Čtecímaniak Čtecímaniak komentáře u knih

☰ menu

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Kniha má slogan pro milovníky SJM a já s tím musím souhlasit. Úplně perfektně se mi to hodilo do nálady. Bylo to čtivý, postavy až na Sebastiana dobré a příběh taky. Přestože je to taková ‘‘vykrádačka‘‘, bavilo mě to. 4,7*

16.06.2022 4 z 5


TMBOOK TMBOOK TMBK (p)

Podle mě úplně zbytečně tisknutý papír. Přesně tohle by mělo zůstat na internetu. Vtipy jsem někdy nechápala a nepřišly mi ani korektní. Nějakou skupinu lidí to určitě nadchne a bude je to bavit, ale já tam nepatřím.

16.06.2022 3 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tohle byla na psychiku těžká kniha… Nejprve se do Ryle zamilujete, potom ho nesnášíte. A to bolí. Byl to opět re-reading, ale v angličtině, přesto mi bylo smutno… Krásně napsaný příběh. Je vidět, když jsem starší, chápu to víc a něco mi to předalo. Lily je neskutečně silná postava a jednou, až vyrostu, chci mít v sobě to, co má ona. Odvahu. Konec je smutný a zároveň strašně hezký. ,,Five minutes. That’s all it takes to completely destroy a person.‘‘ - Lily

16.06.2022


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Přiznávám se bez mučení, strávila jsem moc času na booktoku. Tahle kniha je tam úplně pořád a všude! Tady se rozdělují lidi na dva tábory. 1. milují tuhle sérii, 2. nesnáší tuhle sérii. Já se přidám ke skupině 1. Už od začátku mě kniha něčím nadchla a to když se mi stane, vím, že to bude skvělá kniha. A hele, nemýlila jsem se. Naprosto ji miluji, i když nejsem spokojená s tím, jak kniha dopadla. Nebudu tu nic spoilerovat, ale autorka se asi hodně vyžívá v týrání postav a čtenářů. :D Chudák Maven, můj favorit už od začátku. Ale Cal je taky fajn!
Knihu bych doporučila fanouškům hunger games, dvorů,... Ten svět byl boží, ale hlavní hrdinka je občas na dobrý paralen. :D
5*/5*

26.06.2021 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

vražedkyně a Pán pirátů - 4,5*
Vražedkyně a léčitelka - 3,5*
Vražedkyně a poušť - 4*
Vražedkyně a podsvětí - 4*
Vražedkyně a říše - 4*

28.04.2021 4 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Dobře, nápad skvělý, očekávání velká, ale kniha mě nijak nenadchla.
Historie byla velmi zajímavá a hodně věcí jsem nevěděla a jsem ráda za to, že už to teď vím! Ale... Někdy mi příběh přišel natahovaný a také, že už autorka nevěděla, co psát, něco tam šoupla a z toho si potom tvořila obsah dál.
Musím říct, že nejvíce mě zaujala hlavní linka, neboli Daniel a Ana. Líbila se mi romantika mezi nimi. Bohužel to u ostatních postav nemohu říci.
V příběhu jsem se několikrát ztrácela a bylo tam tak moc jmen, že už jsem nevěděla, kdo je kdo a jestli je to muž nebo žena.
Co musím knize pochválit je čtivost a ta historie. Stránky ubíhaly strašně rychle, co si budem. Za hodinu jsem měla asi 50 stran.
Ještě jednu věc pochválím! A to je fotografování. Opravdu to tomu příběhu dalo něco víc.
Co mi vadí je to, že mám několik otázek...
Knihu hodnotím jako takový lepší průměr a to hlavně za konec, romantickou linku a historii.
3,5*/5*

25.04.2021 3 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Vždycky, když vychází nová série si říkám, že si počkám, než 1. opadne hype a 2. vyjde aspoň druhý díl. Hádejte, kdo obě pravidla porušil. Já.
Ze začátku mi to přišlo takové nemastné neslané, ale postupem to nabíralo otáčky a kniha se každou kapitolou zlepšovala!
V podstatě se až za polovinou knihy nějak tak dozvíte, co se s ní děje, proč je taková, jaká je a její psychický stav.
Kniha opravdu zaujme, nápad skvělý, romantická linka dobrá, ale zrovna ta romantika mi přišla moc uspěchaná. Začíná to pomalinku, půlka zrychlí a konec je podle mě šup šup, ujíždí nám vlak.
Pane bože, z toho konce jsem měla srdeční zástavu. Všechno se odehrálo tak rychle!
Postavy mi byly sympatické. Luca jsem si velmi oblíbila, Sage mě někdy jejím chováním trošičku štvala, ale i tak je to dobré čtivo.
Jelikož tento žánr jede přes kopírák (když nepočítáme nějaké ty výjimky), tak snad všem je jasné, jak by to mohlo dopadnout. Nebo by to skončilo jinak...?
4,5*/5*

19.02.2021 4 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

První díl se mi opravdu líbil (dostal 4*), ale druhý bylo pro mě zklamání.
Celá kniha se točila kolem sexuálního života Lary, co má a co nemá dělat (kniha neobsahuje sexuální scény) a postupem času mě to začalo unavovat. Ano, pro mladší čtenáře je to přínosné, aspoň se normální formou něco dozví, ale pro mě to nic nebylo... Lara neustále řeší, co Peter s Gen dělal a nedělal, jestli je v tom lepší, nebo horší,.... To bylo opravdu nudné.
V prvním díle mi vztah Lara+Peter byl příjemný, ale tady se mi zdál toxický... Nebyl mi příjemný.
Strašně mě vytáčel Johnny. Ale neskutečně. Lara ho uvidí jednou a najednou je do něho zabouchlá. Byla jsem ráda, když na konci vypadl.
Co se týče té hry... Vážně? Připadalo mi to, jako by autorka neměla co psát a tak si řekla: ,,Tak tu dáme tohle, aby jsem k tomu mohla dát zápletku, které se ani věnovat nebudu a vyřeší se za pár stran.''
Abych pořád nekritizovala, líbilo se mi prostředí v důchoďáku. :D A taky jsem si oblíbila Stormy! Občasné scény, u kterých jsem se musela culit a smát. Prostě Peter a Lara tvoří hezký pár, i když jak jsem zmínila, na mě toxický.
Asi teď budu černá ovce, ale mně se více líbily filmy, než knihy. Vynechali tam přesně ty nudné části a něco přidali.
Do třetího dílu se pustím, ale jenom proto, abych měla uzavřenou sérii. Všem je asi jasné, jak to skončí. Doufám, že se mi bude líbit.
3*/5*

10.02.2021 3 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jestli první díl jsem považovala za pecku, tohle nevyjádřím ani slovy, jak to bylo dokonalé!
Originální, čtivé, vtipné,... Mohla bych pokračovat. Prostě Sarah si mě každou knihou dostane víc a víc. Budu se opakovat, ale proč jsem ji tak odkládala?
Pokud se Vám první díl nelíbil a nevíte, jestli se pustit do druhého... Pusťte se do něho! Vůbec neváhejte!
Jelikož je to druhý díl série, tak nemůžu popisovat vše, že? Ale ty postavy... Sarah umí psát skvělé postavy. Rhysanda si zamilujete, i kdyby jste milovali Tamlina sebevíc a chtěli, aby byl s Feyre. Kdo by Rhysovi nepropadl... Ale i ostatní postavy, které Vám připadají jako zbytečné, vyjdou jako hodně důležité.
Ten konec? Byla jsem zmatená a když jsem si přečetla poslední dvě kapitoly, nějak jsem to pobrala. Ale stejně, bylo to velké wow.
Určitě knihu doporučuji. Až do konce Vás bude bavit.
5*/5*!!

08.02.2021 5 z 5


Dospělost je mýtus Dospělost je mýtus Sarah Andersen

Já sama nevím, jak to mám hodnotit. Od normální knihy se to tak strašně liší...
Plus komiksů je ten, že se čtou strašně rychle a za necelou půl hodinu je máte sfouknuté, ale jsou dobré i jako odreagování.
Je to vtipné. Pokud jste neměli zrovna dobrý den, tohle pomůže. Jsou tu situace, které se normálně a každý den stávají.
Jelikož jsem náročný čtenář, tohle bylo pro mě sice fajn, ale nechápu ten hype. Za mě normální komiks, u kterého se zasmějete a zabere vám tak 20-30 minut.
Jinak, ty ilustrace jsou boží!!
4*/5*

04.02.2021 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Wow, wow, wow! První věc, kterou povím. První díl není slabý. To, co jsem očekávala, jsem dostala. Neskutečně jsem se na Dvůr trnů a růží těšila a nezklamal. Naprostá pecka! Budu se opakovat, ale Sarah prostě umí psát. Nechápu, jak jsem si to nemohla přečíst již dříve.
Hlavní postavy. Absolutně si je zamilujete. Všechny jsou sympatické.
Konečně jsem našla skvělou napodobeninu na Krásku a zvíře! Vždycky je to takové nemastné, neslané, ale Sarah tomu dala tu správnou atmosféru! Mrazivé, občas jste se smáli nahlas, jindy to bylo tak sladké, že jste se culili a někdy jste měli chuť tu knihu vzít a vyhodit ji z okna.
Příběh byl skvělý. Stále se něco dělo a nebyly tu žádné ,,prázdné'' místa.
Hodnocení si šetřím na ostatní díly, ale tohle byla paráda! Určitě se mně líbila víc, než Skleněný trůn. Vřele doporučuji!
4,5*/5*

04.02.2021 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Knihu jsem četla minulý rok a považuji ji za tu nejlepší knihu roku 2020. Jelikož na mě z poličky tak nevinně koukala a prosila, abych si ji přečetla znovu, učinila jsem tak. A musím říct, že jsem z ní stejně unešená jako minulý rok. Strašně se mi líbí a určitě jsem ji nečetla naposled. V tomhle roku si ji určitě přečtu ještě jednou.
Začnu romantickou linkou. Mně se osobně strašně zamlouvá. I když ano, jsou tam mezery, ale přesto je krásná. Ano, jsou tady sexuální scény, ale jsou popisovány úplně normálně a nejsou zvrácený, jako mají někteří autoři ve zvyku. Takže se toho určitě nebojte.
Děj. Wow. Já před Colleen smekám. Já ho žeru. Je to promyšlené a některých věcí si při prvním čtením ani nevšimnete. Na začátku je naznačeno pár věcí, které nebudete chápat a postupně se budou odkrývat. Prostě je to neskutečné.
Konec Vás nechá v šoku a říkáte si jednu věc. S jakou pravdou Verity manipulovala? Co je lež a co je pravda?
Musím psát hodnocení? Jednoznačně 5*/5*
ig: https://www.instagram.com/book_stagram_czech/

31.01.2021 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tak tohle bylo zklamání. Rozhodně to bylo horší, než první díl. Do čtení jsem se musela strašně nutit. Nebavilo mě to. Buď si musím dát přestávku od fantasy knih, protože jsem jich poslední dobou přečetla strašně moc, nebo fakt nevím.
Postavy se ale zlepšily! Je tam sice nepatrný posun od minulého dílu, ale přesto se to čte aspoň o trochu lépe.
Celý děj mi přijde strašně hektický a nedovysvětlený. Samozřejmě, že nemůže napsat vše do jednoho dílu, aby to čtenáře táhlo k dalšímu dílu (co si budem, těch dílů je fakt požehnáno).
Ta první polovina se nějak táhne a jakmile se to překlopí na druhou, je to jedno velké bum a od toho to jede z kopečku rychle a chaoticky. Sem tam mi přišlo, že je to nedomyšlené.
Přesto konec jsem vůbec nečekala. Musela jsem ho chvilku vstřebávat, abych si uvědomila, co se tam stalo.
Na třetí díl se určitě vrhnu, ale ne v blízké době.

4*/5*
ig: https://www.instagram.com/book_stagram_czech/

31.01.2021 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Ano, Maasová zase potvrdila, že i její začátky jsou dokonalé. Vytvořila strašně krásný svět, ve kterém jde o moc.
Nápad udělat hlavní hrdinku jako vražedkyni, ve fantasy světě je bomba. Tahle kniha byla bomba.
Hlavní postavy... Já je všechny miluju. Celaena mi neskutečně přirostla k srdci. U konce, co s ní dělali za zvěrstva... klobouk dolů. Dorian. Panebože, toho chce každý ve svým životě, ne? Chaol... Ze začátku mi byl strašně nesympatický a neměla jsem ho ráda, ale po pár kapitolách jsem si ho zamilovala. Nehemia. Tu jsem si zamilovala od naprostého začátku.
Ta romantická linka byla zvláštní. Jednou byla Celaena s Dorianem někde, potom se to úplně změnilo a konec se otočil o 360 stupňů.
Jednu věc musím uznat. Rod země a krve se mi líbil o kapku více, než skleněný trůn. Už chápu, proč je ta série ToG tak vychvalována. I já jsem ji propadla. Hned se pustím do druhého dílu.

27.01.2021 5 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Tak do knihy jsem se absolutně zamilovala. Opět můj oblíbený témat- mafie. Strašně ráda o ní čtu.
Autorka popisuje, jak těžké je se zamilovat do komplikovaného a arogantního muže, který všemi opovrhuje a má v plánu vás věznit. Takovýhle náměty bych mohla číst dokola, dokola a zase dokola. Nikdy mě neomrzí. Tahle knihy není výjimkou.
Ze začátku jsem strašně fandila Angelovi a nechtěla jsem, aby byla s Wolfem, ale postupem času jsem obrátila karty.
Romantická linka je boží! V průběhu děje se postavy neskutečně mění, vyvíjejí a jsou zkrátka skvělé.
Kniha vás pohltí. Nemůžete čekat. Musíte číst. Také z Vás vytlačí smutek, radost, nebo se budete blbě culit a okolí si řekne, že jste se zbláznili.
Musím uznat, že konec je takový popohnaný, ale na druhou stranu... Kdyby se to rozepsalo více, bylo by to tak dobré?
Za mě krásný, romantický příběh o lásce, která nebyla očekávána.
5*/5*
IG: https://www.instagram.com/book_stagram_czech/

23.01.2021 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Kde začít... Fanfikce. Přes ty jsem se dostala ke čtení. Nadchly mě a tak jsem začala číst knihy. To je příběh, co? :D
Hlavní hrdinka Cath píše fanfikce na sociální síť, která je straaašně podobná známému Wattpadu. Popravdě? Absolutně mě ten její příběh nenadchnul. Pro mě byl... nudný? Ano, nudný. Prostě se mi nelíbil. Ta LGBT linka tam byla podle mě hrozná. Takže tohle už si u mě zanechalo významné mínus, protože v příběhu má velmi velké místo. Za mě ne-e.
Když knihu začínáte číst dostanete takový After vibe. :D Cath nastupuje na vysokou, jako Tessa v Afteru. To jsem si říkala, že by to mohlo být fajn, protože zmiňovanou sérii mám ráda. Ups, nebylo. Hlavní hrdinka mi v některých částech byla nesympatická. Někdy mi přišlo, že se nechová na svůj věk, ale na věk 12ctileté holky. To samé s hlaavním hrdinou Levim.
Příběh se táhne. Neočekávejte nějakou extra romanťárnu, či napínavý příběh. Pořád to jede dokola.
Věřím, že menším čtenářům (10-12 let) se kniha bude líbit, ale mně, jako staršího čtenáře to nenadchlo. I tak to nebylo špatné, ale něco tomu chybělo.
3,5*/5*
Ig: https://www.instagram.com/book_stagram_czech/

22.01.2021 3 z 5


Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Autorka si Sárou opravdu zvedla laťku. Už od doby, kdy kniha vyšla jsem si ji chtěla přečíst, ale dostala jsem se k tomu až teď, nom.???? Nevadí. Teď už k samotnému obsahu.
Začnu postavami. Byly mi v celku sympatické. Samozřejmě, jsou i lepší hrdinové, ale tihle nebyli špatní. To je jeden plusový bod.????
Jazyk. Nářečím, kterým lidé mluvili mi nesedlo. Pokaždé jsem to četla tak, jako by to bylo napsané normálně. Pro mě to byla zbytečnost, ale hodně lidem se to může líbit a příběh to obohatí.????
Do téhle doby sama nevím, v jaké době byl příběh zasazen. Svítili si svíčkou a najednou tam mohli telefonovat, byli tam sanitky a playboye? ???? Takže takový ,,středověk'' s moderní technologií.
Kniha mě nezaujala. Dohromady jsem přeskočila asi 50 stran. A tohle když já udělám, je něco špatně. ???? Z toho už kdokoliv vydedukuje, že mě to nevzalo.
Hlavně mě nalákala obálka. Stojím si za mojí domněnkou, že čím hezčí obálka, tím horší příběh. U tohoto jsem to tak měla.
A poslední věc, kterou vytknu. Začátek byl nudný. Těch 150 stran na mě působilo opravdu nudně. Přála jsem si, abych to měla za sebou.
Závěr. Knihu bych nedoporučila... Bohužel a je mi to u Kateřiny Šardické líto. Sára byla 1000x lepší. Samozřejmě respektuji, že se Vám to líbí. Nic proti vám nemám, ale za mě to pecka nebyla.
2,5⭐/5⭐
ig: book_stagram_czech

17.01.2021 2 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Druhý díl Papírové princezny... První si mě získal a já půl roku čekala s druhým dílem. Jsem zklamaná? Ne. Jsem ohromená? Ne. Miluju zápletky, které se nedají rozluštit a autorky nechají otevřený konec? Jo.
Knihu jsem naprosto zhltla jedním dechem. Za jeden den přečteno. To o něčem vypovídá...
Jasně, příběh je totální klišé, ohrané v každé slaďárně, ale co když se z neviňátka vyklube padouch?
Ella si hraje do nějaké poloviny knihy na strašně drsnou, přitom v jádru je naměkko jako vajíčko. To samé se stane s Reedem. On jí projeví city, ona ho odmítá, i když ví, že je do něj zabouchnutá...
Po polovině knihy, kdy to začínalo být docela boring se dali dohromady. Kdo to nečekal, ať zvedne teď hned ruku. Já to čekala.
Dostáváme se k vedlejším postavám. Bratři Royalové jsou dokonalí. Ovšem snoubenka otce Reeda mi pila krev. Já vím, že to má být záporná postava, ale i tak! Neříkejte mi její jméno! Jsem docela ráda, jak to s ní skončilo... nebo nás chtějí překvapit? Kdo ví.
Líbilo se mi, jakou má Ella kuráž a dokáže se postavit věcem.
Konec... Co k tomu říct... nějak jsem to čekala. Určitě sáhnu po třetím díle.
Nemůžu vám tu popisovat celý příběh, protože jinak to číst ani nemusíte. :D
4*/5*
Ig: book_stagram_czech

15.01.2021 4 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Od autorky jsem četla Měsíční kroniky, které mě uchvátily a patří mezi moje TOP knižní série. Ovšem o tomhle se to říct nedá. Čekala jsem nějakou pecku. Je to Marissa, která píše dokonalé příběhy. Musí to být skvělé. Všude se na to hrne chvála, jaké je to dokonalé atd.
Zklamalo mě to. Jakože hodně zklamalo. Šla jsem do toho s představou napínavého příběhu se superhrdiny a ono z toho vzniklo... celá kniha vlastně o ničem? Jo. Pojďme si rozebrat hlavní hrdiny a příběh jako takový.
Začnu Novou. Popravdě, nevypěstovala jsem si k ní žádné city. Bylo mi v podstatě jedno, co se s ní stane. Ani sama nevím, jestli mi byla sympatická, nebo ne...
Adrian. K němu jsem si vypěstovala nějaké city. I přesto mi přišel strašně plochý... nedodělaný.
Skoro všechny ty postavy mi přišli napodobenina na kroniky. Nova byla charakteristikou podobná Cinder, Adrian zase Kaitovi.
Příběh... Nebyl špatný, ale mě nebavil. Do čtení jsem se musela nutit a říkala si, ať už to konečně skončí a můžu se vrhnout na něco jiného. Pro mě to bylo hodně utahané. Některé pasáže (patří tam i konec) jsem nepochopila. Událo se to tak rychle, že jsem neměla ani tušení, jak se to stalo (nebo moje nepozornost).
Obálka je krásná. To musím uznat, je opravdu povedená, ale příběh mě nenadchnul.
Abych nepobouřila fanoušky knihy, nebylo to tak špatné, ale něco světoborného to taky nebylo. Hoodně mě to zklamalo. Doufám, že Bez srdce bude lepší. Do dalšího dílu série se asi nepustím.
3*/5*
ig: book_stagram_czech

14.01.2021 3 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Už v anotaci zazní, že skupina nevydrží a rozpadne se.
Knížka je něco jako dokument. Je to vlastně dokument v knížce. Tak jsem to nazvala. Musím říct, že to je strašně dobře napsané. Atmosféra, děj, vyprávění... prostě wow.
Ráda bych se přesunula k atmosféře. Strašně se mi líbilo, jak autorka vykreslila koncerty a backstage. Jelikož je teď všechno zavřené a nikam se nemůže, úplně na Vás dolehne ta jedinečná atmosféra koncertu a fanoušků, kteří svoje idoly milují.
Je zajímavé sledovat hlavní hrdiny, jak se postupem času mění jejich osobnost. Začínali, jako feťáci a končili jako skvělí lidé.
Když už jsme u těch drog... Aspoň mně to ukázalo realitu, jak si zpěváci/skupiny žijí, když nejedou kamery. Samozřejmě, že jsem nějakou představu měla, ale tohle mi otevřelo oči. Případ Daisy Jones zašel až příliš daleko a mrzí mě, že až ke konci knihy s tím začal někdo něco dělat. Jako kdyby všichni měli pásku přes oči a neviděli, co se s Daisy děje.
Postava Eddieho mě strašně štvala. Byl mi strašně nesympatický tím, jak mluvil. Máte to stejně?
Obdivuji, jaké má Camila nervy. Já bych s ním asi nevydržela.
A poslední, co knize musím vypíchnout... Písně. Totálně žeru, jak jsou zezadu v knize napsané a jak nás provázely celým příběhem Daisy Jones and The Six.
Kniha byla nesmírně vtipná a zároveň smutná... Budu na ni ještě dlouho vzpomínat. Četla se strašně rychle, že jste si nevšimli, jak daleko už jste.
5*/5*
ig: book_stagram_czech

11.01.2021 5 z 5