Věž úsvitu přehled

Věž úsvitu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375472/bmid_vez-usvitu-dtz-375472.jpeg 4 1657 1657

Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Antice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tower of Dawn , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věž úsvitu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (272)

Holubka
24.07.2024 5 z 5

Ano příběh mohl být klidně o polovinu kratší, ale vůbec to nevadilo. Objevování nové země mě neskutečně bavilo. První polovina byla trochu slabší, ale druhá byla opět jízda. Chaol je prostě moje oblíbená postava a i tady mě bavil. Ovšem Yrene byla v tomhle díle ta co ho táhla. Jsem hrozně ráda, že zasáhla do příběhu, protože mě už bavila v Krvavém ostří. Z konce mám husí kůži a jdu na poslední díl.

Nikei
09.07.2024 5 z 5

Díl se mi opravdu moc líbil, kniha mě vtáhla do děje tak rychle, že mi ani nechyběla Aelin s Jeřábem.


Veju007
05.07.2024 4 z 5

Netajím se s tím, že už od prvních stránek prvního dílu není Chaol žádným mým oblíbencem. Proto číst knížku, kde je v podstatě hlavní postavou, byla trošku výzva. Trošku mi totiž připomíná Matta z Upířích deníků.

Změnu prostředí rozhodně chválím a byla to příjemná návštěva cizí země, byť jsme kvůli tomu museli obětovat spoustu písmenek objevování nové historie, nových postav a nových míst. Nesryn mě začala bavit až v druhé půlce, za to Yrene byla skvělá od chvíle, kdy vkročila Chaolovi do komnat!

Finále nahuštěné a brutální, jak to u SJM známe a “máme rádi, chápu, proč by se Věž úsvitu měla číst souběžně s Říší bouří, ale ničemu úplně nevadí, když se přečtou po sobě. Z toho, co jsme se tady dozvěděli, stejně odpadnete!

Takže Chaolova knížka přetrpěna a hurá na finále.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 nejprodávanějších eknih (červen)

05.07.2018


10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)

15.06.2018


Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018


Citáty z knihy (7)

„Takže se tu hodláš uzdravit, jen abys odešel umřít někam jinam?” „Ano.” (Yrene a Chaol)


„Připomínáš mi, jaký by svět měl být. Jaký svět může být.” Lži. Slova dívky, která mu byla vděčná za to, že jí nabídl volnost, a za to, že ji přiměl znovu se postavit celému světu. Dívky, která přestala existovat v tu noc, kdy na loži našli to tělo. Kdy mu rozetnula tvář. Kdy se mu pokusila vbodnout dýku do srdce. Tehdy v jejích očích uviděl divoké zvíře, jež se zbavilo pout. Nebyla žádná pouta, která by ji mohla zadržet. A slova jako čest, povinnost a důvěra zmizela v nenávratnu. (Chaol o Aelin)


Ten úsměv jako by prozrazoval vědomí, že krása je pomíjivá, zato moc… moc byla daleko cennější měnou. (O Hasar)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Věž úsvitu v seznamech

v Právě čtených49x
v Přečtených2 384x
ve Čtenářské výzvě192x
v Doporučených202x
v Knihotéce790x
v Chystám se číst535x
v Chci si koupit216x
v dalších seznamech10x