Temné hlubiny

Robert Bryndza

Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte. Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety. Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , Cosmopolis
Originální název: Dark Water, 2016

Komentáře knihy Temné hlubiny

Estephania
11.10.2025

Kniha byla poměrně poutavá, dlouho trvalo, než se vysvětlilo kdo je vrah, ale nevím, to rozuzlení bylo jako lusknutím prstů, a úplně se mi najednou ta rychlost nelíbila.

FejKýý
04.10.2025

Tenhle díl mě asi bavil více než minulý. Strašně mě baví hlavně sledovat život detektivů. Případ mě ale také v tomto díle docela zaujal. Já do poslední chvíle netušila která bije, takže jsem byla spokojená. Kdo mě v příběhu občas vadil byla Eričina sestra Lenka. Nějak mi prostě povahou nesedla. Erice bych to strašně přála s Petersonem, protože je chudák pořád tak sama a trápí se ohledně Marka. Těším se už na další díl a nenechám ho dlouho čekat.

Lu27
28.09.2025

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila, po předchozích dvou dílech byl příběh neotřelý a kniha měla spád a pěkně se četla. Nicméně 2 věci mi nedají.
1. Byl závěr s Garrym ve vlaku nutný? Celý děj se u Garryho objevují mladé dívky a v závěru opět sex s mužem? Proč?!
2. 3 díly, 3x někdo vleze Erice do bytu. Jaká je pravděpodobnost? Proč se znovu neodstěhovala?!

Knedlička
25.08.2025

Rychlé čtení, které mělo spád a napětí, jak to u správné detektivky má být. Rozuzlení zločinu bylo nečekané.
Občas jsem se jen ztrácela ve jménech a hodnostech lidí, kteří byli zapojení do vyšetřování. Ale na kvalitě čtení to moc neubíralo.
Velmi doporučuji a těším se na další díl série s detektivem Erikou Fosterovou.

Boruvka.cerna
12.08.2025

Moc se mi to líbilo. Mělo to spád, člověk se nenudí, vtípky Mossové tomu dodají šmrnc.
Závěr nečekaný, tak to má být :)
Doporučuji moc!

sipkulka
02.08.2025

Vau zatím nejlepší díl ze série, příběh super, uvěřitelný a velice napínavý....

MartaPear
29.07.2025 audiokniha

Čte se to dobře a hlavně je to uvěřitelné.

Aminka79
10.07.2025

Jízda za jeden deštivý den, co dodat víc....5*

Margherita_N
01.07.2025

(SPOILER) Zkusila jsem další díl kriminální série s urputnou a málo sympatickou vyšetřovatelkou Erikou. Když zase hned na začátku připomněla svému nadřízenému, že ona je ta nejlepší policistka a že má být povýšená, bylo jasné, že série pokračuje ve stejném duchu a na osobnostní vývoj hlavní postavy to moc nevypadá. Nicméně on ji vzápětí docela setřel, že když má po tolika letech pořád stejnou hodnost, a navíc ji přeložili na maloměsto, tak to má asi důvod. To jí někdo měl říct dávno.
K příběhu, Erika se svým novým maloměstským týmem dostane tip, že by klíčový důkaz v drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna. Při jeho prohledávání ale tým narazí kromě pytle drog na kostru malého dítěte. Ukáže se, že jde o sedmiletou Jessicu Collinsovou, která zmizela před 26 lety. Vyšetřovaní se pak odehrává v rodině a mezi obyvateli přilehlého ústavu pro sexuální devianty. Rozuzlení je poměrně nečekané, ale pokud se nepletu, neobjasnilo ta tělesná zranění? A s tím Irskem mi to není jasné, to tam za ten poklesek nikdo nešel do vězení? A potom, když se přestěhovali do Británie, tak to bylo taky jedno? A policie se za celá léta vyšetřování nepodívala na osobní dokumenty té holky?
Vyšetřování cold cases mám v knížkách ráda, ale tady je hodně zásadních nejasností a nedovysvětleností. Fajn ale je, že Erika Fosterová je sice opět neústupná, ale tentokrát i lidštější a zranitelnější.

deniska89
22.06.2025

Zatím rozhodně nejlepší díl z této série.

jajcak
15.06.2025

Čtivé, napínavé, překvapivý závěr. Jeho knihy jsou vždy zárukou dobrého počtení.

Morgaine07
04.06.2025

Zatím skoro tak dobre jako předešle knihy od autora

maličkán
30.05.2025

Další zajímavý příběh od mého oblíbeného autora. Konec mě tentokrát hodně překvapil.

ilonaKNjF
15.05.2025

Strhující děj. Doporučuji

Joyce24
08.05.2025

Další velmi čtivý příběh ze série o Erice Fosterové. Napínavé až do konce, velmi mě bavilo rozplétání šestadvacet let starého případu malé Jessicy.

Lovana
27.04.2025

Třetí díl s Erikou a mě opět bavil. Bryndza píše hodně čtivě, takže se jeho knihy čtou velmi dobře.
Tentokrát se s Erikou dostaneme na jinou stanici a v tomto bodě jsem hodně zvědavá, jak to bude v dalších dílech. Jsem ráda, že jsme se kromě Eriky setkali i s dalšími již známými postavami. Tento díl měl zajímavou zápletku, ale v některých bodech byl tento díl podobný Dívce v ledu, tak jsem zvědavá, jak to bude v následujících dílech. Některé věci ze zápletky mi došly hodně brzo, ale jak vše bylo a kdo vše do toho byl zapleten jsem neodhalila.
Těším se na další díly a jaký zajímavý případ bude Erika a její tým vyšetřovat tentokrát.

Hodnocení 4*/5*

Anavi8912
25.03.2025

Další detektivní příběh s šéfinspektorkou Erikou Fosterorou, která tentokrát řeší dvacetšest let starý případ. Velmi čtivá a napínavá kniha, zajímavé a nečekané rozuzlení . Robert Brynza opět nezklamal. Doporučuji.

MiraRunaway
24.03.2025

Napínavá čtivá detektivka s ostřílenou Erikou Fosterovou. V tomto díle se mi zdála Erika nějaká mírnější, lidštější. Příběh měl zajímavé rozuzlení. Kniha měla spád. Nad několika případy nelogických reakcí postav na různé stresové situace přivírám oko :) Těším se na další díl.

Mušketyrpepa
08.03.2025

Do knihy jsem začet ale takový konec jsem nečekal

LucaEx.
02.03.2025

Pro mě zatím nejlepší díl série.
Opět výborně čtivý příběh, kdy se Erika Fosterová rozhodne objasnit 26 let starý případ. A to je pořádný oříšek. A jak už ji známe, zakousne se a nepustí. Tentokrát na mě působila mileji, ne tak jako neřízená střela v minulých dílech. A její sestra Lenka? Nečekaná, nezvaná se objevila na scéně i se všemi svými dětmi a odlehčila vyprávění několika vtipnými scénkami.
Jo, za mě výborně strávený čas s touto knihou.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Robert Bryndza také napsal(a)

Robert Bryndza
britská, 1979