makke makke komentáře u knih

☰ menu

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Knihu jsem četla na doporučení, aniž bych tušila žánr, děj, cokoliv. Taková koupě na slepo. A rozhodně nelituji, skvěle napsané ve všech ohledech.

04.12.2023 5 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Bílá Voda není kniha na dovolenou, nedá se přečíst za jediný večer a nedá se číst bez přestávky. I když jsem ji dostala již na loňské Vánoce, ten správný čas nastal, až s letoším podzimem. A nelituji, že jsem si počkala, je skvěle napsaná, jako historička jsem fascinována autorčinou schopností udělat ze strohých faktů čtivý děj. Nečte se jednoduše, děj je třeba vstřebat, ale i to je plus, mnohé události mě donutily se o téma zajímat víc. Jednoznačně doporučuji.

04.12.2023 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Plna očekávání jsem se začetla a plna zklamání dočetla. Myšlenka dobrá, ale provedení nic moc. Autorčin styl psaní mi vyloženě nesedl, a to jsem “čtenářsky velmi tolerantní. Text byl příliš “hutný, těžko jsem se jim prodírala a místy mi až vadil. Obavám se, že další knihu si už od této autorky nekoupím.

04.12.2023 3 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Za mě zklamání, nevěrohodné, překombinované a na rozdíl od předchozích se to i “divně četlo.,

04.12.2023 3 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Když jsem si přečetla ostatní hodnocení, uvědomila jsem si, že moje hodnocení muže být ovlivněné skutečnosti, že před touto knihou jsem přečetla dvě, jež mě i přes vysoké očekávání zklamaly. “Až najdu klíč tak muže být vítězem dle motta “jednooký mezi slepými králem. Nicméně, přečetla jsem to za jediný den a četlo se to dobře. Na pět hvězd to nedosahuje, ale tři jsou moc málo. Těším se na další díl.

04.12.2023 4 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

Nemůžu si pomoci, ale za mě zklamání. Jedna z mála knih, co mě vyloženě nebavila. Moc překombinované, nepředstavitelné a konec mě vyloženě zklamal.

04.01.2023 3 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Temné...ale nedalo se od toho odtrhnout. Přečteno za jedinou noc.

17.11.2022 5 z 5


Lucia Lucia Bernard Minier

Čtivé, napínavé, nějaké mouchy by se v ději našly, ale výsledný dojem veskrze kladný. Děj měl spád a Lucia jako vyšetřovatelka je velmi sympatická se schopností brilantní analýzy osob. Těším se na další díl, kde budou pokračovat naznačené dějové linie.

13.11.2022 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Oceňuji spisovatele, co píší knihy rychle a skvěle. Po přečtení tak na člověka nedopadne tíseň, že se další knihy dočká za pár let.
Skvěle napsané, rychle přečtené a teď už se jen těším na další.

10.11.2022 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Popravdě, od knihy jsem očekávala víc. Mám ráda knihy, co mě chytnou a nepustí. U této knihy to ale bylo jinak, děj byl sice zajímavý, ale celý se tak nějak pomale táhnul, takže knihu jsem sice přečetla za dva dny, ale pocit horlivosti, kdy hltám stránku za stránkou se nedostavil.

22.10.2022 4 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Přečteno jedním dechem, napínavá konstrukce děje skvěle obohacená objasněním počátku spolupráce Mii a Holgra.

22.10.2022 5 z 5


Lov Lov Bernard Minier

Zvažovala jsem zda tři nebo čtyři hvězdičky. Kniha má jistě své neduhy, ale celkový dojem bych přece jen ohodnotila kladně.

15.07.2022 4 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Dárek k svátku, asi bych si ji nikdy nekoupila, i když knihy z nakladatelství Host mě většinou nezklamou. Chvíli mi trvalo zvyknout si na autorčin styl psaní a její košatý jazyk. Shrnuto: začátek těžký, střed zajímavý, konec famózní.

15.07.2022 4 z 5


Dívej se, jak padám Dívej se, jak padám Mons Kallentoft

Být toto má první kniha od Monse Kallentofta, tak už si pravděpodobně žádnou další nekoupím. Zvláštně napsané, rozvláčné a jaksi pomalé.

15.07.2022 3 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Výborné, výborné, výborné, co víc dodat. Snad jediná výtka, nevím proč jsem tento díl považovala za poslední. Pár stran před koncem jsem nechápala, jak tak složitý děj na zbývajících stranách vyvrcholí... abych nakonec pochopila svůj omyl, že toto ještě není konec. Sice se budu muset znovu vypravit do knihkupectví, ale po uplynulých dílech předpokládám, že i zbytek série bude stát za to.

15.07.2022 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Ani nevím, jak jsem se k této knize dostala, protože je mimo můj běžný žánr. Nicméně považuji to za šťastnou náhodu, neb kniha je absolutně skvělá. Výborně se čte, má zajímavý děj a výborně zpracované pozadí příběhu.

15.07.2022 5 z 5


Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Na to jak dlouho jsem se těšila, že vyjde nový díl, bohužel mírné zklamání. Knihu jsem sice přečetla jedním dechem, ale v porovnání s jinými díly byl tento trochu slabší. K tomu jako bonus otevřený konec. Nezbývá než doufat, že to bylo jen malé zaváhání a následující díl všechno napraví.

15.07.2022 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Měla jsem trochu obavy, jestli je kniha opravdu tak skvělá, jak se všude píše... a byly zbytečné. Opravdu zajímavá kniha, velmi čtivě napsaná.

15.07.2022 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Výborně napsané. Za mě jediná výtka, čte se to tak skvěle, že než se člověk naděje, tak je u konce knihy a nezbývá mu, než se těšit na další díl.

15.07.2022 5 z 5


Lamentace Lamentace Christopher John Sansom

Po delší době jsem objevila, že vyšlo pokračování mé oblíbené série. Ke čtení jsem přistupovala "bez obav", protože kvalita předchozích dílů mi byla zárukou a nemýlila jsem se. Kniha se dobře čte, historické souvislosti bravurně zvládnuté, děj napínavý a stránek tak akorát na dva večery. Co víc si přát...

23.10.2019 5 z 5