Fangirl přehled
Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji. Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet. Co ale Cath zbývá než zachovat klid a nedat se?... celý text
Originální název: Fangirl, 2013
Co říkají o knize uživatelé?
Fangirl je příběhem, který se soustředí na Cath, introvertní dívku, jež se snaží najít své místo na vysoké škole. Autorka skvěle zachycuje její vášeň pro fanfikce a komplexní vztahy s okolím. Kniha obsahuje dva příběhy v jednom, a to Cathin a příběh o Simonu Snowovi. Zatímco některé pasáže o Simonovi mohou být pro čtenáře méně zajímavé, Cathin příběh je plný humoru a emocí. Čtenáři, kteří se ztotožňují s fandomy, si příběh užijí ještě více. Více v komentářích.
Komu by se kniha Fangirl mohla líbit?
- Fanoušci young adult literatury
- Čtenáři, kteří se zajímají o fandomy
- Introverti a lidé s podobnými zážitky
- Milovníci příběhů o přátelství a osobním růstu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fangirl. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 294 komentářůSouvisející novinky - Fangirl (0)
„(...) je to jako kdyby John Lennon psal s... Taylor Swiftovou místo s Paulem McCartneym. Nefandi si tolik, podotkla Cath. Nejsi zdaleka tak hezkej jako Taylor.“
„Wear whatever. Wear something that doesnt have Simon Snow on it, so that people wont assume your brain stopped developing when you were seven.“
všech 5 citátů najdete u autoraKniha Fangirl v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 24x |
| v Přečtených | 1 807x |
| ve Čtenářské výzvě | 252x |
| v Doporučených | 172x |
| v Mé knihovně | 558x |
| v Chystám se číst | 535x |
| v Chci si koupit | 215x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
láska americká literatura internet dvojčata introvert prostředí školy, studentské prostředí pro dospívající mládež (young adult) psaní na počítači úzkostné poruchyRainbow Rowell také napsal(a)
| 2014 | Eleanor & Park |
| 2015 | Fangirl |
| 2016 | Nedej se |
| 2020 | Nezdárný syn |
| 2022 | Kam tě vítr zavane |

84 %
69 %

Fangirl
Fantastické, Rainbow Rowellovou mám ráda, vždy se mi trefí do noty. Těším se na další knížky... :) :)