Někdo cizí v domě

Někdo cizí v domě https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360875/bmid_nekdo-cizi-v-dome-c7k-360875.jpg 4 3037 901

V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A Stranger in the House , 2017


více info...

Miška74
Miška74
16.03.2024 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale přišla mi celkem zdlouhavá a předvídatelná. Četla se dobře a přečtu si i další, třeba jako nenáročnou oddychovku.

Twoo
Twoo
09.03.2024 3 z 5

Moje treti kniha od autorky a prectu si i dalsi. Ale jsou to takove jednohubky, je to ctive, ale nic prevratneho. Kniha se cte snadno, za jeden max dva dny mate hotovo.


dominika2585
dominika2585
07.03.2024 4 z 5

Někdo cizí v domě je má první kniha od autorky a určitě ne poslední. Já jsem spokojená, sedl mi styl psaní, kniha rychle ubíhala a udržovala ve mně chuť číst dál a zjistit jak to dopadne.

Kira747
Kira747
07.03.2024 2 z 5

Nemam rada tenhle styl psani, nesedi mi to. Postavy docela pitomy, konec jsem prolitla, abych to mela za sebou. Bohuzel nikdy vice.

Kskaja
Kskaja
03.03.2024 4 z 5

Čtivé, tuctové..
Ale doporučila bych k přečtení ;)

Evkaha
Evkaha
18.02.2024 3 z 5

Není špatná, ale prostě to není ono. Kdybych četla tuto knihu autorky jako první, tak by mě určitě konec překvapil, ale takhle už to bylo jasné celkem brzo. Další podobné čtení musím proložit zase jiným žánrem :-)

Maevie
Maevie
06.02.2024 3 z 5

Příběhy od Shari Lapeny mi přijdou jak přes kopírák. Někdo cizí v domě je navíc šíleně nudná a táhnoucí se kopie s předvídatelným dějem i závěrem.

Čmeláček
Čmeláček
27.01.2024 5 z 5

Skvělé počteníčko, od knihy jsem se nemohl odtrhnout, takže jsem ji měl přečtenou hodně rychle :). Pět stars jak vyšitých to jistí a paní spisovatelku si dávám do hledáčku :).

LivN
LivN
25.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od Lapeny, přečteno za dva dny. Příběh se mi moc líbil každou chvíli nová zápletka a konec mě překvapil. Trochu mě odrazovalo nízké hodnocení, ale pro mě byla kniha úžasná. Líbila se mi Bridged, jak pozoruje sousedy přes okono. Těším se na další knížku od spisovatelky.

janesy
janesy
08.01.2024 2 z 5

Tyhle otevřené konce přímo nesnáším. Když nevím, jak kniha dopadne, tak to ji ani nemusím číst!!!

popeluška
popeluška
06.01.2024 5 z 5

Mám knihy od autorky moc ráda a tato byla naprosto úžasná.Moc jsem si čtení užila.

petra1394
petra1394
26.12.2023 4 z 5

Já od knihy neměla žádná očekávání - vím, že nemá úplně extra hodnocení. A možná právě proto mě to bavilo :-D Kniha se mi líbila víc než Jeden z nás, která je hodnocena lépe.

Burák
Burák
26.11.2023 2 z 5

Bohužel musím dát za pravdu komentářům pode mnou, protože tahle knížka se Shari Lapena opravdu moc nepovedla. Pokud nemáte načteno moc knih z tohoto žánru a navíc jste ještě od autorky nic nečetli, asi to taková hrůza nebude, ale jinak je to opravdu zklamání. Příběh není moc originální, všechno se tak divně táhne a závěr je taky předvídatelný. Na autorku určitě nezanevřu, ale tohle mě prostě nebavilo.

bookwoman
bookwoman
16.11.2023 4 z 5

Má první přečtená kniha této autorky, která dopadla tak, že v den dočtení jsem si šla pro další tři od ní. Bavilo mě, jakým způsob byl příběh napsaný, jak dobře se četl a to tak, že jsem se těšila na každou další stranu. Musím tedy přiznat, že Brigid ani Karen mi nebyly sympatické, Toma mi bylo trochu líto, že tolik a takové informace o Karen zjistil až v průběhu vyšetřování. Konec příběhu mě překvapil, hlavně co se Karen týče.

Jana283
Jana283
12.10.2023 2 z 5

Tak zatím z knih SL nejslabší Je jasné, kdo byl vrah i jaký měl důvod. Moc se v tom šlape, pořád dokola se omílají už známá fakta,příliš se kombinuje. Hlavni hrdinové hodně divní. Chvílemi mě to dost nudilo.

Salinka
Salinka
20.09.2023 3 z 5

Nedávno jsem četla od autorky "Její konec", velice dobře se mi to četlo a tak jsem brzy sáhla po její další, starší knize... bohužel mi až moc připomínala příběh z předešlé knihy tudíž mě to nějak moc neoslovilo. Četlo se to dobře, odsýpalo to, kniha byla v podstatě krátká a nic moc převratného se v ní nedělo. Tentokrát žádné překvapivé zvraty a od začátku je v podstatě vše tak jak je. Možná příliš brzy za sebou jsem vzala její dvě knihy, ale tentokrát mě to moc nebavilo.

ZuzanaZ83
ZuzanaZ83
11.09.2023 3 z 5

Tom miluje svou ženu Karen, ale má tajemství. Karen miluje Toma, ale má obrovské tajemství. Jednoho večera Karen zvedne telefon, sedne do auta a skončí v nemocnici. A pak je nalezen zastřelený muž. Karenina kamarádka Brigid vstupuje do celého dramatu a nevědomky ovlivní celé vyšetřování.
Tak nějak od začátku tušíte, o co půjde. Ale kniha se fakt dobře čte, takže hodnotím jako lepší 3*.

tereziehl
tereziehl
24.08.2023 2 z 5

Tak tohle se mi vubec nelibilo :(
Uz snad pred pulkou se dozvidame, jak to cele v podstate je a jenom sledujeme, jak informace, ktere uz davno zname, mezi sebou sdili vsechny postavy knihy, dokud se to nedosane az k detektivum, a ti tu uz milionkrat nastinenou situaci zase vezmou a opet s ni obchazi vsechny dotycne, aby se dozvedeli dalsi informaci, kterou mi opet davno vime
To ani nezminuju, ze to zase znova vsichni vykladaji pravnikovi, soudkyni :D no boze.

To, ze jsme celou dobu vedeli 90% pointy mi radoby zvrat na samem konci vubec nevynahradil, protoze i ten byl za me uplne predvidatelny, a tim, jak se to cele silene vleklo, mi to bylo uprimne i uplne jedno :D i kdybych to necekala celou dobu

Pred timto titulem jsem cetla jako posledni knihu Nevitany Host od stejne autorky, ta mi prisla skvela a nalakala me hned sahnout po jeji dalsi. Tohle je ale uplne jiny level a uprimne nechapu vysoka hodnoceni. Dloooouho se mi nestalo, ze bych musela preskakovat cele vety, odstavce, protoze me pribeh tak nudil naprosto repetativnimi pasazemi :(

2* davam jen proto, ze si autorky diky predesle knize vazim a taky proto, ze ten namet ve vysledku nebyl nijak hloupy, verim, ze by me i bavil, kdyby mi jeho podstatu prozradila az na samem konci

Pefka
Pefka
19.08.2023 3 z 5

Poslední kniha, která mi od autorky chyběla k přečtení. A můžu říct, že Shari píše jak přes kopírák. Otevřené konce, méně či více povedené zvraty v ději. Jen tady to bylo takové dost předvídatelné. Nějaký zvrat v poslední kapitole jsem čekala a on přišel, takže ani v tomhle se překvapení nekonalo.

aydam
aydam
01.08.2023 5 z 5

Shari čtenáři postupně odkrývá s každou kapitolou střípky příběhu Karen, Toma a Brigit s Bobem.

"Detektiv Rasbach se opře v sedadle hloub, docela spokojeně. Ten případ se zajímavě vyvíjí. Něco takového on miluje..."
... a já to miluji také :-)