Papírová princezna

Papírová princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324266/bmid_papirova-princezna-k1h-324266.jpg 4 2009 477

Royalové / Royalovci série

1. díl >

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama… Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla. Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří. Možná má pravdu. Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Paper Princess , 2016


více info...

Áža707
Áža707
15.03.2024 4 z 5

Hlavní hrdinkou je Ella, která to ve svém životě neměla jednoduché a musela někdy udělat velmi závažná rozhodnutí, již je smířená s tím, že na ní pohádkový konec nečeká. To platí jen do té doby než se objeví Callum a její život se od základu změní. Ella byla neuvěřitelná bojovnice a já jsem si jí zamilovávala s každou sarkastickou poznámkou víc a víc. Rozhodně si nenechala nic líbit a se svou novou rodinou a i prostředím se vypořádávala po svém. V prvních sto stranách jsem si Royalovce nijak zvlášť neoblíbila, ale pak se mi postupně dostávaly pod kůži a oblíbila jsem si Reeda i Eastona. Zamilovala jsem si jejich jednání s Ellou a jejich vtípky. Z postav mi přišla strašně nesympatická Gina a v podstatě skoro celou knihu byla ochotná Brooke celkem chápat či hájit, tak už ne díky.

Příběhu rozhodně nemohu odpustit čtivost, nemohla jsem se odtrhnout. Děj příjemně ubíhal. Ella se pomalu smiřuje s novým životem a navazuje nová přátelství. Postupně odhaluje, že ne vše bude tak růžové, jak se na první pohled může zdát. Odhalují se zde tajemství, rodinné problémy, vyplývají staré křivdy a objevují se nové. Rozhodně vše nedostanete na zlatém podnosu. Líbilo se mi postupné sbližování s Royalovci a i poznávání nějakých démonů minoulosti. Knize nechybí vtipné momenty, skvělé zvraty a přijemné napětí a gradace samozřejmě s romantickou linkou.

Byla jsem varována před koncem a i když jsem tušila, že to nebude příjemné, nevěřila jsem, že to bude tak hrozné, ale musím přiznat, že tohle jsem tedy doopravdy nečekala. Po dočtení poslední kapitoly jsem zůstala úplně PAF a nevěděla jsem, co si mám myslet a nebo co mám cítit. Puklo mi srdce, přísahám. Prostě takový ten WTF moment a jak se tohle mohlo sakra stát. Skvěle mě to navnadilo na další díl a já se ohromně těším, až se pustím do čtení.

A i já vám musím říct: "Reed Royal mě zničil."

4.5/5

Books_by_Dee
Books_by_Dee
27.02.2024 4 z 5

IG: books_by_dee

Někdy v říjnu loňského roku jsem se dala do čtení téhle naprosto úžasné série Royalové, která minulý měsíc vyšla v reedici u @nakladatelstvibaronet a proto přicházím z příspěvkem až nyní, abych Vás na sérii pořádně nalákala, protože mě série naprosto dostala, takové drama jsem už dlouho nezažila.

Knížky možná nejsou plné sexu , jak jsme u některých #baronetek naučené, ale ten „sex“ je tam ve vzduchu od prvních kapitol, ale nebojte nějaké akce s prsty a jazyky se tam konají.

Všechny tři díly jsou o jednom páru Elle a Reedovi. V prvním díle se Ella dostává do rodiny Royalů poté, co jí zemřou oba rodiče a Ella je tak nucená odejít žit ke svému poručníkovi, otci Reeda. Tihle dva se od samého začátku nesnáší, vlastně i všichni jeho bratři. POZOR – v knize je 5 sexy bratrů Royalů a u papínka Calluma bych si dala taky říct (och ty moje daddy issues).

Máme tady tedy klasickou linku od nepřátelství k lásce a donucenou blízkost, protože Ella žije v pokoji hned naproti Reedovi. Bratři ji podezírají, že spí s jejich otcem, takže ji nesnáší a byli by nejradši, kdyby od nich z domu odešla. Postupně se však nenávist změní v lásku, vždyť víme, že mezi těmito dvěma pocity bývá jen tenká linka. Není to však tak růžové, každá knížka končí pořádným cliffhangerem, takže jestli můžu doporučit, pořiďte si rovnou všechny tři díly, jinak budete naštvaný. Já jsem musela bez přestávky přečíst hned všechny tři díly, protože nešlo žít bez toho, abych věděla, jak to všechno vlastně bylo.


kacezz
kacezz
18.02.2024 3 z 5

Přesně, jak už tady bylo řečeno. Tolik věcí se mi na té knize nelíbilo, jak byly určité pasáže napsané, ta hrubost a hulvátství, hlavně v první půlce knihy, prostředí střední školy pro smetánku, občas neuvěřitelný situace, sprostý a slizácký vyjadřování těch lidí. Četlo by se mi to i o dost líp, kdyby postavám bylo alespoň něco přes dvacet. Asi nejsem cílovka. Na druhou stranu, co jsem udělala po dočtení? Běžela do knihovny pro další díly, ehm...

marianna7090
marianna7090
16.02.2024 3 z 5

Ja naozaj neviem odkiaľ sa vo mne berie to posadnuté čítanie tejto knihy. Doslova "hlcem" stranu za stranou, kapitolu za kapitolou a nemôžem prestať. Pritom sa mi z mnohých hladísk ten príbeh až tak nepáči. Mám voči nemu veľa výhrad a dokonca sú tam až doslova stupídne pasáže. Ale nemohla som prestať. A dokonca som okamžite začala čítať dvojku. Som ako závislý od drog, ktorý chce prestať, vie že ho tie driugy zabíjajú, ale nedokáže. Asi mi už niet pomoci.

monika0181
monika0181
06.02.2024 5 z 5

Když jsem sáhla po této knize, opravdu jsem nevěděla, co mě čeká.
Komentář píšu až po přečtení prvních třech dílů, tak mě příběh chytl. Je to neskutečně čtivé.
S realitou je to horší, Ellu i Reeda bych si představovala o pár lez starší, ale když autorkám odpustíte toto, tak zažijete pěkně napínavou jízdu.
Příběh je plný temnoty, žalu, trápení, ale i lásky a naděje.
Byly situace, kdy jsem nechápala tu či onu postavu, proč dělá právě to. Ale autorky příběh krásně rozplétají a zaplétají. Moc mě to bavilo číst.
Konec byl teda .... teda to jako fakt????
Ještě že jsem kupovala rovnou i s druhým dílem a třetí dokoupila obratem.

Grilon
Grilon
04.02.2024 1 z 5

Na tuto knihu se zde pějí ódy, ale já teda byla spíš znechucená. Nadprůměrné krásná, štíhlá blondýnka vytržená z dost hrozné reality prožívá romantický vztah (založený na vzájemné zvířecí přitažlivosti a orální sexu) s nadprůměrně krásným a svalnatým hochem... pro mě teda kniha plná morálního bahna a naprosto toxických vztahů.

lena.o.knihach
lena.o.knihach
27.01.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Většina čtenářů o této sérii básní a i po letech ji stále doporučuje. A teď, když už se konečně znovu objevila v knihkupectvích, jsem musela zjistit, co na ní všichni mají.

Ella Harperová se snaží přežít. Přes den studuje, po večerech si vydělává na živobytí. Z chudoby ji vytrhne Callum Royal. Přivede ji do světa luxusu a bohatství a také za jeho pěti syny.

Mé náctileté já by si z toho sedlo na zadek a okamžitě bych běžela pro pokračování. A řeknu vám upřímně, že mé dnešní já na tom není jinak.

Jasně, není to bůhvíjak originální. Při čtení jsem si nejednou vzpomněla na Hranici nevinnosti, Moji vinu, a když si odmyslíte pár detailů, najdete plno dalších podobných knížek.

Jenže já Papírovou princeznu dala za pár hodin (fakt jsem nevěřila tomu, že to tak uteklo), hlavní hrdinka mi byla sympatická a bratři Royalové (jeden přitažlivější než druhý) si mě také, i když ne úplně všichni, získali.

Pokud se k vám kdysi série nedostala, dejte ji šanci nyní. Vychází znovu a já si rozhodně nenechám ujít příležitost si všechny díly pořídit domů.

Pája699
Pája699
07.01.2024 5 z 5

Na tuto sérii jsem přišla zde na DK, díky mým oblíbeným čtenářům :-)

A opravdu nelituji, že jsem se do toho pustila. Je to super napsané a do děje vás to vtáhne hned. Já jsem jenom četla a četla.

Moc se mi líbil charakter Elli....opravdu neměla od začátku na růžích ustláno a i nevlastní bratři ji dávali dost otevřeně najevo, že ji tam nechtějí.......tedy aspoň ze začátku .-) jsem ráda, že si udržela svoji pravou tvář a osobnost až do konce. K tomu určo i pomohla nejlepší kamarádka Val, která měla jiskru v oku a taky hodně odvahy.

Ale ten konec zase.....Reede, ale no tááááák.....to jako vážně?

Fazolecek
Fazolecek
17.12.2023 5 z 5

Kniha se dobře a rychle četla. Děj tak nějak přitažený za vlasy, ale jako oddechová četba fajn. Ella je sympatická, zbytek postav pro mě zatím divný...

Terezzie
Terezzie
13.12.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila , je velmi čtivá, do děje se dostanete hned a hezky to plyne . Postavy skvěle seděli akorát ja bohužel nejsem úplně příznivcem románu kde figurují mladiství. Nevadilo mi to , knihu jsem přečetla , dokonce tam jsou i různé zápletky ale nejsem moc fanda školních romantických lásek . I když postavy se chovali velmi dobře a rozumně na svůj věk . Hlavně hlavní hrdinka tu jsem si jejím charakterem velice oblíbila .

Artep071
Artep071
19.11.2023 4 z 5

Útěk od fantazy , ale bylo to fajn rozhodnutí ..papírová princezna se četla moc fajn :)

KajinaH722
KajinaH722
12.11.2023 5 z 5

Knihu jsem měla dlouho na seznamu a pořád jsem se k tomu nedokázala dokopat až doteď a jsem za to ráda. Příběh mě moc bavil,pořád se tam něco dělo. Knihu jsem přečetla za 2 dny. Nešlo přestat číst, protože mám tento styl ráda. Hodně se toho dělo mezi Ellou a Reedem a ten konec byl překvapivý, ale snad to bude mít nějaký kladnější vysvětlení. Už teď je mi jasné, že to mezi nimi neskončí, takže uvidíme, co se bude dál dít v dalším díle.

Nik0leta
Nik0leta
25.10.2023 5 z 5

Tohle bylo parádní, sérii mi doporučila kamarádka a moc se mi do ní nechtělo, ale nelituju ani minutu, kterou jsem s knížkou strávila. Chytila mě od prvních řádků a já nedokázala přestat číst. Je to až návykově čtivé, romantické, plné napětí a oťukávání. Přesně to, co mám v knihách ráda.

uzivatel83509
uzivatel83509
06.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Knížku mi doporučila kamarádka a jsem za to moc ráda. Štítek "pro děti" je špatný, nepatří dětem!
Příběh byl skvěle vymyšlený a vtipně, velice poutavě napsaný. Musím opravdu pochválit skvělé vykreslení postav.
Chudá dívka vytrhnutá ze svého prostředí a zasazena do prostředí luxusu bohaté rodiny a nucena žít mezi pěti problematickými, přitažlivými kluky.. každý z nich má své problémy a své kostlivce ve skříni.. příběh má rychlý spád a nejde se od čtení doslova odtrhnout.. Ella to neměla lehké a když přišla mezi Royalovi, měla to doslova těžké - nejen v domě, ale i ve škole... líbilo se mi, jak si se všemi překážkami poradila a nakonec si přeci jen získala "své místo"..
Co mi na tom nesedělo - vážně by normální člověk vzal 17ti letou holku a doslova ji předhodil svým 5ti problematickým a nadrženým synům, kteří se netají tím, že ji nenávidí? - no, asi bych z toho tak klidná, jako Callum, nebyla...
Konec knihy, no teda SPOILER Reed za ní mohl alespoň vyběhnout, ale ta jeho ne-reakce mě doslova vytočila.. co jsem četla začátek druhého dílu, který navazuje úplně tam, kde tento díl skončil tak Ella si stihla hezky sbalit věci, projít velký dům, odemknout, vyjít ze dveří až ke svému autu, nastartovat, odjet a ten pitomec se teprve vzpamatoval a teprve za ní běžel a ejhle, co nečekal, už byla dávno za horama

Rapeh
Rapeh
07.04.2023 4 z 5

Nevím kdo dal knize štítek pro děti, těm tato kniha určitě do ruky nepatří. Dospívající jí podle mého názoru též moc neocení. Je to docela zajímavý příběh s erotickými pasážemi. Ella je velmi odhodlaná dívka, a Royalové jsou plný frustrace. Odpočinková kniha

Levantine
Levantine
03.04.2023 4 z 5

Oddychovka, fajn knizka. Ale rozhodne neodporucam pre mlade dievcata. Chovanie postav nekomentujem ale potom by to nebolo zaujimave xD.

Ivka2
Ivka2
22.02.2023 2 z 5

Knihu jsem začala číst, protože jsem očekávala něco na způsob "Něco skutečného", Kdyby trilogie nebyla čtivě napsaná, po druhé knize nesáhnu. Nejvíce propracovanou postavou je hlavní hrdinka Ella, ostatní jsou spíš křoví. Do hlavního hrdiny se "zamiluje" jenom díky fyzické přitažlivosti. Prakticky pokaždé, když se otevřou některé z dveří, vykoukne na vás holý zadek nějaké postavy. Reed vše řeší buď sexem nebo pěstmi, ničeho jiného se v knize nedočkáte. Třeba se časem k autorkám vrátím, ale teď si musím přečíst nějaký thriller, protože té erotiky bylo na můj vkus opravdu hodně.

lvice_elaa
lvice_elaa
19.01.2023 2 z 5

Ukrutnej, ale ctive napsanej skvar. Chovani vsech postav je absolutne nepochopitelny, bohuzel ale ne proto, ze by bylo tak rafinovany, ale proto, ze je prepaleny a dementni. Celkem skoda, protoze autorcin sarkasmus me bavil.

matacita
matacita
08.01.2023 5 z 5

Milujem kazdu seriu tejto autorky. Uzasny neopakovatelny styl pisania a humoru.

Sirina
Sirina
29.12.2022 5 z 5

Čekala jsem, že tohle bude knížka vyloženě jen o luxusu a manýrech, ale opak je pravda. Každá z těch postav měla vlastní problémy a vlastní bolesti. Knihu jsem přečetla za dva dny. Rozhodně to není oddechovka a taky mi přijde zařazení pro děti a mládež trochu zcestné, ale stojí za to začíst se s Royaly ;)