Co když uvěříme

Co když uvěříme https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495897/bmid_co-kdyz-uverime-ceY-495897.jpg 4 162 31

Co když... série

< 3. díl

Hope MacKenzieová je obyčejná holka z farmy, která se vydala do Vancouveru studovat kreativní psaní. Vymýšlení příběhů ji táhne odedávna, ještě na střední zveřejnila veleúspěšnou fanfikci o zbožňovaném zpěvákovi Scottu Plymouthovi, který vystupuje pod jménem PLY. Jednoho dne Hope obdrží lukrativní nabídku na její vydání, současně však potkává skutečného Scotta. Okamžitě ho pozná, i když zpěvák vystupuje pod zvířecí maskou a poslední rok se stranil veřejnosti. Hope navíc zjišťuje, že studují stejný obor a musí na semináři spolupracovat. Scott vůči ní zaujme odmítavý postoj, který nalomí až divoká halloweenská noc. On zjišťuje, že Hope není žádná potřeštěná fanynka a ona zase, jak je Scott osamělý. Dívka postupně proniká do jeho osobního života i stinných stránek šoubyznysu a dozvídá se, že má její fanfikce k realitě blíž, než by si přála. Je pro Hope důležitější Scottovo soukromí, nebo lákavá nabídka nakladatelství, která by vyřešila finanční trable jejích rodičů? A dokáže se Scott postavit vnitřním démonům i tlaku okolí a vrátit se na hudební dráhu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

What If We Trust , 2021


více info...

Přidat komentář

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

Poslední díl série byl zase trošku jiný než ty předchozí. Tentokrát se řeší hodně silné téma depresí a pokusu o sebevraždu.
Celá kniha je neuvěřitelně napěchovaná pocity.
Hope miluje psaní a proto se vydává do Vancouveru, aby ho mohla studovat. Jaké je její překvapení, když na večírku u přátel potkává svého idola, zpěváka PLY, který se sice při koncertech maskuje, ale ona zná každý jeho pohyb, stavbu těla i jeho hlas. Dřív o něm dokonce napsala fanfikci, která je hodně úspěšná.
A o to větší překvapení ji čeká, když ho potká i na semináři tvůrčího psaní. Dokonce jí je přidělen jako partner pro studijní projekt. To by se z něj ovšem nesměl vyklubat naprostý idiot :D
Scott se snaží chránit se, myslí si, že Hope je jen poblázněná fanynka. Postupně zjišťuje, že je v ní víc a stejné zjištění probíhá i u ní. Pomalu se sbližují, když v tom velké nakladatelství projeví zájem o Hopinu fanfikci. Hope stojí před velkou volbou... chránit Scotta nebo svou rodinu, které by peníze za knihu moc pomohly?

Bylo to zase super. Víc temnější, hlubší a víc citovější než předchozí knihy. Téma depresí, vyhoření, pocit nedostatečnosti se táhne celým příběhem. Autorka nám dá nakouknout do rozervané duše zpěváka a do šíleného světa celebrit stíhaných paparazii.

Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

Máme tu poslední díl série Co když. Miluju každý jeden díl každý je něčím trochu jiný. I tento je skvělý, kniha je krásně a procítěně napsaná. Chvíli máte na tváři úsměv, potom husí kůži a nakonec se o Vás pokouší slzy. Příběh obyčejné holky co si píše fiktivní příběh o hvězdě, který vlastně není úplně fiktivní. Chviličku mi trvalo než jsem se do toho začetla ale pak se to četlo samo. Scott i když se ze začátku jevil hrozně, mi také přirostl k srdci, Jeho příběh byl silný až mrazí, když z něj sláva udělala jen prázdnou schránku. K této sérii se určitě ráda vrátím, každý jeden díl je originál a opravdu musím vyzdvihnout ty obálky knih, jsou nádherné.


Katy003
29.08.2023 3 z 5

Skvělá kniha, ovšem předchozím dvěma dílům nesahá ani po kotníky. Vztah mezi Hope a Scottem...za mě trochu nereálné, ale ok. Četlo se to dobře. Tedy až na posledních asi 30 stránek, které jsem za nic na světě nemohla dočíst, protože pro mě byla největší zápletka už zobrazena a zbytek byl navíc.

Anetst
06.08.2023 4 z 5

Ze všech tří dílů se mě tento dotkl nejméně. Příběh mi přišel až moc neuvěřitelný a mimo realitu. Chemii mezi Hope a Scottem jsem taky úplně nevěřila. Ale četlo se to dobře, stejně jako předchozí díly. Ale něco tomu chybělo.

Kekik
17.07.2023 4 z 5

Ze začátku to vypadalo na malér. Příběh mě téměř nebavil. Hope řešila jen Pretending, Pretending, a ještě jednou Pretending. A to bylo nudné. Do čtení jsem se spíše nutila. Naštěstí poté přibylo scén mezi Hope a Scottem, a už to dostalo grády. Najednou jsem se přistihla, že už mi dělá problém se od knihy odtrhnout. Chápala jsem Scotta, ale Hope a záležitost s Jenn jsem nevěřila. Autorka nedokázala pořádně vysvětlit, co se vlastně mezi nimi stalo.
Nakonec nehodnotím plným počtem, i když mě kniha pohltila. Začátek byl nudný, a Hope mě tolik nepřirostla k srdci.

Terka18
25.05.2023 4 z 5

Odpočinkový příběh, nic náročného. Pár zvratů bylo, ale příběh plynul tak klidně a nenáročně. Moc pěkně se kniha četla.

pogmanka
12.05.2023 5 z 5

Příběh se mi moc líbil, stejně jako první díl této série, druhý jsem tak nějak nevědomky přeskočila, ale brzy se na něj určitě vrhnu. Obě postavy mi byly moc sympatické a přála jsem jim, aby jim to dopadlo. Moc pěkné.

Pája699
04.04.2023 3 z 5

Celá tato série je úžasná. Za mě vede a je top druhý díl. Tento řadím do nejslabšího. Hope jsem si zamilovala od prvního dílu. Taková prostě super a svá holka, ale autorka v tomto příběhu z ní udělala strašnou fňuknu, která se omlouvala za každé prd a to mě neskutečně vytáčelo :-D Nehledě na to, jak už to bylo zmiňováno, začátek se strašně vlekl a začtení chvilku trvalo. Pak se ale už nemůžete od knihy odtrhnout. Scott byl ze začátku morous a odtažitý, ale co, není se čemu divit. Hvězdy to nemají nikdy jednoduché a do úplného nitra vidí jen málo kdo z nás.

MAU256
18.02.2023 5 z 5

Třetí díl této série a musím říci, že všechny knížky se mi moc líbily. Tento díl byl příběhem o Hope a Sottovi. Hope už známe s předchozích dílů, je naprosto neuvěřitelná.
To co ve svém příběhu " Pretending" napsala, se najednou stalo skutečností. Ale jak se s tím vypořádat? A jaké to bude mít následky? Scott, ze začátku se choval dosti neurvale, možná že na to měl trošku nárok. Ale pak ho Hope změnila, ale vydrží to?

"Přečetl jsem ho celý. Začal jsem včera. Skončil jsem dneska ve čtyři ráno." Scott měl chladný pohled a já nevěděla, co to má všechno znamenat. Skutečně jsem se snažila slzy zastavit, ale bylo to marné. "Moje jméno je všude, ale moje duše není nikde," řekl Scott a já vzlykla. Nemohla jsem se na něj dál dívat. "Jak jsi mi to mohla tajit?" zeptal se. "Proč jsi mi nic neřekla, když já jsem ti o sobě řekl všechno?"

kristy.books
29.01.2023 4 z 5

Co když uvěříme je tretím dielom série Co když... Za seba môžem povedať, že všetky časti sa mi páčili na približne rovnakej (nedokážem vybrať, ktorá z nich sa mi páčila najviac) úrovni a ich čítanie som si užila.

Viete si predstaviť, že spevák, o ktorom ste počas dospievania písali fanfikcie a boli ste doňho platonicky zaľúbený, sa zrazu stane vaším novým spolužiakom? Tak presne toto sa stalo Hope, no Scott vôbec nie je taký, akého si ho predstavovala. Je na ňu hrubý a neustále ju odháňa, no aj napriek tomu sa od neho nedokáže držať ďalej. Čím viac ho totiž spoznáva, tým viac zisťuje, že príbeh, ktorý o ňom kedysi napísala, nemá až tak ďaleko od reality...

Hope bola sympaťáčka, obľúbila som si ju už v predchádzajúcich častiach, kedy sa ukázala ako dobrá kamarátka. Jej láska k rastlinám bola rozkošná. Bolo mi ľúto, ako sa k nej správali určití ľudia, také dobré duše ako ona si takéto zaobchádzanie nezaslúžia. Dosť sa to podpísalo na jej sebavedomí a často o sebe pochybovala. Ocitla sa v dosť náročnej situácii - na jednej strane sa jej konečne mohol splniť jej veľký sen, ktorý by zároveň pomohol i jej rodine, na druhej strane tým mohla ublížiť človeku, ktorý sa pre ňu staval čoraz viac dôležitý.

Scott sa nám nepredstavil v tom najlepšom svetle a najskôr som z neho mala také zmiešané pocity, ale keď sme ho mali možnosť lepšie spoznať a dozvedieť sa, čím všetkým si prešiel, puklo mi preňho srdce. Jeho spoveď sa mi čítala dosť ťažko, moje emócie pri tom dostali zobrať. Autorka na ňom poukázala na to, ako dokáže sláva z človeka doslova vysať dušu a urobiť z neho prázdnu schránku.

Romantická linka bola fajn, vyvíjala sa pomaly, čo mám rada. Už od začiatku bolo jasné, okolo čoho sa bude točiť hlavná "dráma". Na Hope a Scotta čakalo množstvo prekážok, ktoré museli prekonať, či už ako pár, ale aj každý samostatne.

vera5841
23.01.2023 4 z 5

Hope se splní sen, o kterém ani nedoufala. Jenomže nejdříve to není vůbec takové, jak si představovala a nakonec? Nakonec je to až děsivě přesné, tomu co si představovala. Jenže si musí vybrat - bude žít své sny nebo svou pohádku?
Příběh je to hezký, nic nechybí - romantika, zrada, tajemství.. ale opravdu velmi zdlouhavý. Autorka mohla klidně trochu ubrat a bylo by to top.

Pitbullka
16.01.2023 3 z 5

Na třetí díl série jsem se moc těšila. Bohužel moje očekávání nebyla naplněna. Příběh byl neskutečně zdlouhavý, dokola omýlané kdo se jak cítí a proč. Tohle v knihách moc nemusím. Mít knížka o 150 stran méně, hodnotila bych lépe. Takhle pro mě závěr série zůstává průměrem.

@pribehyodjany
15.01.2023 4 z 5

Velmi pomalý začátek, až tak moc pomalý, že jsem knihu málem odložila. A začátkem myslím bohužel prvních 200 stran. Nicméně jsem vytrvala a jsem za to zpětně ráda, jelikož druhou poloviny knihy jsem naopak hltala. Konečný pocit ze čtení byl uspokojivý a proto i vysoké hodnocení.

Kristy.Seb
12.01.2023 5 z 5

Člověk musí za všech okolností zůstat svůj. Tam venku máš jen sám sebe.

Bylo by jednodušší, kdyby se pocity daly vypnout a zapnout jako světlo. Ale pak už by to nebyly pocity. Pak už by to byly jen myšlenky.

Jediná věc, za kterou se nikdy nesmím omlouvat, je to, kým jsem.

Jak už tady psali ostatní, ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst. Příběh vypadala, že bude o jedné bláznivé fanynce. Ale co se nakonec skrývalo v příběhu mě naprosto dostalo. Přečteno jedním dechem! Skvělá série!

Sarkak94
09.01.2023 5 z 5

Je to závěrečný díl této série. A mě se moc líbil. Krásně se čte, děj plyne jedna báseň, celkem dost napínavých situací, dej vás stále udržuje ve střehu a úžasný konec...... Moc se mi líbilo to odloučení hlavních postav, nebylo to takové jako u jiných rozchodů, čekala jsem něco šíleného, nějaké pořádné "tóčo". A přitom mě Scottova reakce nakonec mile překvapila.
.
Obě hlavní postavy se mi líbili. Scott se ze začátku chová hrubě, úplně jinak než si ho Hope představovala. Byl také správně záhadný, a to jak se postupně otevíral, bylo úžasné. Člověka to nutí číst dál a dál, aby se o něm dozvěděl co nejvíce. Hope je milá, ráda píše, milovnice rostlin, cílevědomá a jde si za svým sen. Maličko mi přišla sobecká a trošičku mi na ní vadilo to, že o Scottovi chtěla vědět všechno, ale ona sama se nedokázala pořádně otevřít, ale na druhou stranu zase chápu, že měla strach. Hezké bylo to jak se Scoatta snaží chránit. To jejich zbližování mě moc bavilo a chemie mezi nimi fungovala skvěle. Doslova to prožíváte s nimi.
.
Jsem ráda, že to tu není jen romantická linka, ale také se tu řeší i temné stránky showbyznysu....
.
Je dobře že se tu opět objevují i předchozí páry. I ty jsem si v předchozích dílech moc oblíbila. Třeba se dočkáme i dílu Coleovi? I Flint byl skvělý, za to Sadia mi pila krev.
.
Moc mě tu i překvapili úryvky z fanfikce, kterou píše Hope. Díky níž dostane velmi lukrativní nabídku. Ale, splní si svůj sen nebo se ho vzdá? Ať to stojí co to stojí?....

Šárka88
05.01.2023 5 z 5

Nejvíce obsáhlý díl ze všech tří příběhů a nejpočetnější na stránky, které se četly sami. Děj byl předvídatelný, ale neubírá to na hodnotě ohodnocení. Oblíbila jsem si všech šest postav a připadalo mi, kdyby spisovatelka v jednu chvíli psala sama o sobě, když začínala se psaním, ale to je spíše přibarvená moje domněnka :-D. Za mě super a jak se zde zmiňuje komentář níže, třeba se dočkáme lásky i u Colea.

Alieen
06.12.2022 4 z 5

Knihu jsem začala číst bezprostředně po přečtení druhého dílu, do kterého jsem se skutečně zamilovala, možná proto mě tento díl maličko zklamal, duší jsem byla stále u postav z druhého dílu a mělo to na mě při čtení vliv. Nicméně stále skvělé čtení, teď bych brala příběh Colea!

Cartyra
25.11.2022 5 z 5

Nejlepší kniha moc dobré série. Konečně jsem narazila na příběh, v kterém figuruje hudba i zpěvák, a který stojí za přečtení bez toho, aby byl takový vybledlý nebo šedo-bílý, jak by popsala Hope...

MarKy95
19.11.2022 5 z 5

Krásná knížka.

0197
14.11.2022 5 z 5

Sakra ty německé autorky mají pro tu romantiku nějaký speciální cit nebo nevím :-). Na poslední díl jsem se těšila a rozhodně se jedná o jednu z nejlepších knih tohohle roku.

Začnu tím, že mi příběh přišel hodně originální. Populární fanfikce z wattpadu (jsou tu i ukázky), slavný zpěvák, který vystupuje pod zvířecí maskou a jedno osudové setkání nadšené fanynky a kluka, který nechce aby ho nikdo poznal. Musím vyzdvihnout autorčin styl psaní, protože nejen, že je to čtivé a stránky ubíhají (v jednu chvíli jsem přečetla přes 200 stránek a tak tak jsem se odtrhla abych šla spát), ale přenesou se na vás pocity hlavních hrdinů. Doslova to prožíváte s nimi. Vždy musím žasnout, jak to autor dokáže.

Romantická linka je pomalá a okořeněná počáteční nenávistí, kterou začal Scott svým hrubým chováním. Nechoval se zrovna nejlépe, ale měl strach z prozrazení a věřte mi, že po tom všem čím si prošel, se ani není čemu divit. Hudebně nadaný kluk, kterého semlel nelítostný svět showbyznysu. Jeho postupné sbližování a otevírání se Hope je přirozené a postupné. A vy jen trnete, co se teda vlastně stalo.

Hope je nadaná mladá slečna, milující pokojové rostliny, která jednoho dne obdrží lukrativní nabídku. Bylo to tu detailně popsané, což bylo super. I ona má své problémy. Nepřemýšlela o sobě vždy hezky. Hlavně mě mrzelo to její přirovnání s kůží.

Líbilo se mi, jak si autorka poradila s dramatem, které víte, že nutně přijde. V pozadí se nám tu navíc odehrává i příběh druhé dvojce (na začátku máme dějově zhruba poslední čtvrtinu druhého dílu). Mohlo tu být ještě něco dovysvětleno, ale budiž. Hlavně, že se tu celkem dost všichni přechozí hrdinové objevovali. Mohu jen doporučit. Je tu nádherně a s citem zpracováno nejedno lehké téma.

Autorovy další knížky

Sarah Sprinz
německá, 1996
2021  82%Co když se utopíme
2022  86%Co když zůstaneme
2023  82%Kdekoliv
2022  86%Co když uvěříme
2023  79%Kdokoliv

Kniha Co když uvěříme je v

Přečtených222x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených8x
Knihotéce240x
Chystám se číst140x
Chci si koupit48x
dalších seznamech5x