Království popela přehled
Sarah J. Maas
Skleněný trůn série
< 7. díl
Aelin riskovala vše, aby zachránila svůj lid a lidi, které miluje. Zaplatila za to strašnou cenu a teď je uvězněna v kovové rakvi a mučena. Pouze vědomí, že na ní závisí osud všech, jí brání v tom, aby podlehla. Aedion a Lysandra zůstávají poslední, kteří brání Terrasen před naprostým zničením. Chaol, Manon a Dorian jsou roztroušeni po celém kontinentu a musí sami volit cestu k naději na spásu. Až se všechny cesty spojí, čeká je velká bitva.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Kingdom of Ashes, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království popela. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER) Miluju popisy a jiné série autorky, tato se ale v posledních dílech strašně táhne. Autorka opakuje podobně věty jen z pohledu jiných postav, omílá to stejné dokola, závěrečné boje jsou nekonečné a úplně zbytečně komplikované. Všichni neustále krvácí různobarevnou krví... no prostě ač jsou tu fajn postavy, různé země, národy, spletitý děj s wow momenty, tak přes tu masu vaty mě to místy dost nebavilo. Dokonce jsem přeskakovala odstavce!! A to je věc, kterou nikdy nedělám. Musím uznat, že konečné rozuzlení všech peripetiích vymyslela autorka skvěle, ale dojem z knihy mi to už nezachránilo. Série je fajn, ale jiné jsou lepší. V knize je dost překlepů, které kazí zážitek, zasloužila by si větší pozornost .

Já nemám slov... Tohle bylo tak úžasně napsané, že to ani nejde slovy popsat...
Rozhodně se jedná o nejlepší fantasy knihu, kterou jsem kdy četla. Nebyly tady takové ty "nudné pasáže", kdy se nic neděje. Emočně to hodně bolelo a brečela jsem tolikrát, že jsem to pak přestala počítat.
Celá tahle série je příběh, který budu zpracovávat ještě dlouho a na tuto knihu vzpomínat a myslet ještě dýl.
10 nejprodávanějších eknih (srpen)
16.09.2019
10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)
15.08.2019
Ocenění knihy (3)
2019 -
HumbookAwards
(Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2019 -
(Young Adult Fantasy)
Kniha Království popela v seznamech
v Přečtených | 2 649x |
v Mé knihovně | 827x |
láska magie pro dívky víly, rusalky pro dospívající mládež (young adult) fantasy romantasy napětí a spádAutorovy další knížky
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2020 | ![]() |
Naprosto úžasné. Poslední díl série nezklamal. Nic tomu nechybělo.
Skvěle propracovany a promyšlený děj. Za mě bylo vše dotažené do konce a skončilo to tak jak mělo.
I pres délku knihy jsem se nedokázala odtrhnout.