Tíživé ticho

Tíživé ticho https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523077/bmid_tizive-ticho-650db5a8d8579.jpg 4 760 218

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám. Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala. Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství. Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti... S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Fear the Silence , 2023


více info...

Přidat komentář

Zdena1234
předevčírem 3 z 5

Na Bryndzu opravdu slabé. Ze začátku byla kniha napínavá,ale ke konci už nudila a byla zdlouhavá. Navíc zápletka byla jaksi nezáživná.

harena
předevčírem 3 z 5

Tak napínavé čtení to celkem bylo, zvlášť když lékařka Maggie stále a stále utíkala. Několikrát jsem se při čtení vracela, jestli je to opravdu tak možné, mnohdy se mi to zdálo přehnané. Zatím bych to viděla jako nejslabší knihu pana Bryndzy. Ale opravdu mě potěšil závěr, kdy i určitý politik byl řádně potrestán. To by se mohlo převzít i do současné praxe.


Pletynka
23.04.2024 2 z 5

Za mě dost velká bída. Měla jsem pocit, jako kdyby to nepsal ani Robert. S psychothrillerem to nemělo vůbec nic společného. Ke konci se kniha celkem dala, ale do té doby jsem se ke čtení nutila. Už se těším, až se vrátím k nové Erice a doufám, že tam se Robert nezapomněl.

derminator
21.04.2024 5 z 5

Perfektni kniha, jediné s čím nesouhlasím je to, že to není psychothriller ale spíš hodně kvalitní akční thriller. Kniha nemá chybu, doporučuji a dávám 100%.

Tamal
21.04.2024 4 z 5

Knihu jsem dala na jeden zátah, spíše než psychologický to byl takový béčkový akčňák :-) . Jako film bych to zavrhla, ale nenudila jsem se.

HH77
19.04.2024 5 z 5

Kniha byla ctiva a zajímavá. Čtenáři píšou, že místy byla přehnaná
Ano, pár takových míst by se našlo. Avšak ve srovnání s knihami R. Sklare o realitní makléřce Bo, které jsem četla nedávno, je to pohoda. :-). Dávám plný počet hvězdiček.

Myllan
17.04.2024 2 z 5

Moc se mi to nelíbilo, čekal jsem něco ve stylu knih s Erikou nebo Kate.
Ale Výzvu je třeba splnit :)

Pája699
17.04.2024 4 z 5

Sice to nebyly příběhy s Ericou, nebo Kate, ale i tak měla tato kniha něco do sebe. Čtenáři…nesmíte moc srovnávat a být moc kritičtí .-)

Až na ten divný konec ( pro mě ) kdy probíhalo dopadení a usvědčení padoucha, se mi příběh líbil a bavil mě. Spravedlnosti bylo učiněno za dost. Mělo to spád, akci, místy předvídatelné, ale já se rozhodně nenudila :-)

Maggi manžel spáchal sebevraždu…nebo je zatím víc? Na ostrov v Chorvatsku přijde Maggi dopis od Willa…noooo a tím celý příběh, plný napětí začíná….

Moc se těším na další Bryndzovku.

simaja
04.04.2024 3 z 5

Knížka mě začala víc bavit až ke konci, zbytek byl průměr. Zdálo se mi to místy hodně lámané přes koleno. Ale věrnost p. Bryndzovi zachovám a těším se na další díl s Kate nebo Erikou :-)

tereza1964
03.04.2024 4 z 5

Občas byl děj trochu přitažený za vlasy, ale ve finále mě kniha bavila a to je nejdůležitější :)

sowatson
02.04.2024 3 z 5

zajímavé komentáře: martisek21, katynka78, terinkha, Celaena_S, Viviana-Mori, spencer
Bryndza to tentokrát dobře odpálí, ale pak nás zahltí přehršlem nereálného děje, urychlených přeskoků a (pardon, ale za mě) nezaslouženého rozuzlení. Ze začátku jsem poslouchal i jako audioknihu s Vilmou Cibulkovou, ale jakmile se Maggie promění z obyčejné lékařky na nezničitelnou superženu, nějak mi to přestalo sedět. Určitě má tento thriller i svá pozitiva - nečekané zvraty, spoustu otázek, na které toužíme znát odpovědi, sympatie k hrdince. To všechno po nás vyžaduje značnou emocionální investici a ochotu jít v napětí až na dřeň. Jako napínák to funguje dobře a je třeba přistoupit na to, že je to "pohádka pro dospělé". Připomínalo mi to místy Shari Lapenu, ale i Dana Browna. A nevím proč, možná tou dějovostí anebo ich-formou, i Dicka Francise :) Podle všeho je to ne zcela typická bryndzovka, v níž si autor vyzkoušel tak trochu jiné vody. Dovedu si představit, že se jednou za čas k takovému samostatnému thrilleru uchýlí. Přečtu si to rád znova, co by ne. Ale v hodnocení to na víc jak 70 % není.
Víc to rozebírám v aktuální epizodě podcastu Proč je to bestseller. Viz Recenze anebo rovnou tady: bit.ly/bryndza-ticho

Knihomol2108
01.04.2024 5 z 5

Skvělá kniha. Ačkoliv nesnáším Chorvatsko, tuhle jízdu jsem si užila.

bralenka
31.03.2024 2 z 5

Mě to přišlo přehnané, přitažené za vlasy. Sotva dočteno.

VeraKlemsova
30.03.2024 5 z 5

Robert prostě nezklame

martisek21
28.03.2024 3 z 5

Jak řekl můj manžel: "Jako by mu tu knížku sebrali z rukou a vydali dřív, než si ji po sobě stihl přečíst a doladit ji...." Já mám pana Bryndzu a jeho detektivní příběhy hodně ráda, Erika je jedna z mých nejoblíbenějších knižních hrdinek, takže moc nerozumím tomu, proč je hrdinka této knížky tak mimo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že však je to "civil" žádný detektiv, ale těch jejích nelogických reakcí bylo v knížce prostě strašně moc.... Takže za mě tentokrát 3 hvězdičky, protože napínavé a čtivé to určitě bylo.

klarinka9974
27.03.2024 4 z 5

Když to vezmu tak, že je to úplně nová kniha s novým začátkem, žádná inspektora, žádný vyšetřování, tak to byl super příběh. Skvělé se kniha četla, což každá autorova kniha, celé to bylo zamotané a až na samém konci, se ukázalo, kdo za tím vším vězí a kde je vlastně pravda. Konec překvapivě dobře dokončený a spravedlnost nakonec zvítězí.

ydnac
27.03.2024 5 z 5

JEJÍ MANŽEL SPÁCHAL SEBEVRAŽDU...

Nebo ne?
Lékařka Maggie byla u toho, když do nemocnice přivezli jejího manžela Willa.
Neschopná cokoli udělat jen sledovala, jak jí umírá před očima.
Po pohřbu Maggie odjela do jejich domu v Chorvatsku a tam dostala dopis.

DOPIS OD WILLA!

Napínavé, trochu předvídatelné, ale já jsem spokojená :-).
Přečteno za den :-).
Těším se na další Bryndzovku :-).

Toňula
26.03.2024 4 z 5

Za mne spokojenost-čtivé, napínavé, jen možná množství nástrah připravených na Maggie a jejich překonání bylo trochu přitažené za vlasy, ale celkově dobrý thriller od mého oblíbeného autora!

EliBla
26.03.2024 5 z 5

Poslední autorova kniha nepatří mezi mé favority, ale určitě stojí za přečtení. Příběh je zajímavý, ale ukrývá v sobě pár otázek, které bych potřebovala objasnit. Některé situace byly na můj vkus trochu přehnané a na druhou stranu nějaké pasáže až moc jednoduše vyřešené. Knihu si přečtěte a uvidíte.

Luňajda
24.03.2024 5 z 5

Autor patří mezi mé oblíbené a po knize Ďáblova cesta, která mi přišla trošku "spíchlá horkou jehličkou" a byla pro mě malinko zklamáním, bylo Tíživé ticho milým překvapením, netypické pro RB, ale za mě určitě dobré čtení.

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny

Kniha Tíživé ticho je v

Právě čtených46x
Přečtených1 095x
Čtenářské výzvě274x
Doporučených20x
Knihotéce322x
Chystám se číst226x
Chci si koupit44x
dalších seznamech6x