Ukradený polibek

L. J. Shen

Jeden polibek. Dva muži. Tři vzájemně propletené životy. Říká se, že první polibek byste si měli zasloužit. Ten můj mi pod černou oblohou Chicaga ukradl ďábel v maškarní masce. Říká se, že svatební sliby jsou svaté. Svůj jsem porušila, než jsme vyšli z kostela. Říká se, že vám srdce bije jen pro jediného, toho pravého. Moje se rozervalo vedví a krvácelo pro dva muže, kteří o něj bojovali až do hořkého konce. Byla jsem zaslíbena Angelu Bandinimu, dědici jedné z nejmocnějších rodin chicagské mafie. Provdala jsem se však za senátora Wolfa Keatona, který mě získal jako výkupné za otcovy hříchy. A teď se musím rozhodnout, který z těch dvou mužů bude mým osudem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , Baronet
Originální název: The Kiss Thief, 2019

Komentáře knihy Ukradený polibek

Gabux
předevčírem

Tahle kniha krásně reflektuje jak moc jsme posunuli naši “snášenlivost” ohledně toxických vztahů a mafiánské tématiky. Před několika lety tohle bylo mohlo být docela wow. V dnešní optice je tohle velmi jemná temnější romance. Ale pozor! To slovo temnější zde má své důležité místo a je nutno brát v potaz varování.

Příběh samotný je poměrně dobře vystavěný. Člověk se o daném nastavení, hiearchii a pravidel v tomto “světě” dozvídá tak akorát informací, aby nechyběl žádný důležitý článek a zároveň jsme neřešili zbytečné věci. Kniha je chvílemi lidsky krutá. Emočně. Psychicky. Některé části se čtou velmi těžce, když si člověk představí, že by byl v roli hlavní hrdinky.

Vše je vyprávěno ve velmi svižném tempu. Kniha není dlouhá a tak není moc čas na nějaké zdržovačky. A přesto se tam stane spoustu věcí, vidíme vývoj postav, vztahů i příběhu a zároveň se autorce podaří zakončit všechny dějové linie. Velké plus! Příběh měl hlavu a patu, děj krásně gradoval po všech dějových linkách a četlo se to úplně samo.

Možná by bylo fajn, kdybychom se i u nových knih vrátili k formátům do 400 stránek. Mnoha knihám by to prospělo.

Co se týká hlavních postav, tak mně se prostě líbily. Líbilo se mi, že jsme příběh znaly z obou směrů a to nám dovolilo je více poznat.
Francesca si projde bolestivým probuzením do reality a to hned několikrát a musí se s tím srovnat. A za mě je to jedna z těch hlavních hrdinek, která člověka na začátku štve, ale nakonec si ho získá na svou stranu. Její vývoj je perfektní.
Wolfe je navenek krutý a nečitelný muž. Ale když člověk nakoukne pod jeho skořápku, tak ho naprosto pochopí. Jeho vztah k Frankie se vyvíjí postupně a ten vývoj dává smysl. Je nutno říct, že je to takový ten šedý hrdina, který je přesně na té hraně, kdy si může být romantizován s poměrně klidným svědomím.

Já jsem si knihu užila. Četla se sama, příběh mě bavil a postavy jsem si oblíbila. A to i některé vedlejší.
Za mě příjemné strávený čas a doporučuji všem, kteří chtějí začít s dark literaturou - tohle je malý krok tímto směrem, kde čtenář může vyhodnotit, zda mu některé scény/výrazy nedělají dobře a zda je to vážně ten směr, kterým se chce vydat.

Zupote
21.01.2026

I když byl příběh velmi čtivě napsaný a uměl vtáhnout, nerozuměla jsem si s většinou postav. Zbytečně moc extrému na jedné straně a otravná povrchnost na straně druhé. Konec až moc přeslazený. Autorka ale umí udržet intenzivní pocity u silnějších scén, plánuji od ní zkusit nějaké další knihy.

ValentynaSamko
17.12.2025

Příběh byl příjemný, čtivý a ideální na vypnutí hlavy. Za mě skvělá volba.

MonaLisa42
04.08.2025

Nevěděla jsem, co od této knihy očekávat. Byla čtivá, plná strhujících pocitů, s trochou tajemství a hromadou lásky a citu. Moc se mi líbilo, jak se vztah hlavních postav postupně rozvíjel. Také ale musím přiznat, že děj byl těžko uvěřitelný, vše probíhalo velmi jednoduše, konec byl až komicky pohádkový.
S knihou jsem strávila příjemný den. Děkuji!!!

Ver2298
12.07.2025

(SPOILER) Kniha mě velmi překvapila. Ze začátku mi to přišlo jako taková ta klasická klasika, holka se zamiluje do bad boye a bude to jen o sexu atd. Musím ale říct, že emoce obou hrdinů dodaly knížce jinou úroveň. Není to až tak o sexu, ale spíš o psychologii, povahách a vývoje vztahů a názorů mezi oběma postavama. Velmi se mi líbil pohled obou hrdinů kde krásně vidíte, jak dojde k citovému zlomu kdy z nenávisti začne láska. Taky i jakou moc dokáže někdo mít, jakmile na Vás má jakoukoliv páku.
Za mě je to jedna z knih ke které se časem ráda vrátím. Doslova jsem ji během odpoledne přečetla na jeden nádech. Děj je plynulý, velmi čtivý a za mě tam nejsou žádná slepá a nezajímavá místa. Vřele doporučuji!

Jájinka_sh
11.07.2025

Horská dráha emocí je správný popis. Občas mě rozčilovalo, jak byli oba natvrdlý, ale tak o tom ta kniha je, že si nic neřeknou... Samozřejmě jsem čekala, jak to skončí, ale že až takhle... Parádní, doporučuju.

ediiina
07.07.2025

Bylo to chvilkama jak na horské dráze emocí.
V tomhle příběhu je krásně naznačeno jak je důvěra důležitá a co všechno láska dokáže s člověkem.
Tenhle příběh si zamiluje každý.

monika0181
02.07.2025

Spokojenost.
Pokud nebudu řešit reálnost a budu to brát s nadhledem, velmi slušné čtení.
Já si letně odpočinula a pobavila se. Výtky bych mohla mít, ale víc jsem byla spokojená, tak jen o půl hvězdičky méně.

Moniska2410
18.05.2025

Máte příběhy ke kterým se rádi vracíte??? Já ano a tohle je jeden z těch mých. Ať už je to protože jde na mě čtecí krize, nebo si chci spravit chuť od špatných příběhů.

Tohle není typický romantický příběh, ale příběh který začíná nenávistí, bolestí a zármutkem a zvrhne se v mnohem víc, než byste si kdy dokázali představit.

Wolfe Keaton je muž, před kterým se ostatní muži třesou a ženy padají na kolena. Je sexy jako hřích, bezohledný,drsný a své skutečné city skrývá.

Francesca Rossi vždycky věděla, koho si vezme a byla s tím v pohodě. Její otec je šéfem chicagské organizace a domluvené manželství tak nikoho nepřekvapuje. Jenže né vše vyjde tak jak si naplánoval a chtě nechtě musí dát svojí jedinou dceru svému nepříteli.

Ti dva měli mezi sebou úžasnou chemii, z nepřátel milenci se vším všudy a já si jejich příběh užívám na milión procent.

A i když vím jak a kam se příběh bude ubírat, vždy se k němu budu jednou za čas vracet. Protože Wolfe a Francesca jsou úžasný pár a já se a nima nikdy nechci loučit.

Nikkaa
26.04.2025

Jo tak tohle bylo krásné.Vic k tomu nemám snad co říct zatím mě ani jednou knihou zklamala

HankaJosefiova
06.03.2025

Tak nějak jsem si byla jistá, že od téhle autorky se mi prostě bude líbit všechno a zatím tomu tak vážně je. I když to není žádná série. Které mám nejraději.
Téma nucené blízkosti je vždycky zajímavý. A i když hlavní hrdinka byla trubka. I když se časem dala trochu dohromady.
Jako celek je to skvělý.

Ronnie46
19.02.2025

Krásná romantika. S Frankie jsem měla trošku problém v jedné chvíli moc dospělá a vzápětí moc naivní, ale nakonec jsem si k ní našla cestu. A jsem ráda jak příběh dopadl, protože jsem měla trošku obavu, že dopadne jinak.

2368
17.02.2025

Mám ráda příběhy z prostředí mafie a tak mě kniha hned oslovila. Po přečtení jsme byla trošku zklamaná, že není pokračování,ale přesto mohu doporučit všem romantickým duším.

janaky
11.01.2025

Začnem od začiatku. ...
Začiatok knihy, príbehu ma moc nezaujal. Bolo to nemastné, neslané. Mafiáni, princezné, hriešnici a iní. Postupne som prepadala panike, že som si knihu požičala z knižnice zbytočne. Zhruba po pár ďalších stránok som zistila, že je to predsa len zaujímavá kniha. Dej bol pretkaný viacerými osobami, mierne som sa strácala v deji. Avšak veľa vecí mi prišlo nedoriešených a mierne povedané nepravdepodobných. Niektoré postavy mi prišli, akoby nevedeli koho sa im pridelená úloha týka. Očami hore do neba by som charakterizovala bodyguardov a iných. Viac menej ma zaskočilo, že kniha je dejovo slabšia ako iné autorkiné knihy. :)

Kaši_books
09.01.2025

Kde začít…. Bohužel musím říct, že mě kniha nějak neslovila. Miluju knihy od L.J.Shen- četla jsem její celou sérii Hříšníků, Zlomenou princeznu a Mizeru (na Netvora už se moc těším)a všechny byly do puntíku fantastické. Ovšem tady to nefungovalo. Pravda poslední třetina knihy byla zajímavá, některé zvraty jsem opravdu nečekala, ale i tam jsem narazila na spoustu rušivých míst. Knížka je napsáno z pohledu obou hrdinů, což mám moc ráda.
Frankie jako hlavní hrdinka mi nesedla. Dokázala jsem pochopit, že měla určitou výchovu, ale byla tak upjatá. Její chování se z naivní, hodné, poslušné holky obrátilo ve vzpurnou, ale hned na to opět na naivku. Stejné to bylo u vztahu s otcem, který za spousty let v ní zakořenil poslušnost a úctu k rodině a tradicím a najednou během chvíle to zmizelo a byli na nože (mírně řečeno).
Wolfe mi nevadil. Věděla jsem, že za jeho chováním se bude skrývat příběh.
Celá myšlenka té knížky mi se mi líbila- příběhy rodin z různých vrstev, boj o moc, mafiánské prostředí smíchané s politikou, tradice, hate to love linka, ale ten styl mi tentokrát nesedl. Bohužel z dosud čtených od L. J. Shen, je za mě tahle její nejslabší.

DarkAnn
02.01.2025

Ukradený polibek- nádherný příběh. Vlastně jsem neměla ani chvíli na to se nudit. V knize se neustále něco děje, nejsou tam hluchá místa. Za to tam jsou překvapivé zvraty. Opravdu a upřímně mě to bavilo a knihu doporučuji. :)

Janoska
29.11.2024

Má první knížka od autorky, dobře se mi četla, těším se na její další knihy, které si určitě přečtu.
Francesca se mi moc líbila, s Wolfem jsem měla problém v tom, že celou četbu jsem měla jeho představu, že je to nějaký 50ti nebo 60ti letý chlap, přitom měl 30let. Ale asi proto, že byl ten senátor:-) A já si senátory představuji starší:-)) Ale to je můj problém.

Nemilosrdně a tragicky šíleně jsem se zamiloval do puberťačky s obrovskýma modrýma očima, která si povídala se zeleninou.

Reganjames
25.11.2024

Dobre sa to čítalo, ale čakala som viac. Autorka to vie aj lepšie. Séria Sinners of Saint je moja srdcovka.

Ála1968
24.11.2024

Čekala jsem podle anotace něco jiného,ale tohle bylo vážně milé překvapení.Autorka patří mezi moje oblíbené a tahle kniha patří mezi její lepší,jak by také ne, když je z mafiánského prostředí,i když trošku jinak.Jo,bylo to skvělé

Žampion
12.11.2024

"Unesl jsem tě, protože jsem bažil po pomstě. Nikdy by mě nenapadlo, že s tebou získám něco mnohem mocnějšího. Lásku." Za mě parádní mafi-romantikos. Pěkné.
"Jsem jako cukrová vata na pouti. Šťastná, živá a sladká. Jako obláček."
Jen ta Francesca byla trochu moc naivní. Ale asi na to měla věk.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi