Vlk

Vlk https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499973/bmid_vlk-tk8-499973.png 4 374 84

Tady to všechno začalo. Mysteriózní prequel bestsellerové série. Oblíbený norský autor Samuel Bjork přichází s novými díly z detektivní série s vyšetřovateli Holgerem Munchem a Miou Krügerovou. Píše se rok 2001. Novopečený šéf zvláštní vyšetřovací jednotky Holger Munch má za úkol vyřešit vraždu dvou jedenáctiletých chlapců. Nedostatek důkazů ho přivede na nápad angažovat talentovanou studentku policejní akademie Miu Krügerovou. Ani s pomocí její intuice se však nevyhnou všem falešným stopám, které jim zanechává pomatený vrah posedlý vizuální dokonalostí. Podaří se nakonec dopadnout muže, jenž má hrůzné činy na svědomí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Ulven , 2021


více info...

Přidat komentář

SilvieSisinka
26.03.2024 4 z 5

Čtivé, napínavé a trochu moc PROČ?

Naďa2411
23.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tady pan spisovatel spustil velkou fantazii. Šéfovi Muchovi, který má vždy 100% výsledek při vyšetřování je přidělena dosud studentka policejní akademie Mia. Dobře, ale že díky ní se zjistí plno stop a důkazů? Pak jí autor při zásahu nechá zranit, i když ještě nemá ani podepsanou pracovní smlouvu. Autor se dopustil plno chyb z reálného pracovního bezpečnostního pohledu. Je to tak trochu mysteriózní příběh, kdy se hledá vrah dvou chlapců, stejný příběh, který se odehrál před osmi lety . Za mě průměr vadil mi konec.


Vatter83
17.03.2024 4 z 5

Díla tohoto autora mám velmi ráda. Jsou čtivá, mají spád, promyšlenou zápletku. Čím dál více mi ale vadí, že pachatelem je osoba, která se v příběhu vyskytuje jen okrajově a čtenář o ní vlastně nic neví.

Forest66
03.03.2024 2 z 5

Původní trilogie se mi moc líbila, takže jsem se na Vlka těšil, jenže ve výsledku jsem tak otrávený, že ani nevím, jestli chci ten poslední díl vůbec číst. Co se na tom povedlo je klasicky případ. Ten byl zajímavý a dobře vymyšlený. Bohužel mnohem víc se toho nepovedlo :( Autor se neustále odchyloval od tématu a ztrácel se v nesmyslných vzpomínkách jednotlivých postav, které neměly (ty vzpomínky) vůbec nic společného s aktuálním děním, příběhem, prostě otravný balast. střihy mezi myšlenkami nebo přecházení mezi přímou řečí (mimochodem často ani nebylo poznat, kdo zrovna mluví) a myšlenkovými pochody, připomínali ze všeho nejvíc tourettův syndrom.
Doufal jsem, že když se to bude odehrávat v minulosti, nebudu muset přetrpět vzpomínky na Sigrid a babičku, ale bylo to snad ještě horší, než dřív.

mirunda
26.02.2024 4 z 5

Tyhle vyšetřovatele mám moc ráda, ráda jsem se dozvěděla, jak to vlastně všechno bylo a jak se poznali. Jednu hvězdičku ubírám za ten konec, kde mi přišlo, že toho nebylo moc vysvětleno.

Sabina335
15.02.2024 4 z 5

Za mě opět vynikající kniha od tohoto autora. Velmi ráda jsem se vrátila do doby, kdy se dva hlavní hrdinové seznámili a jak začala jejich spolupráce. Děj krásně propracovaný, myšlenka velmi nápaditá. Jednu hvězdu ubírám za konec knihy, jelikož mi to přišlo tak nějak zbytečně useknuté. Určitě bych ke konci uvítala ještě pár rozepsaných stránek. Ale jinak vynikající kniha.

Čmeláček
05.02.2024 4 z 5

Vynikající prequel z doby, kdy byli Holger Munch a Mia Krügerová o nějakých pár let mladší a dost jiní než později. A taky je skvělé, že se pan spisovatel po pár letech rozhodnul napsat další knihu s nimi. Já jsem byl nadšený, případ to byl zajímavý, jenom za ten závěr dávám o jednu star míň, ale i tak se těším na další! :)

MoireDeTardis
26.01.2024 4 z 5

Bylo super se zase vrátit do světa Holgera Muncha a Mii Krügerové. Úplně jsem zapomněla, jak propracovaný ty příběhy jsou. Když už si myslíte, že je všechno jasný tak Bjørk vždycky překvapí. Osvěžující. Určitě bych si to víc užila, kdybych první tři knihy četla nedávno, přece jen je to prequel, ale nebylo na škodu do toho jít i s odstupem. Úplně jsem zapomněla, jak si člověk může užít severskou kriminálku.

ElikaS
24.01.2024 4 z 5

Bjørka jsem si oblíbila. Moc se mi líbí jeho styl psaní, především, když Mia začne přemýšlet a asociovat. Je to zvláštní, osobité, nemusí to sednout každému, ale mě to baví.
Příběh tom, jak se Mia s Holgerem dali dohromady jsem uvítala, i když jsem z předchozích dílů měli několik střípků, bylo zajímavé si to přečíst v samostatném a uceleném příběhu.

Jenda75
18.01.2024 4 z 5

Další velmi pěkná kniha od Samuela Bjørka. Kniha měla dějový spád a velmi dobře se četla. Kniha nepostrádala logiku a různé zápletky a napětí.

bee88maja
29.12.2023 3 z 5

Bylo mi při čtení knihy, jakobych neustále usínala a probouzela se. Každá kapitola jiný obraz, jiný zvuk. Jakobych měla otřes mozku a vše sledovala v mlze.

Bylo to dobré, ale něco mi na tomhle díle nesedlo.... možná ten ukvapený závěr. Snad Ostrov mi sedne líp...

Lubisek
22.12.2023 3 z 5

Od autora jsem samozřejmě četl všechny předchozí knihy. Zaujalo mě, že vydal další, která však prvním třem předchází. Bylo skvělé nahlédnout do hlav postavám, o kterých už toho tolik víme. Chtěl bych také ocenit práci autora, jelikož si myslím, že musí být vážně složité psát něco takhle retrospektivně.

Kdybych se měl ale vrátit k ději, tak musím říct, že mě trochu zklamal. Především závěr. Opravdu se omlouvám, ale vyřešit celý případ úplnou náhodou za jízdy? Přišlo mi to, jako bych četl, četl, četl..najednou BUM..a bylo jen tak vyřešeno. To mě trochu zklamalo, člověk nemá absolutně žádnou šanci na to si tipnout vraha.

Za mě jeden ze slabších dílů, uvidíme, co přinese letošní novinka Ostrov. :)

Mischone
13.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Miluju autorovi knihy, četla jsem všechny, ale souhlasím s některými, že jsme očekávali trochu něco jiného co se Mii týče. Konec knihy jsem četla dvakrát jestli to tak opravdu je, nějak jsem nedokázala pochopit proč to bylo takto useknuto a ještě ta 12letá dívka? Jako vážně? Mě osobně to vůbec nesedlo. Každopádně na 5 hvězd to pro mě bohužel není :-(

Hella
11.12.2023 3 z 5

Solidní čtivý příběh, jen těch stránek v tomto případě mohlo být méně.

Dandulka
22.11.2023 4 z 5

Docela hezké čtení,ale na plný počet hvězdiček to přece jen nebylo.

gordon13
21.11.2023 3 z 5

Za mě bohužel velmi slabé, roztahané a dost nezáživné, sotva za tři.

nirvana91
15.11.2023 2 z 5

Som sklamaná. Kniha mala byť prequelom a mala uviesť príbeh Mie, ako som čakala. Zo začiatku to aj tak vyzeralo, ale postupne sa príbeh začal štiepiť a všetko v podstate stratilo nejakú líniu. Veľa nepodstatných odbočiek, postáv, konverzácií. Na to o aký prípad vrážd šlo, bol prípad riešený tiež len ako nejaká vsuvka.. a koniec slabý. Nútila som sa dočítať posledných 10 strán, na ktorých sa vlastne nestalo nič. Pri dobrej knihe viem aj 100 strán prečítať naraz, keď finále graduje. Ako som sa tešila na tento diel, tak neviem či sa mám ešte tešiť ďalej.. ak teda pán Bjørk plánuje pokračovanie.

Nimunka
01.11.2023 3 z 5

Tak za mě nejslabší ze série. Nevím, jestli měl být tedy příběh o Mie a Holgerovi, nebo o vyšetřování. Nějak jsem nepochopila ani konec knihy. Nebo se možná ztratila v tom, kdo byl kdo

Karoll_ina
18.09.2023 4 z 5

Kniha měla spád, je to první kus, co jsem od autora četla, takže ve finále sem neměla co očekávat. Detektivky normálně nečtu, ale tady mě na 100% zaujal obal knihy. Určitě si dočtu i ty předchozí díly. Konec mi přišel trochu useknutý, ale četlo se to dobře.

Becca_books
28.08.2023 3 z 5

Těšila jsem na první díl, kdy se dozvíme víc o historii Mii Krugerové a Holgerovi Munchovi. Přesto mi to nějak nesedlo. Mia byla skvělá. Čekala jsem, že Holger bude trošku jiný a až rodinná situace ho víc změní. V knize se prolíná několik dějových linek. Samotný nápad se mi moc líbí, ale pak jsem se trošku ztrácela. Konec mi přišel nějaký moc useknutý a nedotažený ve stylu, tady máte pachatele a nazdar.

Autorovy další knížky

Samuel Bjørk (p)
norská, 1969
2015  85%V lese visí anděl
2016  82%Sova
2019  78%Clona
2022  81%Vlk
2023  86%Ostrov

Kniha Vlk je v

Právě čtených12x
Přečtených509x
Čtenářské výzvě76x
Doporučených18x
Knihotéce230x
Chystám se číst224x
Chci si koupit74x
dalších seznamech7x