jirina4159 jirina4159 komentáře u knih

☰ menu

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Nečetlo se to špatně občas jsem si nebyla jistá jestli jsem nepřeskočila nějaké stránky, občas mí ty přechody opravdu přišly hodně rychlé. Zatím si nejsem jistá jestli budu mít chuť číst další knihu této série.

09.04.2024 4 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Četla jsem "Dívka v ledu" líbilo se a tak jsem byla zvědavá na další příběh a nebyla jsem zklamaná.

24.03.2024 5 z 5


Jak vychovat Trumpa Jak vychovat Trumpa Ivana Trump

Nejsem kritik abych rozebírala literární hodnotu knihy. Přečteno za dva večery vůbec ne špatné i když osoba pisatelky je všeobecně známa a často i negativně hodnocena, její názor jak z dětí nevychovat rozmazlené spratky je opravdu dobrý. Neškodilo by aby si ji rodiče kteří nekriticky a někdy na vlastní úkor hýčkají děti přečetli. Dostala jsem ji k přečtení od dcery která ji sama zatím nečetla ale v některých případech se k dceři chovala stejně jako spisovatelka.

13.03.2024 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Vzhledem k tomu že jsem tu dobu zažila tak naprostá slátanina a výmysly coby kdyby a odpudivě vykreslení jakési scifi doby.

12.03.2024 1 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Úplně náhodou jsem na tuto knihu narazila v seznamu detektivek a byla zvědavá co znamená čtvrtá opice a začetla se a nepřestala číst i když jsem to původně neměla v úmyslu docela mě to zaujalo.

12.03.2024 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Velice zajímavý konec tohoto pachatele snad nikoho nemohlo napadnout, detektiv Strik nakonec ale prokoukl. Spokojenost doporučila bych.

15.02.2024 5 z 5


Vražda podle seznamu Vražda podle seznamu Julie Garwood

Zápletka dobrá motiv taky, jen té romantiky bylo na detektivku pro mne víc než dost.

02.02.2024 4 z 5


Cílené náhody Cílené náhody Alexander Goldscheider

Jsem jedna ze čtenářek vyprávění na facebooku a tak se mi líbily že jsem si chtěla koupit i knihu, moc se mi to nedařilo není k dostání všude a když se mi podařilo ji koupit přečetla jsem velice brzo protože "cílené náhody" byly opravdu jakoby stály v řadě a čekaly až se stanou. Navíc si z televize pamatuji tátu pana Goldscheidra ( dost v knize popisuje jeho aktivity ) a jméno jeho mámy bylo také známé já si je zapamatovala a zaujalo protože tady je v té době dost nezvykle se psalo nepřechýlené. Líbí se mi upřímnost s jakou jsou jednotlivé zážitky popisovány navíc i autorův bohatý slovník. Jednoznačně bych knihu doporučila k přečtení.

24.01.2024 5 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Příběh popsaný na stovkách stran se mi ani nechtělo číst ale jak jsem začala nemohla jsem přestat číst. Příběh byl neuvěřitelný ale dobře víme že se takové věci dějí, lítost nad hlavním hrdinou a jeho přáteli kteří se snažili mu pomoci, hnus a odpor k lidem kteří dokážou takové věci provádět. Velice ponuré!

15.01.2024 4 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Další kniha do které se mi po přečtení upoutávky nechtělo, ale jsem ráda že jsem nechuť přemohla a knihu četla i když některé věci v chování postav jsou opravdu mimo mé chápání.

29.12.2023 4 z 5


Císařská vyhlídka Císařská vyhlídka Hana Marie Körnerová (p)

Pustila jsem se do čtení z nedostatku nových knih nějak se mně do toho nechtělo, nemám ráda ženské romány, nakonec mě zaujalo a i líbilo, takže nelituji a docela bych i doporučila. Od této autorky jsem toho četla docela dost a vždycky byla spokojená.

09.11.2023 5 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Moc jsem si od této knihy neslibovala nakonec jsem byla docela s její četbou spokojená, sice spousta postav a docela zamotané některé popisy místa i toho co si postavy myslí zbytečně natahované.

13.10.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Titul knihy mě nezaujal a myslela jsem že to bude něco jako a la Červená knihovna, ale neměla jsem tou dobou moc na výběr, poslala mě ji dcera (bez komentáře a doporučení) mezi knížkami které jsem už všechny přečetla tak jsem si řekla že to zkusím. Ale velice překvapila, opravdu zajímavě a čtivě napsáno a já to velice rychle a se zájmem proč to hlavní hrdinka dělala přečetla. Určitě bych doporučila, sice oddechovka ale stojí za to.

28.09.2023 5 z 5


Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Přečetla jsem jedním dechem, a můj obdiv mají všechny ženy jejichž příběhy spisovatelka velice citlivě popisuje. Sama takové dramatické zkušenosti v osobním životě nemám, ale vím že to tak bývá a každý má nějaké své trápení někdy zaviněné jindy ne. Určitě bych ji doporučila k přečtení u mě je to už pátá kniha od této autorky a určitě si ráda přečtu i další její knihy.

19.09.2023 5 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Začala jsem číst protože to byla jedna z mála knih kterou jsem měla po ruce, když se pokazila čtečka. Nakonec jsem byla spokojená, kniha se četla skoro sama, zajímavý propletenec postav a prožitých traumat.

28.07.2023 5 z 5


Růže smrti Růže smrti Arnaldur Indriðason

Pro mne naprosto nepochopitelné prostředí drog a prostituce, u detektiva Erlendura, důvěrně známe díky dceři, popisované docela syrově.

17.05.2023 4 z 5


Vrah v temnotě Vrah v temnotě Helene Tursten

Rychle přečtené, zajímavé zápletky některých postav, jinak hodně tápání okolo téměř jasného vraha.

28.04.2023 4 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Moje první kniha od této autorky, za mě hodně rozebírané osobní pocity, trochu to ubírá na spádu děje, ale nebyla jsem zklamaná, četlo se občas s napětím. Postava vrchního komisaře je pěkně hnusná (mstivý magor).

08.04.2023 4 z 5


Jezero Jezero Arnaldur Indriðason

Kniha o ideálech, naivitě a přátelích ve složitější době u kterých je potřeba si dávat pozor na to, co jim svěřujeme. Zároveň i o osudech samotných vyšetřovatelů, ne vždy ideálních a zarputilosti inspektora Erlendura v hledání osob delší dobu zmizelých.

22.03.2023 4 z 5


Království Království Jo Nesbø

Nebyla to mám první kniha u tohoto spisovatele, ale přečtená nejrychleji, docela zvláštní zápletka i některá rozuzlení, počáteční tápání v postavách, doporučila bych.

28.02.2023 4 z 5