Koláčky a spiklenci přehled

Koláčky a spiklenci
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399183/bmid_kolacky-a-spiklenci-Nl1-399183.jpg 4 827 827

Muffin a čaj série

< 2. díl

Hurá, prázdniny! Daniel a Kit se už nemůžou dočkat, až spolu stráví léto. Dani zrovna odmaturoval a s Obrtínským gymnáziem i nepříjemnými spolužáky se může jednou provždy rozloučit. Kit má naopak spoustu učení před sebou. Daniel je pro něj ale obrovskou motivací. Pokud se bude dost snažit, může školu dokončit dřív a vyrazit za Danielem na univerzitu. A pak by se třeba… ale jen třeba… mohli jeden k druhému nastěhovat. Jejich plány na léto v Krampeřicích však zhatí jediný telefonát od Morgensternů. Daniel se musí ihned vrátit domů a nastoupit praxi v otcově právnické firmě…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koláčky a spiklenci. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (194)

le-se
16.10.2024 5 z 5

Uvěřit předloženému, navíc odpovídající projekci vlastních nejhorších obav/neskutečna, nebo hledat důvody proč to tak není?
Kit na začátku podlehne a přechází skoro, až do apatie.
Daniel donucený okolnostmi opět nevidí východisko a toho času se "vlastní vinou" nemá o koho opřít, jako robot plní příkazy bez byť nepatrné naděje na změnu.
Ale někdy máme v životě lidi, kteří se na to nebudou dívat a zvolí těžší cestu pomoci, než aby nás nechali napospas. Spiklenci se spojí z netušených směrů a oběma připomenou za co stojí bojovat a kdy je dobré něco předstírat a kdy jen vytrpět uplynutí termínu, protože není v lidských silách termín obejít.

Artep071
18.07.2024 4 z 5

Pěkné pokračování s dramatickou zápletkou , ale kluci to zvládli :)


stepankoby1
28.06.2024 4 z 5

"Takhle by to mělo být pořád. Nebýt Marků Zieglerů tohohle svět." Vlastně jde jen o prodloužený konec prvního dílu, který rozvádí jeho pointu a zasazuje ji pevně do reality. První díl pohádkově pověděl, že cesta dál někdy vyžaduje opustit vše, co jsme dosud považovali za jedinou možnou cestu. Tenhle díl popisuje, jak toho docílil Daniel přes všechny překážky, které byly minule naznačené. Nejde říct, že by něco do příběhu opravdu přidával a nepředstavuje nic, co si nešlo domyslet z prvního dílu. Jen pár fajn nových postav a příjemné dopovězení příběhu, který to ale příliš nepotřeboval. Četlo se to ale dobře a funguje to. Tak vlastně proč ne.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2019


Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koláčky a spiklenci v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 054x
ve Čtenářské výzvě151x
v Doporučených108x
v Knihotéce441x
v Chystám se číst234x
v Chci si koupit77x
v dalších seznamech12x