo, ale tady překvapivě ne. Tady mne celý příběh pohltil. I drsnější druhý díl, kde jde především o boj o záchranu lidí, na kterých nejvíc záleží a boj o to, patřit do rodiny.

Je vhodné před čtením znát sérii "Letopisy Pozůstalých", protože na spoustu věcí, co se v sérii staly, se tady navazuje. Ale i když jsem první sérii četla, stejně jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo a jakou měl před šesti lety roli a které království je které. Až při druhém čtení mi teprve spousta věcí došla.

Romantická linka v knize není tak výrazná, jako by byla v nějakém milostném románu, ale je svým způsobem půvabná. I když na sebe zlodějka a mladý správce nejsou často zrovna milí a potýkají se s tím, co je jejich povinnost a zodpovědnost a taky si projdou bolestivými zkušenostmi, nakonec mám z celé série dobrý pocit, že vyhrála především láska. K této sérii se narozdíl od Letopisů pozůstalých budu určitě vracet.

katee21
18.08.2022 5 z 5

Četla jsem to podruhé, protože Svět Pozůstalých bude vždy mým nejoblíbenějším. Bylo to stejně skvělé jako poprvé.
Je to přesně ta kniha, kterou nechcete dočíst, protože nechcete postavy opustit. Já to obrečela.
Souhlasím s tím, že dějově je to lepší než první díl, i když jak si spoustu lidí myslí, že první díl překonat nejde.
MILUJU! A vždy budu doporučovat, stejně jako Kroniky pozůstalých.
Meunter ijotande.

Mikuše-Ivet
13.08.2022 5 z 5

Nevěřila jsem, že může být druhý díl lepší, než první, ale zde jsem se spletla. Druhý díl jsem si užila víc jak první

Audrina
19.05.2022 4 z 5

Oproti prvnímu dílu série mě tento bavil podstatně víc. Především jsem oceňovala mnohem větší spád a zajímavost děje. Konec mi přišel lehce rozvleklý, celkově jsem si ale čtení užila.

Štítky knihy

pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Mary E. Pearson
americká, 1955
2017  86%Falešný polibek
2019  90%Zlodějský tanec
2018  87%Temná krása
2017  86%Zrádné srdce
2020  92%Zlodějská přísaha

Kniha Zlodějská přísaha je v

Právě čtených11x
Přečtených714x
Čtenářské výzvě76x
Doporučených78x
Knihotéce370x
Chystám se číst292x
Chci si koupit129x
dalších seznamech5x