Cartyra Cartyra komentáře u knih

☰ menu

Co když uvěříme Co když uvěříme Sarah Sprinz

Nejlepší kniha moc dobré série. Konečně jsem narazila na příběh, v kterém figuruje hudba i zpěvák, a který stojí za přečtení bez toho, aby byl takový vybledlý nebo šedo-bílý, jak by popsala Hope...

25.11.2022 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Tahle série je naprosto skvělá! Už od prvního dílu mě úplně pohltila svou originalitou. Klobouk dolů před autorkou, která se vyrovná ostatním zahraničním kolegům...

14.09.2021 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Čtu hodně dobrých a kvalitních knih, každopádně tahle mě naprosto dostala. Anotace a popisky Vás nedokážou připravit na to, co od této knihy čekat. Také jsem ji podcenila. Nicméně číst komentář o emocích, které ve mně tahle kniha vyvolávala, by nikoho nebavilo. Předpokládala jsem určitý konec, kterého jsem se v průběhu knihy zbavila, i když jsem nebyla daleko od pravdy. Každopádně příběh byl velice překvapivý, fascinující a dechberoucí. Celkově autobiografie popisující v této knize byla šokující, ale slovo šokující vystihuje také závěr této knihy. Po dlouhé době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout natolik, že ji opravdu doporučuji.

19.08.2021 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Skvělá knížka. Je čtivá a chytlavá. Troufám si dokonce tvrdit, že se mi z autorčiny tvorby líbila zatím nejvíce...

03.09.2020 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Nemohla jsem se do knihy začíst, a už vůbec jsem se nemohla přemluvit ji dočíst. Druhá polovina byla zajímavější, ale celkově mě děj nevtáhl, ale spíš nudil. Trošku zklamaní.

19.03.2020 2 z 5


Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Překvapivě čtivá knížka se zajímavým příběhem a svižným dějem. Druhou polovinu jsem musela dočíst na jeden zátah, protože mi to prostě nedalo...

06.02.2020 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

První díl mě zklamal, čekala jsem od knihy něco víc. Zároveň se ale nějak stalo, že jsem prostě musela sáhnout i po druhém díle, i když jsem původně nechtěla. Na jednu stranu jsem zklamaná, na druhou fascinovaná tímto podivným světem a dětmi. Je to celé podivné, radši se jdu vrhnout na další díl...

05.05.2019 4 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Skvělý díl. Četlo se samo.

18.04.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Má první audiokniha. Musím uznat, že i přes tuhle formu, to byl neuvěřitelně silný zážitek, přestože nejsem fanouškem literatury točící se kolem doby 2. světové. Každopádně kniha za přečtení či poslech rozhodně stojí.

22.03.2019 4 z 5


Neandrtálka hledá člověka Neandrtálka hledá člověka Penny Reid

Netřeba mnoha slov. Hlavní postava je sympatická, chytrá a vtipná. Zkrátka celá kniha je skvělá.

14.03.2019 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Mistrovské dílo! Ze začátku jsem měla strach, jak si autorka s pokračováním poradí a ve finále to předčilo Šest vran i Griši. Klobouk dolů, v knize se pořád něco děje i v místech, kde to nečekáte. Druhou polovinu knihy jsem musela dát na jeden zátah, prostě to nešlo odložit.

08.01.2019 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Jako vážně? Takový konec? Čelist jsem měla až na zemi a zapomněla jsem dýchat.... Původně jsem si myslela, že je knížka úplně o něčem jiném, ale nakonec jsem byla ráda, že je to tip, co se čte rychle a můžete úplně vypnout od starostí a příjemně se odreagovat lehkou četbou... Ale ještě jednou...takový konec? :-O

20.09.2018 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Trošku jsem se bála pouštět do knihy, když jsem viděla film, zvlášť když ho řadím do skupiny oblíbených, ale naštěstí se tvůrci filmu rozhodli moc nevybočovat od knižní předlohy, na rozdíl od dalších dílů a Divergence je skvělá v obou verzích.

13.08.2018 5 z 5


Artemis Artemis Andy Weir

Když koukám na ostatní komentáře, já jsem Marťana nečetla, takže nemůžu srovnávat. Možná proto jsem byla z Artemis tak unešená. Hlavní postava mi přišla zajímavá, stejně jako prostředí města vybudovaného na Měsíci. Kniha se mi líbila moc a ještě dlouho jsem ji nemohla vypustit z hlavy.

09.08.2018 5 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Přestože kniha nebyla nic extra, celkem dost jsem se u ní pobavila. Takový relax...

21.07.2018 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Kniha mě rychle vtáhla do svého krásného a drsného světa. U sté strany jsem věděla, že tenhle příběh prostě zbožňuju, a když už jsem ho musela odložit, tak s těžkým srdcem a na několik pokusů.

03.07.2018 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Každý případ se zdá být lepší a zajímavější. Takový konec jsem teda nečekala, už se těším, až začnu číst další případ Eriky Fosterové.

07.06.2018 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Zajímavá knížka, která si mě rychle získala se svým fascinujícím domem, postavami, které nenudí a s nečekaným koncem.

05.04.2018 5 z 5


Se záští Se záští Eileen Cook

Zajímavé a příjemné čtení. Donutilo mě to přemýšlet nad tím, jaká bych byla, kdybych zapomněla pár týdnů života, a tím spíš, kdybych si na ně vzpomněla... každý ať si udělá na závěr svůj názor. Za mě líbilo.

06.01.2018 5 z 5


Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Audrey Carlan

Souhlasím s ostatníma, zatím nejlepší díl. Nemůžu se dočkat finálních měsíců.

16.09.2017 5 z 5