Království popela přehled

Království popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412489/bmid_kralovstvi-popela-9Kk-412489.jpeg 5 1677 1677

Aelin riskovala vše, aby zachránila svůj lid a lidi, které miluje. Zaplatila za to strašnou cenu a teď je uvězněna v kovové rakvi a mučena. Pouze vědomí, že na ní závisí osud všech, jí brání v tom, aby podlehla. Aedion a Lysandra zůstávají poslední, kteří brání Terrasen před naprostým zničením. Chaol, Manon a Dorian jsou roztroušeni po celém kontinentu a musí sami volit cestu k naději na spásu. Až se všechny cesty spojí, čeká je velká bitva.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Kingdom of Ashes , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království popela. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (313)

MollyCornelia
24.07.2024 5 z 5

(SPOILER) 5*/5*
Sérii Skleněný trůn jsem dočetla po necelých 4 letech. Došla jsem na komec a přemýšlím, jakou fantasy ságu budu číst po dovolených v příštích časech.
Na Maasovou jsem poprvé narazila úplnou náhodou (neměla jsem tušení, že je velmi známá a oblíbená, ale Dvory jsem si okamžitě zamilovala a pak jsem sáhla po Skleněném trůnu). Aelin spolu se mnou urazila za ty roky dlouhou pouť, změnila se z arogantní vražedkyně na ušlechtilou královnu a já se mezitím radovala z jejích úspěchů a zuřila nad pády. Prožila jsem s ní radost, lásku, utrpení, strach, zoufalství i naději na lepší svět.
Království popela je plné každé emoce, kterou vám jen kniha může poskytnout a předat. Ovšem celou knihou se táhne hluboké a mučivé zoufalství. Mám pocit, že je to nejchmurnější kniha z pera Maasové. Ovšem na druhou stranu nás postavy učí, jak je důležitá naděje, a také vytrvalost hledět na světlo v konci tunelu.
Upřímně jsem to četla 12 dní, protože tisíc stran mě hodně odrazovalo. Taky jsem nebyla vždy připravená cítit ty temné emoce, které mi boje proti zlu a nezdařené snahy postav dávaly.
Událo se několik zvratů, velká bitva zasahovala na 250 stran a akce, překvapivě romantiky i intrik jsem si užila dostatek. Jsem spokojená a série Skleněný trůn se bude řadit k mým nejoblíbenějším. Možná je stejně dobrá, jako pro mě byly Dvory :)
Z celého srdce doporučuji opravdu všem, nebudete litovat!

adela9782
23.07.2024 5 z 5

Perfektní zakončení série , jen ta finální bitva mohla být malilinko méně utahaná. Ale jinak páni!


Nikei
22.07.2024 4 z 5

Na poslední díl jsem se těšila jako na velkolepé zakončení celé série, ale nakonec jsem se ani nedokázala do knihy začíst. Nemám ráda války a boje, takže to pro mě bylo vyloženě utrpení. Nicméně série dočtena a já můžu jenom doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

16.09.2019


10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)

15.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (3)

2019 - HumbookAwards (Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2019 - HumbookAwards (Young adult kniha roku)
2018 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fantasy)


Kniha Království popela v seznamech

v Právě čtených46x
v Přečtených2 374x
ve Čtenářské výzvě230x
v Doporučených255x
v Knihotéce758x
v Chystám se číst437x
v Chci si koupit164x
v dalších seznamech7x