Legendy kriminalistiky 21.století

Legendy kriminalistiky 21.století https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421143/bmid_legendy-kriminalistiky-21-stoleti-FtF-421143.jpg 5 23 8

Zákulisí vyšetřování nejznámějších zločinů! Krimiseriál ČT v knižní podobě nabízí pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších kauz 21. století, např. tzv. heparinového vraha, šíleného lesního vraha či Američana, který zavraždil v Brně čtyři nevinné oběti – své hostitele. Odkrývá práci různých policejních složek od detektivů a operativců až po vyjednavače a seznámí čtenáře i s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. Případy přibližují vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale i sami vrazi. Unikátní fotodokumentace!... celý text

Přidat komentář

SilvieSisinka
19.11.2023 5 z 5

Velice čtivá kniha.O některých případech jsem věděla z tisku nebo televize.Mnoho nových detailů a fotografií.

Jája92
11.11.2023 5 z 5

Deset kriminálních případů, které jsem víceméně znala buď z televizních obrazovek nebo novin.
O některých jsem četla poprvé, jiné jsem sledovala jako mnozí jiní v době, kdy se odehrály.
Kniha je napsaná poutavou formou, srozumitelným jazykem, s přepisem z výslechů a velkým množstvím fotografií.
Z detailních popisů vražd mrazí v zádech, mnohdy se vraždy staly naprosto zbytečně vinou našeho nedostatečného soudního systému. Jindy byly bohužel obětí na nesprávném místě v nesprávný čas..


Rolada88
15.08.2023 5 z 5

Super knížka videl jsem i epizody na netu nějaký ale pro me byli nový

Pedruska01
24.09.2022 5 z 5

Na druhý díl knižní podoby Legend kriminalistiky jsem se svým způsobem těšila, i když jsem dle prvního dílu věděla, jakým směrem, respektive stylem se to bude odehrávat. Je to přesně o tom, co jsem zmiňovala již u první knihy. Jedná se o přesný popis/přepis toho, co jsem již viděla na obrazovce. Čekala jsem nové a doplňující informace, ale ničeho takového jsem se nedočkala. Z tohohle směru vane zklamání. Proto buď jedno (televizní pořad) nebo druhé (kniha). Je opravdu zbytečné se pouštět do obojího. I když mráz na zádech je 100 % z obojího.
Jinak se to velmi dobře a rychle četlo. Je to přehledné, čtenářsky přívětivé a vyprávění je doplněno fotografiemi. Autor má velmi dobré vyjadřovací schopnosti a jeho styl se mi líbí. Nenašla jsem nic, co by mi na tom vadilo.
K obsahu se vyjadřovat nebudu, protože jsem již vše zmínila v prvním dílu a akorát bych se opakovala, což je vážně zbytečné. A víc k těm nepochopitelným zvěrstvům není do říct. Je obecně velmi strašné, smutné, děsivé a především nepochopitelné, že se něco takového děje. Že se to v těch hlavách zrodí a nemají problém ten plán dokonat, bez svědomí. A většinou kvůli hlouposti, např. pár korun, které nikoho stejnak nespasí a druhý kvůli tomu přišel o život. Že takový lidé mezi námi chodí... momentálně bez ohledu na další skutečnosti. Je to hnus. Kéž by tohle zůstalo vymyšlené jen na obrazovkách televize nebo stránkách knih. Kéž by!
Stejně jako u prvních Legend, i ty druhé doporučuji a hodnotím plným počtem - paradoxně.

karaliene
25.06.2020 3 z 5

Kniha je čtivá, bezesporu, ale má spíš populární charakter. Mně osobně chyběly hlubší informace odborného rázu, vadily mi chyby terminologické ("falopetismograf" místo správného "falopletysmograf"), formální (neodpovídající čísla stran v obsahu), nelíbily se mi doslovné přepisy vyjádření specialistů (vyjma převzatých citací protokolů, ve kterých je doslovný přepis územ), kteří pak působí jako blbečci s podprůměrnými vyjadřovacími schopnostmi, a dovedla bych se obejít i bez fotografií autora s kriminalisty, autora na detektoru lži, autora při exhumaci, autora na přebalu...:)
Pro nenáročného čtenáře asi ok.

cleopatra11
26.04.2020 5 z 5

Všechny případy si pamatuji z televize a z tisku. Velmi oceňuji doplnění knihy fotodokumentačními fotografiemi daných případů. Doporučuji. Velmi dobrá kniha.

Iki1
03.04.2020 4 z 5

Stručné shrnutí deseti závažných kriminálních případů, které mnozí z nás v minulosti hltali v denním tisku a televizi. Autor je hodně zručný vypravěč, takže čtení opravdu pěkně plyne. Navíc jsou případy doplněny fotodokumentací, tak reálná situace je parádně představitelná.

Makyny
10.02.2020 5 z 5

Knížku jsem zhltla doslova na dva dechy. Velmi čtivě popsané zajímavé kriminalistické případy, které nám ukazují zajímavou práci detektivů.

Štítky knihy

kriminalistika zločiny skutečné kriminální případy

Autorovy další knížky

Miroslav Vaňura
česká, 1970
2018  86%Legendy kriminalistiky
2019  90%Legendy kriminalistiky 21.století
2023  94%Kriminálka
2019  90%Legendy českého záchranářství
2024  73%Očima kriminalistů

Kniha Legendy kriminalistiky 21.století je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce12x
Chystám se číst15x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x