Nasterea přehled

Nasterea
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410344/bmid_nasterea-8G0-410344.jpg 4 2386 2386

Naslouchač série

Druhý návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději už téměř zapomnělo… Omstakland byl napaden. Člověk, kterému Ilan zachránila život, rozpoutal peklo. Ilan se na poslední chvíli podařilo rozluštit dávnou větu i její smysl. Objevila cestu. A také místo, které hledaly celé generace. Místo, kde není život, ale jen jedovatá šedá mračna — průchod na druhou stranu retey. Je to ale také místo, kde žijí nasterey, největší hrozba v Duvalském pohoří. Jenomže kým tito obávaní tvorové doopravdy jsou? Proč začali častěji a tvrději útočit? A co se skutečně nachází na druhé straně? V Ilanině světě neexistuje nikdo, kdo by na tyto otázky dokázal odpovědět. Ti, kteří kdysi něco věděli, jsou už dávno mrtví. A ti, kdo se na druhou stranu vydali, se nikdy nevrátili. Ilan ví, že jí nikdo nepomůže. Ocitla se sama a bez ochrany bojovníků. Je sice sklenař, kterým nasterey neubližují… bude to však stačit k přežití?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nasterea. Přihlašte se a napište ho.

alena5353
03.06.2025 4.5 z 5

Celkově super, ale první dva díly jsem si užila víc, někdy mě Ilan totiž štvala, asi puberta? Stejně se nemůžu dočkat, jak série bude pokračovat a klidně to budu číst zase znovu.

Briv
05.05.2025 5 z 5

Nikdy bych nevěřila, že budu číst fantasy. Nikdy bych o sobě neřekla, že budu číst české fantasy. Ale jak už to tak v životě chodí, tak jsem k tomu samozřejmě přišla a ještě jsem tomu přišla i na chuť:)
Nejsem žádný znalec tohoto žánru (možná to dokonce patří zařadit i někam trochu jinam, nevím).

Mě prostě tahle série hrozně moc baví. Možná by to šlo napsat jinak a lépe, ale i tak mě to dostalo a knížku jsem doslova zhltala. Místy mi Ilan leze na nervy, ale dá se to vydržet. Každopádně se těším na další díl.

Barbo(Rella)
03.05.2025 3 z 5

(SPOILER) Napsat tohle hodnocení je pro mě velmi problematické. Na třetím dílu se mi líbil začátek - už jsem si myslela, že svítá na lepší časy oproti předchozím dílům. Jakmile se ale hrdinka vrátí k z jeskyní k pětadvacítce, spadne to zase do utahané nudy. Konec je už zase zajímavější. Co mě ale na knize šíleně štvalo jsou opakující se oslovení, fráze a slovní obraty (jestli ještě někdy uslyším slovní spojení do prasečí řitě nebo pán pětadvacítky tak budu vraždit). Ilan je naivní, nezkušená, bohužel i trochu pitomá a mě tím šíleně vytáčí. Hlavně svojí pitomostí a naivitou způsobí nakonec tolik problémů, že jsem ji už nemohla vystát. Ten děda je hrozně otravná a protivná postava. Taky mi nedávalo smysl, proč před nimi v jeskyni utíkal a pak se k nim doplazil … já nevím. Pán pětadvacítky, ten dokonalý velitel a muž aby se nechal tak rozptylovat ženou? Aby sekal jedno nesmyslné rozhodnutí za druhým, které ničí životy, které se tak zoufale snaží chránit? Prostě mi to nepřijde tak dobré, jak se to tu opakovaně vyzdvihuje. Nedává mi to úplně smysl. Ano, je to originální svět a má to opravdu potenciál, ale není to WOW, jak bych od takto hodnocené knihy čekala. 3,25*

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

10 právě čtených knih podle uživatelů (říjen)

15.10.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Zamilovaní si nikdy neuvědomují, co se kolem nich děje. Jejich svět je vymalován jinými barvami a nebezpečí vypadá jako přívětivá oáza v poušti.

Takhle se odhalují tajemství, napadlo mě. Pod rouškou tmy a za ticha. Ne za denního světa a jásotu davů.

Konečně pořádná noc a to sklenařský smrádě to musí celý po..kazit, spustil Gerard. Nevím, proč jste tak naštvaní, zahlásila jsem. Všichni jste se probudili vedle krásných žen, Erno dokonce rovnou vedle tří. Jenom já jsem měl po ránu v pokoji jeho. Loupla jsem očima po smrdutém starci. Jsi prostě smolař, Ilane, odpověděl se smíchem Erno.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Nasterea v seznamech

v Přečtených3 247x
v Mé knihovně816x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)