Nedotýkej se mě

Nedotýkej se mě https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445688/bmid_nedotykej-se-me-Ffw-445688.jpeg 4 937 228

Nedotýkej se mě série

1. díl >

Když Sage přijede do Nevady, nemá vůbec nic – peníze, přátele, ani pořádnou střechu nad hlavou. Se svou železnou vůlí je však pevně odhodlána začít zde nový život a zapomenout na vše, co se jí doma stalo. Jenomže odpoutat se od vlastní minulosti není tak jednoduché. Vzpomínky a s nimi spojený neustálý strach ji doprovázejí na každém kroku. Nejinak je tomu i ve chvíli, kdy Sage dostane místo v knihovním skladu a setká se zde s Lucou. S pronikavým pohledem šedých očí i s tetováním je Luca ztělesněním všeho, čeho se Sage tolik bojí. Ve skutečnosti Luca není tím, kým se na první pohled zdá být. Krok za krokem nahlíží Sage do Lucovy duše a probouzí v sobě cit, který doposud nepoznala. Spolu s tím nachází odpovědi na všechny své dosud nezodpovězené otázky…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Berühre mich. Nicht , 2017


více info...

Zuzíček77
Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

Takové oddechové čtení, není to úplně nic velkolepého, ale musím uznat, že to hlavní téma mě úplně pohltilo. Luka mi byl sympatický, u Sage mi nějaké věci vadily. Ale jinak se mi kniha líbila. Možná by úplně nemusela mít 400 stran. Kniha skončila otevřeně tak uvidíme co nám přinese druhý díl.

kacenka6144
kacenka6144
11.03.2024 3 z 5

Příběh zajímavý, ale zbytečně zdlouhavý. U YA literatury to není téma nijak novátorské, ale četla jsem ho zpracovaný daleko svižněji a napínavěji. Stačila na to jedna knížka, která měla necelých 300, a od které jsem se nedokázala odrthnout.


zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
10.03.2024 2 z 5

1,5/5
během čtení téhle knížky byly moje pocity jak sinusovka. ze začátku to šlo z nuly, protože jsem neměla žádná očekávání, pak se to pomalinku začalo zvedat k vrcholu, potom to ale všechno začalo klesat, protože mi děj přišel zbytečně natahovanej a začalo mě to strašně nudit. pak se to ale zase začalo lepšit a já jsem jásala, že se mezi nimi konečně něco děje!!! ale pak? fíí (to nadšení padá a padá, každým slovem a každou stránku hlouběji a hlouběji) a bum (dopadlo to do nejnižsího bodu). myslela jsem si, že moje nasranost z otravnosti hlavní hrdinky na začátku knihy (vím, že měla těžkou minulost, ale doprdele kluk co za tebou sedí na přednášce ti asi před celým sálem nemůže nic udělat panebože tak se uklidni a nemel o tom na každý stránce) byla dost velká ale pff haha konec mě nasral ještě tak milionkrát víc. kdyby ta hrdinka nebyla tak naivní a posraná z každýho chlapa, trochu důvěřovala svýmu partnerovi, kterej na ni byl hodnej, kterej byl empatickej a trpělivej a neudělal absolutně nic špatně (ta jeho trpělivost stojí za obdiv, já bych to tak dlouho fakt nevydržela) a kdyby to všecko nedusila v sobě a uměla komunikovat, tak by ta kniha nemusela bejt taková bichle s nudným prostředkem a nemusela by mít absolutně zbytečnej druhej díl (o něm se vyjádřím v samostatným příspěvku). takhle ta knížka vypadá jako autorčin pokus napsat příběh s těžkým tématem, kterej byl ale podle mě pojat dost špatně (hrdinka sice vyhledala psycholožku, ale jinak o svých problémech neřekla nikomu jinýmu, třeba kamarádce nebo partnerovi, podle mě by se to ale právě těmto osobám říct mělo, protože to oni vás znají, to oni s vámi tráví většinu času a zaslouží si vědět pravdu) a prostě takhle by se problémy řešit opravdu neměly. plus to bylo hrozně natahovaný. a hlavní hrdinka mě strašně vytáčela... mělo to potenciál a když se dali hrdinové dohromady, tak to vypadalo fakt nadějně, ale konec byl pro mě prostě poslední kapka a myslím, že ho nezachrání ani ten bichloidní druhej díl.

Makaja
Makaja
07.03.2024 3 z 5

Nějak nevím, stále jsem čekala, kdy se něco stane a vlastně se nestalo nic. Téma zajímavé, i když nijak objevné, ale stačilo by klidně tak 100 stran, tohle bylo točení se v kruhu. Chování Sage nehodnotím, do její kůže se nedokážu vžít, naštěstí. Takový průměr, ale dvojku číst nebudu, až tak mě to nechytlo.

Denča__02
Denča__02
06.03.2024 3 z 5

K této knize jsem se dostala přes výzvu na DK. Neměla jsem od ní nějaká vysoká očekávání. Četla jsem to s tím, že je to oddechovka s vážnějším tématem.
S prostředím si autorka pohrála skvěle a kniha byla napsaná vcelku dobře, ale měla jsem při čtení menší problém.
Už na začátku mi hlavní hrdinka byla nesympatická. Chovala se v některých chvílích naprosto nelogicky. Místo toho, aby o svých problémech mluvila se svými kamarády, kteří by pro ni udělali první poslední, si nechávala všechny věci pro sebe.
A ten konec ? Proč? Mohl být uzavřený a nemusel mít další díl. Ale autorka se rozhodla, že hlavní hrdinka se zachová opět naprosto nelogicky a proto si musíme přečíst další díl, abychom věděli jak to dopadne.

Nattali.ka
Nattali.ka
06.11.2023 3 z 5

Zajímavá a čtivá myšlenka knihy, četla se mi do konce velmi dobře, ale na to, že má kniha 400 stran, tak je strašně zdlouhavá a podle mě zbytečně rozdělena do 2 knih. Děj je velmi pubertální, avšak odpovídá věků hlavník hrdinů, takže to je třeba očekávat - slangové výrazy, neustálé selfie, párty, sociální sítě, jednoduché dialogy. Hlavní hrdinka sice udělala značný pokrok, co se týče jejich panických atak, ale jinak se v knize témeř nic neodehrává. Kniha končí otevřeně teenagerovskou hádkou, což plynule přechází v druhý díl knihy. Samostatně jsou knihy bezúčelné.

romca3001
romca3001
05.11.2023 4 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. Námět a celkově příběh se mi líbil. Ale v podstatě celou dobu jsem čekala, kdy se hlavní hrdinka někomu svěří a nebo, kdy alespoň dojde k nějakému zvratu. Najednou jsem zjistila, že jsem u konce knihy. To mě dost zklamalo. Nezbývá mi, než číst další díl :D

Carol1122
Carol1122
28.10.2023 4 z 5

Velmi silný příběh. Zpočátku jsem si říkala, do jaké klišé romantiky jsem se pustila, ale jak jsem postupně odhalovala jednotlivé kusy z minulosti hlavní hrdinky, pochopila jsem její charakter a důvody jejího strachu. Že se z klišé romantiky vyklube kniha, která chytne za srdce, to jsem netušila. Těším se na další díl.

klarinka9974
klarinka9974
27.10.2023 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře a snadno se do knihy ponoříte. Strach Sage byl opravdu uvěřitelný a taková situace, která ji potkala a hlavně poznamenala musí být vážně hrozná. Ale stále jsem nechápala a naivně jsem čekala, že se někomu svěří. Hlavně, že to všechno dopadne trochu jinak. Luca je skvělou postavou v knize, která se tak jako Sage postupně mění. Přišlo mi, že se občas nedělo nic zajímavého a stále se jen řešili samotné problémy Sage. Ale rozhodně se pustím i do druhého dílu, aby jsem se dozvěděla jak to všechno dopadne.

Safrika
Safrika
05.10.2023 3 z 5

Cetlo se mi dobre,sem tam jsem trosku proletela text na strance, kde vim, ze mi nic podstatneho neuteklo, dalsi dil jsem cist uplne asi ted nechtela, ale abych vedela co bylo dal, tak budu muset

kindlova42
kindlova42
31.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Nedotýkej se mě jsem nemohla odložit a proto jsem to přečetla za necelé dva dny.
Příběh o dívce co zažila nejspíše zneužívání (něco čtenář tuší hned od začátku, ale více se odkrývá postupně) a strašně se tedy bojí blízkosti mužů je napsaný velmi čtivě a citlivě.
Sage je sympatická postava a od chvíle, kdy ji do cesty přijde Luca, potetovaný sympaťák a ona mu začíná postupně věřit, jsem chtěla aby fáze přátelství přešla rychle v něco víc :D
Pokud bych měla něco vytknout, tak možná by místo častého zmiňování výroby šperku mohl děj obsahovat více dialogů mezi Sage a její doktorkou, dostali jsme v podstatě jen dvě krátké zmínky. Doufám, že to se ve druhém díle změní.
Také doufám, že Luca rozbije ciferník jistému Alanovi!!!

adela9728
adela9728
22.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Rozhodně jsem nečekala, že by kniha byla nějakým hlubokým literárním počinem, který by mě svou genialitou úplně uzemnil. I přes to jsem nicméně trochu rozladěná z toho, jak strašně špatné to bylo.

Hlavní hrdinka, Sage, má osobnost pařezu, její jediný charakter spočívá ve výrobě šperků a v jejím traumatu, a po celou dobu jsem měla sto chutí jí přetáhnout něčím vážně těžkým po hlavě.

Luca, hlavní hrdina, je o něco lépe napsaný, snesitelnější, ale plochý jako zeď.

Jediný potenciál, který jsem spatřovala, bylo nelehké téma Sagina mentálního zdraví, a ani ten autorka dostatečně nevyužila. Sage má sice paniku z mužů, ale s Lucou se k něžnostem dostanou vlastně docela rychle, a to jí z nějakého, mně záhadného důvodu žíly netrhá. Navíc jsme svědky hodin a hodin nezajímavých, nudných a opakujících se vnitřních monologů, aniž bychom se dobrali nějakého zdárného cíle.

Co mě ale dostalo úplně nejvíc, byl konec. Autorka čtenáře nejdřív úplně odzbrojí zatraceně špatnou milostnou scénu, z níž jsem nemohla jinak, než se z trapnosti celé situace nekomfortně smát, načež se KONEČNĚ dostáváme k nějakému zvratu (deset stran pred koncem, podotýkám), na který jsem já osobně čekala celou knihu, a než se člověk stačí z celého toho literárního průjmu vzpamatovat, kniha zdárně končí uprostřed děje bez nějakého pořadného závěru. Tudíž pokud se chce člověk nadále týrat tímhle... příběhem, nezbývá mu, než překonat dalších útrpných 400 stran následujícího dílu.

Lucie.285
Lucie.285
17.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Pokud hledáte oddechové humorné čtení okořeněné nějakou erotikou, tak to zde nenajdete. Nicméně se jedná o příběh, který se zabývá skutečně vážným tématem. Kniha je neuvěřitelně čtivě napsaná, ale musím souhlasit, že některé vnitřní monology a rozhovory s přáteli, zde byly úplně zbytečné, protože nás nikam neposouvají. Je zde Slow burn linka, vztah s Lucou se vyvíjí pomalu, ale ničemu to nevadí a dává to dokonalý smysl potom, co se Sage vše stalo. Konec je otevřený, proto je nutnost mít i druhý díl. Pořád jsem čekala, kdy Lucovi řekne pravdu, ale nic. Toho všeho se dočkáme až v pokračování. Příběh je vyprávěn pouze ze Sage pohledu, sice jsem teď četla mnoho knih s duálním pohledem, kde má člověk krásný přehled o myšlení obou hrdinů, ale tady to ničemu nevadilo, protože autorka dokonale dokázala popsat Lucovi pocity a pohledy i tak.

Gibis
Gibis
16.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Jsem lehce zklamaná. Celou knihu jsem čekala na Sageino velké odhalení, že už se konečně svým přátelům svěří a bude problém nějak řešit, ale ono to bylo stále dokola. A konec mě tedy vyloženě naštval, to musím přiznat. Přijde mi, jako by autorka ukončila díl v půlce věty, chvíli jsem dokonce zkoumala, jestli mi v knize nechybí nějaké listy. Ale nechybí. Nic neukončeno, nic nevyřešeno a pokud chcete vědět, musíte číst další díl.

seethelight
seethelight
10.07.2023

Nevím, jak moc je to chyba překladu, ale tak hrozné přímé řeči jsem dlouho nepotkala, trhá to uši. Příběh bez nápadu. Hlavní hrdinka mělká jako miska s instantní polévkou. Hlavní hrdina: no, takový povědomý.

Juici
Juici
20.06.2023 5 z 5

(SPOILER) .. Ale každý další krok, který jsem udělala, mě neuvěřitelně bolel a píchal přímo do srdce ..

Krásně napsaná kniha. Postavy (hlavně Sage a Luca) byly empatické. Moc se mi líbilo, že autorka dala Sage v knize čas léčit duši, protože ve většině knih je vyléčeno ze dne na den.
Nádherně napsaná část, kdy byli na vánočním trhu ve stánku, mě dojala a bylo mi hlavní hrdinky tak moc líto. Ve chvíli, kdy stánkařka koupila od Sage řetízek, jsem si uvědomila, jak je nádherná vlastnost radovat se z maličkostí.
Stejně tak mi bylo v knize sympatické, když spolu překročili hranici potom, co se Luca vrátil z díkuvzdání. Potěšilo mě, že se Sage nenapucla a nepřestěhovala na druhou stranu zeměkoule když ji kouknul do PC, kde se dozvěděl o Alanovi.

Silné téma zpracované opravdu s klidem a já jsem spokojená. Otevírám druhý díl a vím, že to určitě dobře dopadne, i když konec téhle knihy mě dost zamrzel. Už tak daleko spolu došli.

Zruza
Zruza
05.06.2023 4 z 5

Líbí se mi jak autorka zpracovala tak těžké téma. Chvílemi jsem se bála, že to uspěchá a nebude to na příběh postavy sedit, ale naštěstí se tak nestalo. Jediné, co bych vyčetla je konec, který mi přijde lehce hloupý a nechápu, proč se stalo co se stalo. Těším se až si přečtu další díl této série.

Didi15
Didi15
01.06.2023 4 z 5

Nebylo to špatné a to romanťárny opravdu nečtu, ale kniha byla zadarmo a tak jsem to zkusila . Bylo to fajn, sice naivní a všichni byli opět krásní a úžasní, ale četlo se to velice dobře . Konec byl totálně na prd , takže si druhý díl chtě nechtě budu muset přečíst:)

Nikusha
Nikusha
19.05.2023 1 z 5

Tohle bylo velký špatný. Nesympatické postavy, no asi všechny. Opakující se situace, nuda nuda. Nevím proč, přišlo mi to jako bych četla zoufalý pokus o Colleen.

FejKýý
FejKýý
16.05.2023 4 z 5

Tak ten konec je opravdu takový, že člověk potřebuje vědět, jak to bude dál. Jsem ráda, že druhý díl v klidu můžu začít. Kniha se četla lehce a rychle. Zhltla jsem ji cca za den a půl. Příběh krásný a Luca s April jsou parádní. Ovšem co se mi nelíbí, pořád opakování toho jak se Sage bojí. Ono to stačí jednou. I párkrát bych to zvládla. Ale tohle je skoro na každé stránce od začátku až do konce. Nezlepší se to. Tohle je opravdu velká škoda a proto nemůžu hodnotit úplně nejvýše. Kdyby se to tam pořád neopakovalo (zároveň to nejde nijak do hloubky, takže nechápu) tak je kniha minimálně o 100-150 stran kratší.