Byla to tichá dívka

Byla to tichá dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405382/bmid_byla-to-ticha-divka-uGl-405382.jpg 4 422 147

DVĚ SESTRY-DVOJČATA, JEDNA PRESTIŽNÍ ŠKOLA… A VRAŽDA Dvě sestry, Rose a Bel Enrightovy, se zapíší na prestižní internátní školu Odell v Nové Anglii, což by mohla být nejlepší událost jejich dosavadního života. Každá ze sester – ačkoli jsou dvojčata – je ale úplně jiná a škola mezi nimi vyvolá naprosto nečekanou rivalitu. Odell má totiž i své temné stránky: děti z bohatých rodin, které jsou ponechány bez kontroly a bez pravidel; tradice a rituály, jejichž následky jsou vážnější, než by se na první pohled mohlo zdát; touhy a utajená přání, která nemohou vést k ničemu jinému než k tragédii. Sarah Donovanová je manželkou ambiciózního učitele a také pro ni by se Odell mohl stát tím nejlepším, co její rodinu potkalo. Jak dobře ale zná svého manžela? Je to skutečně milující otec nebo jen mazaný lhář? A když jedné temné noci dojde k vraždě, kdo je vinen, kdo zná pravdu, a kdo v tom byl zapletený od samého začátku? Byla to jedna tichá dívka? Protože vrahem nemusí být vždycky ten, od koho byste to nejvíc čekali…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

She Was the Quiet One , 2018


více info...

Přidat komentář

Pert
22.10.2023 4 z 5

Nejdříve jsem přečetla jen kousek knihy, odložila ji a asi po třech týdnech se k ní vrátila.
Začala mě bavit, nepřišlo mi to na ten počet stran ani nijak utahané, ale trochu mi vadilo to neustálé řekla/řekl.
Rose jsem si opravdu oblíbila, narozdil od Bel.

anája
11.10.2023 5 z 5

Zajímavá kniha, napínavá a čtivá.


Kira747
24.07.2023 5 z 5

Prijemny cteni, za odpoledne precteno. Mimochodem epilog docela zajimavy..

bigben
23.07.2023 3 z 5

Od začátku je bohužel jasné, kdo je vrahem...trochu extrémní vztahy na můj vkus

AlexandraBane
05.07.2023 5 z 5

Rozhodně zajímavý nápad a četlo se mi to samo. Užila jsem si to

Mruskulka
02.07.2023 5 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že to vypadá na nějakou knížku pro puberťáky, ale musím říct, že mě mile překvapila. Super.

mystar
02.05.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla napínavá a dobře se četla. Konec byl z mého pohledu trošku divný, za to epilog mě prekvapil. Určitě stojí za přečtení.

krejcovka76
11.03.2023 5 z 5

Moje první knížka o této autorky. Podobné příběhy jsou známé a i přesto mě dokázala autorka upoutat skoro od první stránky. Knížka má spád, kapitoly se rychle střídají, styl je lehký, čtivý. A přesto, že vraha odhadnete docela brzy, knížka Vás nepustí až do konce. Nečekejte žádné krváky, spíš psychologický trihler s kapkou detektivky :-)

Dalia
27.02.2023 4 z 5

Napínavý příběh z prostředí internátní školy. Bavilo mě to.

Ráčkajda
22.11.2022 4 z 5

Knížka se mi celkem líbila, psychologický román s jednoduchou předvídatelnou zápletkou a ještě předvídatelnějším pachatelem. Nic náročného, dalo se to přečíst v pohodě.

HanaNov
22.09.2022 4 z 5

Nenápadná kniha, ale přitom brilantní psychologický román. Příběh je sice naprosto tuctový, obehraný jako stará deska, předvídatelný a zcela neobjevný, nicméně - psychologie postav je geniální.
Všechny postavy jsou skvěle vykreslené, skoro jako by to byly reálné postavy. Moc mě bavilo sledovat vnitřní vývoj obou hlavní sester (a nejen jich) a posun jejich hodnot. Úplně nejlepší za mě byly pasáže, když hrdinka popisovala, jak se cítí, co si myslí a jak by to chtěla řešit, ale pak reálně zareaguje naprosto jinak. Ta z dvojčat, která navenek působí jako ta špatná - vyvrhel, který se chytá nesprávných lidí, dělá nevhodné věci a chová se nepřiměřeně - je ve skutečnosti tou tišší a klidnější sestrou, a naopak. Je to celé vlastně o tom, že okolnosti a prostředí doženou člověka k něčemu, co ve skutečnosti dělat nechce...
Moc příjemné čtení:))

hlenicka
24.08.2022 5 z 5

Krásná a zároven smutná knížka! A já jsem těm obema dvojčatům tak fandila. Od začátku přemýšlíte,které že to dvojče má být mrtvé. Hm,ja jsem přeskakovala od Rose k Bel. Pořád jsem si říkala,proč je ta knížka tak dlouha, 400 stran,mohlo to mít o stovku méně, nevadilo by to k něčemu,bylo to až hodně rozepisované a opakované,ale i tak me to bavilo. Opravdu to byla krasná knížka a pořádně napínavá!

Monuli36
20.08.2022 4 z 5

Celkem zajímavý příběh.Knížka se mi dobře četla.Konec byl ale na můj vkus moc zrychlený....Četla jsem už mnohem lepší knížky,ale číst se to určitě dalo a nenudilo mě to

tess.de.veles
11.08.2022 2 z 5

Tak tahle knížka se mi tedy moc nelíbila.... bylo to takové nijaké....zdlouhavé.... Podle Shari Lapeny to je "GENIÁLNÍ!" a podle Ruth Ware to je "PLNÉ GENIÁLNÍCH ZVRATŮ!" Opravdu? Asi mi to nějak uniklo.....Za mě slabý průměr.....

surel
29.07.2022 2 z 5

Četla jsem rychleji a rychlejc,stále čekala na nečekanou zápletku nebo nějaké zamotání,nic takového se nestalo a tak bohužel musím říct,že mne kniha,kde je od začátku vše jasné příliš neuspokojila.

Petra101
21.07.2022 4 z 5

Tak teda nevím, kniha se mi líbila, konec jsem četla jedním dechem,ale jinak se mi to docela vleklo,místy nuda. Tady ta společenství ze střední školy mě trošku vždy děsila a jak se vyvíjel vztah mezi dvojčaty bylo někdy takové zvláštní. Sarah a její naivita mi lezly na nervy,co si jako pořád myslela..?! Uff .. to samé i Bel. Konec knihy měl takový rychlý spád. 4 hvězdy, ale teda s odřenýma ušima :)

Market116
02.07.2022 4 z 5

Spoiler!
Tato kniha se mi líbila, příběh byl zajímavý a napínavý.
Bel a Rose...obě měli svým způsobem něco do sebe, ze začátku jsem měla radši Bel, ale pak jsem si jen říkala, jak mohla být tak strašně naivní a hloupá...bylo mi jí líto, nezasloužila si to, co se jí stalo.
Rose byla sice trochu upjatá, ale rozumná.
Zato Heath byl odporný...to, co se z něj stalo...no myslím, že by si zasloužil něco horšího, než jak to s ním dopadlo...a Sarah byla taky dost naivní...podváděl jí nejspíš celý život a ona před tím zavírala oči...
Takže s koncem jsem byla spokojená tak napůl...ale jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

domihruzkova
28.06.2022 3 z 5

Přečíst se to dalo, místy zbytečně natahované a hned od začátku je vám jasné, kdo je vrah. Konec až moc uspěchaný, chybí nějaké vysvětlení, popsání děje, jak se to vlastně stalo. Postavy jedna vedle druhé se chovají nelogicky a naivně. Spíše nedoporučuji.

Terka1975
05.06.2022 4 z 5

Moc se mi líbily vykreslené postavy, dozvěděli jsme se o každé dost na to, zda jsou sympatické či ne, zda jsou oběti nebo vrazi. Moc jsem si přála sympatizovat alespoň s jedním dvojčetem a to se mi nepovedlo. Naivita paní Donovanové byla hodně přes čáru, ale jinak se pořad něco dělo a nebyly to hezké věci. Vraha jsem na rozdíl od jiných neodhadla. Chyběla mi rekonstrukce,, co se přesně stalo u jezera a to si myslím, ze by si to čtenář zasloužil. Proto o jednu hvězdičku méně.

petraj30
13.05.2022 4 z 5

Začátek byl podle mě trochu ucouraný. Na druhou stranu musíme se přece nějak seznámit s prostředím, postavami i s jejich vztahy a problémy. No... nečetla jsem to úplně dopodrobna.
Možný spoiler: Pořád jsem se sama sebe ptala, která z těch dvou byla tichá dívka? Na začátku to bylo jasné, ale s přibývajícími stránkami a problémy, jsem si už tak jistá nebyla. Čím jsem si ale byla jistá, byl pochopitelně vrah a to ještě dřív, než udeřil. Tam se ani nikdo jiný nenabízel. Ale i přesto jsem se na konci dočkala malého překvapení.
Rozhodně to bylo velice zajímavé čtení (v zajímavém prostředí) a na konci i velice napínavé. Nedám plný počet hvězdiček, i když mě kniha zaujala a moc se mi líbila, k dokonalosti jí ještě něco schází.