Makyny Makyny komentáře u knih

☰ menu

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Hodně silný příběh... Velmi čtivě napsané... Po dočtení jsem měla nutkavou potřebu obímat své děti a dát jim co nejvíc lásky můžu... Tohle ve mě zůstane dlouho...
Smekám před autorkou...

24.03.2021 5 z 5


Konec hry Konec hry Daniel Cole

Závětečný díl této série byl oproti prvnímu a druhému dílu skvělý. Dobře se četl, hlavní postavy mě bavily, i přes to, že, kdo je vrahem, zjistíte celkem brzy, bylo celkové závěrečné rozuzlení nečekané. Epilog byl možná oproti celému příběhu trochu sladký, ale tak budiž... Tahle knížka stála za to...

28.05.2020 4 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Šelma byla skvělá, Hračkář výbornej a Teorie vraždy byla hrozná... :-( Těšila jsem se na konec série, ale tohle bylo hodně přitažené za vlasy. Nápad s virem asi jako joo, dobrý, ale v celku mi to přišlo hodně neuvěřitelný až nesmyslný, objevení vraha mi přišlo hodně náhodný a samotný hlavní hrdina mi lezl na nervy svým ,,všechno vím, všechno znám". Nejvíc se mi na knize líbila obálka.
Byla jsem hodně zklamaná.

26.05.2020 2 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Právě dočteno... Další skvělá záležitost Bryndzy...

16.05.2020 4 z 5


Takhle jsem si to teda nepředstavovala Takhle jsem si to teda nepředstavovala Halina Pawlowská

Milá, vtipná, čtivá oddechovka, která neurazí, ale ani moc nenadchne...

16.05.2020 3 z 5


Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Knihu jsem četla na doporučení mé paní knihovnice.
Hodně mrazivé. Styl psaní mi ze začátku úplně nevyhovoval, ale zvykla jsem si a nakonec jsem knihu doslova hltala. Zajímavá zápletka s velmi bolestivými souvislostmi a až do konce netušíte kdo je vrahem. Vyprávění je zpestřené myšlenkami zavražděného a děj to nijak neruší. Skvěle popsaná zimní, ledová atmosféra Švédska. Určitě nezůstanu u jedné knihy autora.

17.03.2020 4 z 5


Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Anna Bykova

Jsem líná máma a děkuji této knize za spostu dalších tipů a vychytávek pro líné mámy :-)
Kniha se čte velmi snadno a je doplněna o spoustu vtipných ilustrací ze života rodičů.
Určitě se chystám na přečtení i druhé knihy.

01.03.2020 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Hodně silné téma hodně dobře syrově napsané... S hlavní hrdinkou jsem dokonale zžila a chtěla jsem jí tak strašně pomoc... Zajímavě zasazen děj do houbařského prostředí, kdy se dozvíte mnohé o houbách a sřídání časových linek nikterak nevadí.
Doporučuji.

29.02.2020 4 z 5


Legendy kriminalistiky 21.století Legendy kriminalistiky 21.století Miroslav Vaňura

Knížku jsem zhltla doslova na dva dechy. Velmi čtivě popsané zajímavé kriminalistické případy, které nám ukazují zajímavou práci detektivů.

10.02.2020 5 z 5


Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Lizzy Hawker

Skvělá kniha o skvělé běžkyni. Hvězdičku dolu dávám za několik posledních kapitol, které byly sice plné hlubokých myšlenek, ale ztrácely čtivost oproti celé knize, kde autorka popisuje různé závody, zážitky, běžecké trasy... Tato kniha mě velmi mile překvapila.

05.02.2020 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Druhá kniha od autorky a opět skvělé... Asi bych to tedy úplně nenazývala thrillerem... Autorka si s námi opět výborně hraje, do konce nevíte, kdo je vrahem a proč a konečné rozuzlení bylo zajímavě nečekané. Postavy byly reálné a detektiv Rasbach mě opět velmi bavil.

25.01.2020 4 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na tuhle knihu jsem se docela těšila a zklamala mě. Do půli knihy jsem čekala co se vlastně stalo, co se bude dít a ono se pořád nějak nic moc nedělo. Zápletka nakonec byla celkem zajímavá, rozuzlení nečekanè, hrdinové ale nevýrazní a žádné wow se nekonalo. Dvě hvězdičky za to, že se to alespoň celkem dobře a rychle četlo a za dvě časové linky, které se doplňovaly.

05.01.2020 2 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Stejně jako Nejlepší víkend byly Okamžiky štěstí hořkosladké.
Bylo zajímavé číst dva vzájemně se propojující, a přitom samostatné, příběhy. Začala jsem Veronikou, což byla asi lepší volba, bavila mě víc a lépe se četla. Jáchymův příběh mi přišel trochu osekanější než Veroniky a nějak mi nepřirostl k srdci.
Ale na vánoční svátky milá oddechovka.

30.12.2019 3 z 5


Kar Kar Miloš Urban

Moje první a asi i poslední kniha od Urbana. Ze začàtku mě velmi chytla a fakt mě zajímalo jak to celé dopadne. Bohużel, konec jsem dočítala silou vůli, ptž nemám ráda nedočtené knihy. Divné postavy, nesmyslné dialogy, těžko uvěřitelné chování postav, vyustění zápletky jakože cože...??? Urban asi nebude můj šálek kávy, ale věřím, že své čtenáře má. Jedna hvězda za prostředí Varů, které mi nejsou tak docela vzdálené...

24.11.2019 1 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Stejně jako Muffin a čaj... Úžasně milý, sladký, čtivý... Držela jsem klukům palce celou knihu a dobře to dopadlo...:-)

04.11.2019 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Uf... To byla docela jízda... Spoustu nečekaných zvratů... Autorka si s námi hraje celou dobu a do konce nevíte kdo je vlastně ten špatnej... Já osobně bych ocenila více prostoru pro detektiva Rasbacha a vynechala bych poslední kapitolu, ta mi přišla dost zbytečná, bez té by to bylo asi 5*

24.10.2019 4 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Na tuhle knihu jsem se těšila, protože Za zavřenými dveřmi se mi hodně líbila, ale nakonec jsem byla zklamaná.
První čast mě přímo pohltila, hrozně jsem chtěla vědět co a jak a proč se vlatně stalo a jaké je to tajemství. Druhá část se hodně zbrzdila, byla hodně psychologická, děj i myšlenky postav se točily pořád v kruhu.
A třetí část byla velkým překvapením, ale nee úplně v pozitivním slova smyslu. Ke konci jsem začala tušit vyvrcholení, které mě zklamalo, protože vzhledem k předchozím okolnostem jsem mu prostě nedokázala uvěřit...

14.10.2019 2 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tohle byla hodně dobrá, vtipná oddechovka z vesnického prostředí :-D

01.10.2019 4 z 5


Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Na tuhle knihu jsem narazila náhodou, prostě se mi líbila obálka, teď mě baví thrillery a detektivky, tak jsi si v knihovně vzala... A vyloupla se z ní naprostá pecka... I přes tu brutalitu je to hodně čtivé, z tajemného prostředí Irska, zahaleno mystikou, skoro do konce příběhu nevíte kdo je vrahem... Hvězdička dolů je za hlavní hrdinku, u které, ač mi byla sympatická vadilo, jak je neohrožená a jak bez větších emocí zvládla všechno, co se jí přihodilo. Neuškodilo by jí, kdyby občas trochu projevila kousek nějakého citu, emoce, prožití dané situace.
Kniha mě ale velice příjemně překvapila a asi to není jediný díl ze série o komisařce Katie.

01.10.2019 4 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Po Šelmě jsem se trochu bála, a asi budu hodně srovnávat, ale...Tento thriller mě doslova pohltil na dva večery. Theo Crey mi tentokrát vůbec nevadil, naopak, oproti Šelmě mě vyloženě bavil. Téma a zápletka pro mě byla v tuto dobu trochu nepříjemná, ale bavilo mě jak Theo vidí souvislosti a věci někde, kde by to nikoho vůbec nenapadlo. Závěr jsem očekávala podobně akční, nekonal se a vůbec mi to nevadilo. Takhle kniha stála za to.

01.09.2019 5 z 5