Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou

Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423211/bmid_lina-mama-hraj-si-a-uc-se-xAe-423211.jpg 4 24 8

Rodiče si často dělají velké starosti s rozvojem svých dětí. Přemýšlejí, jak je co nejlépe rozvíjet, zvažují, že je umístí do specializované školky, potom do superškoly pro výjimečně nadané děti, do kroužků a kurzů a podobně. Ale na rozvoj není vždycky zapotřebí speciálních pomůcek, speciální metodiky, speciálně zařízených tříd ani speciálně připravených pedagogů. Bohatě stačí přítomnost dospělého člověka, který se zajímá o rozvoj dítěte – může to být máma, táta, babička nebo chůva. Potom se jakákoli procházka změní v poznávací a úplně obyčejný plastový kyblík a lopatka se v rukou dospělého stávají fantastickým rozvíjejícím prostředkem, s jehož pomocí se dítěti předvádějí úžasné pokusy. Hrajte si se svými dětmi a ukazujte jim přitom, jak věci fungují – je to nejlepší škola, jakou jim můžete poskytnout.... celý text

Žánr:
Psychologie a pedagogika , Rodina , Vzdělávání

Vydáno: , Esence
Originální název:

Развивающие занятия ленивой мамы , 2017


více info...

Přidat komentář

vostra
04.12.2023 2 z 5

Bohužel knihu jsem zanechala někde v první třetině. Ty ilustrace mi začali tolik lézt na nervy, až mě přešla chuť si tu knihu přečíst. Furt vystresovaná, nespokojená matka a šťastný otec s jednoduchými radami. Takhle má vypadat rodičovství nebo naopak nevypadat? Takže po přečtení pár stránek jsem měla jen divný pocit rozrušenosti a skoro žádnou užitečnou řadu do rodičovství.

vladku
10.12.2022 4 z 5

Recenze psaná s časovým odstupem. Jednoduše psaná, čtivé. Z ruského prostředí, kupodivu se moc neliší od jiného. Kniha plná levných, jednoduchých tipů. Kniha členěna do částí pro děti do dvou, čtyř, šesti let. Styl výchovy bude blízký pro domškoláky či unschollery. Z toho důvodu mě moc tipů neutkvělo v paměti, protože byly pro mě známé či za námi. Nicméně doporučuji, zvláště pro rodiče začátečníky.


madem
04.12.2022 3 z 5

Prvním díl mě zaujal, tak jsem se vrhla na další. Druhý mi však přišel na myšlenku slabší. Samé odsuzování didaktických hraček, rozvrh aktivit, rozvíjejících cvičení. Ano, chápu, zřejmě existují ambiciózní matky, které chtějí, aby jejich dítě mluvilo v roce a ve dvou četlo a udělají pro to maximum. Postavit však knihu na tom, že mnohé aktivity odsoudím, mi přijde fér. Sama autorka pak přiznává, že s prvním byla také onou dokonalou, s druhým už ne. Mezitím ji to totiž došlo.
Také mi trochu vadily ilustrace: zoufalá a nešťastná matka a dokonale klidný otec, co si vždy ví rady. Na začátku knihy mi to přišlo vtipné, ke konci smutné.

Dominika76
14.09.2022 4 z 5

Druhá kniha v sérii Lenivej mamy pokračovala v príjemnom, naučnom montessori duchu ako jej predchodkyňa. Načerpala som nejaké nápady na aktivikty a prečítala si o tom ako správne a rozvíjajúco komunikovať s dieťaťom. Určite siahnem aj po ďalšej knihe v sérii.

keek
14.01.2021 4 z 5

Nenechte se odradit názvem. Úplně náhodou jsem se do této knihy v knihovně začetla, myslela jsem, že půjde o klasickou "zlehčovačku" mateřských těžkostí s poselstvím, že starosti jsou všude a důležité je se z toho nesesypat. Ale jak mile jsem byla překvapena. Kniha je inspirací k novému náhledu na způsob rozvoje dítěte. Řekla bych, že tak nějak elegantně poukazuje na absurdnosti dnešního trendu výchovy a nenásilně vrací rozum do hrsti. Spousta inspirace pro oba rodiče (nejen maminky:)). Jo a vřele doporučuji také všem pedagogům!

pestas
14.07.2020 5 z 5

Perfektni knizka, spoustu veci delam, ale spousta veci je tam i fajn tipu:) Vtipne ilustrace vse jen podrtrhuji:) Linym mamam zdar :)

Makyny
01.03.2020 5 z 5

Jsem líná máma a děkuji této knize za spostu dalších tipů a vychytávek pro líné mámy :-)
Kniha se čte velmi snadno a je doplněna o spoustu vtipných ilustrací ze života rodičů.
Určitě se chystám na přečtení i druhé knihy.

Lenka339
14.02.2020 5 z 5

Kniha se dobře čte a je doplněná vtipnými ilustracemi. Koncept “líná máma” je mi hodně blízký, teď jsem i "líná babička". Tato kniha je ještě lepší než ta první. Určitě ji doporučuji k přečtení všem rodičům malých dětí.

Kniha Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou je v

Právě čtených4x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě16x
Knihotéce28x
Chystám se číst29x
Chci si koupit7x