Zátiší s vránami

Zátiší s vránami https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23484/bmid_zatisi-s-vranami-rbk-23484.jpg 5 461 80

Pendergast série

< 4. díl >

Medicine Creek, Kansas. V městečku, kde se nic neděje a na hlavní třídě jsou jen dva bloky starých a zaprášených obchodů, se stala příšerná vražda. Neznámá oběť byla nalezena na vymýceném prostoru v obrovském kukuřičném poli, zohavené tělo se stalo součástí propracovaného živého obrazu. Do čtyřiadvaceti hodin ubezpečuje šerif spoustu reportérů od novin a nervózních místních obyvatel, že je to ojedinělá smrt. V dusném srpnovém dni však přijíždí zvláštní agent Pendergast a oznamuje, že vražda je dílem masového zabijáka. Zanedlouho začínají mizet sousedé – najdou je potom mrtvé uprostřed nepopsatelně ohavných scén. Vyděšení místní obyvatelé si začínají šeptat o legendárním prokletí Pětačtyřiceti. Nikdo není před vrahem v bezpečí – své oběti vyhledává za příkrovu noci… na jeho groteskní zločiny pod nemilosrdným letním sluncem upozorňují kroužící černí ptáci. Pendergast s pomocí Corrie Swansonové, místní osmnáctileté „ztracené existence“, odhalí tajemství tohoto odlehlého města – od temné historie jeho obyvatel po ještě temnější záhady ukryté v bezmezných kukuřičných polích. A konečně odhaluje místní prokletí a pravdu o největší záhadě Medicine Creek, přízračného masakru Duchů válečníků z roku 1865, a ocitá se tváří v tvář nepředstavitelnému zlu v srdci tohoto maloměsta.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

Still Life with Crows , 2003


více info...

Přidat komentář

Ruralista
08.12.2023 4 z 5

Populární literaturu nečtu, ale poslouchám v podobě audioknih. Tuto předčítal neskutečně svérázný hlas, bylo těžké si na něho zvyknout. Ale za to kniha sama nemůže. Ta sama o sobě byla dobrá, ze tří čtvrtin dokonce pětihvězdičková. Sériové vraždy kdesi v kukuřičných polích korporátních sráčů amerických si o těch pět hvězdiček doslova říkají. Jenže je o to připravil neskutečně roztahaný, nekonečně rozvláčný závěr. Nebo snad dva závěry?

Timkim
05.09.2023 4 z 5

Tohle nebylo Muuuuu, ale Uaaaaaa. Poslouchano jako audio, vzteky jsem skřípaly zuby a křečovitě zatínal pěsti. Ten chlap to četl absolutně bez emocí. Jako by předčítal jídelní lístek, nebo daboval film z NDR v roce 1980. To byl opravdu horror.
Jinak příběh docela ucházející, jen té kukuřice bylo zbytečně dost a pointa s geneticky upravenou kukuřici absolutně neměla s druhou polovinou knihy souvislost.
Pendergast je kapitola sama pro sebe. Okolo něj je tolik nelogických věci, které se autoři snaží utopit v omáčce okolo, až je Vám jedno jestli tam bude nebo ne.
Popravdě mě kniha začala bavit až cca 15 kapitol před koncem a tak jsem zatnul zuby a poslouchal ten děsný přednes, protože jsem chtěl vědět jak to dopadne. Závěr byl solidní, ale čekal jsem větší pecku. Za mě 80%


Luigi1
30.08.2023 5 z 5

Tak u toho jsem si spravil chuť

Jessie26
28.07.2023 5 z 5

Super super super!!! Napínavé, za mě uvěřitelné.. Muuuuuu už se těším na další

BaPe895
29.04.2023 5 z 5

Výborný thriller,celkový dojem trochu pokazil trochu moc nereálný akční závěr,ale jinak jasných pět hvězd.

hankamol
10.04.2023 5 z 5

Tak dlouho, tu knihu sháním ... Teprve teď mě napadlo, pustit si audio, když kniha není. Hned v první kapitole jsem si uvědomila, že jsem tu knihu četla a že to byla vlastně má první, od těchto autorů. Od té doby čtu každou, kterou seženu. Musím říct, že jako audio, je ten příběh děsivější a strašidelnější. Nemohla jsem se od ní odtrhnout, i když jsem věděla, jak to dopadne. Super, byl to dobrý nápad. Doporučuji všem.

parxel
13.03.2023 5 z 5

Zátiší s Vranami bylo moje první setkání s dvojicí autorů Lincoln Child & Douglas Preston. Do knihy jsem ve velmi rychle začetl a moc se mi líbila její atmosféra. Hodně mi připomínala kultovní seriál Městečko Twin Peaks.

Pro ty z vás, kteří zmiňovaný seriál neznáte, tak si to na chvíly zkuste představit. Malé městečko, ve kterém chcípnul pes (zde doslova :)), kolem dokola se vlní lány kukuřice, staré indiánské pohřebiště opředené legendami, neobvyklá vražda a do toho všeho se z čista jasna objeví agent FBI, ze kterého má místní šerif svrbění na zadnici. No prostě paráda.

Já osobně jsem si Zátiší s Vranami moc užil. Je to mysteriózní detektivní příběh se vším všudy. Třešničkou na dortu je vynikající postava agenta Pendergasta, která celý příběh posouvá o stupeň výš. Bez něj by to prostě nebylo ono. Jedinou drobnou výtku mám k závěru, který byl na můj vkus zbytečně moc akční. Nicméně to nijak neovlivnilo můj výsledný dojem, který byl vynikající. Knihu doporučuji všem příznivcům tajemně laděných příběhů.

Celestine
11.03.2023 5 z 5

Děsivé! Působivé! Fantastické!
A pak choďte s klidem na procházku kolem kukuřičného pole... :-)

baji42
30.01.2023 5 z 5

Kniha se četla sama! Moc dobře napsaná, až jsem se chvílemi bála.

Jaklová.katka
05.11.2022 4 z 5

Pecka. Včera jsem ji četla do 11 večer. Úplně úžasnej závěr.
Musím pokračovat s další

CharlesWard
09.06.2022 5 z 5

Asi jsem objevil novou oblíbenou sérii.

uzasna
14.10.2021 4 z 5

Parádne napísaný príbeh . Super sympatické postavy . Záver mňa osobne celkom neprekvapil ale koniec knihy ako taký skvelý. Odporúčam prečítať .

Emberas
19.09.2021 5 z 5

Skvělá kniha!!! Napínavá, strašidelná, čte se jedním dechem. Výborné jsou popisy hrůzu nahánějících prostředí kukuřičných polí, jatek. Úžasný je rovněž agent Pendergast se svou "asistentkou". Doporučuji!

Eicherik
05.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Medicine Creek je ospalá díra uprostřed lánů kukuřice. Venku panuje úmorné vedro, všude kolem silnice roste vysoká kukuřice a všude panuje ubíjející klid. Ovšem jen do chvíle, kdy se objeví zohavená mrtvola v kukuřičném poli, kde také jinde že, poté už nic nebude jako dřív. Jakmile se na nebi objeví kroužící černí ptáci je zle. Jeden z nejlepších dílů téhle série, snad jen té akčnosti ke konci bylo zbytečně moc. Mimo Pendergasta a jiných postav se také seznámíme s mírně klackovitou Corrií Swansonovou.
Citace: Všichni se dívali ze dveří ven na horizont, kde proti žluté obloze nad nekonečnou kukuřicí líným tempem kroužilo hejno černých ptáků ve stále semknutějších kruzích.

Pavlína2019
07.06.2021 5 z 5

Paráda!!!! Jedním slovem bomba. Knihu a skvělé autory jsem objevila náhodou, jsem hrozně ráda, že existují i další knihy, už se velice těším! Rozhodně všem doporučuji!

Roseblood
30.01.2021 5 z 5

Já osobně sérii s agentem Pendergastem miluju a tohle je jeden z mých nejoblíbenějších dílů.

Kniha mě bavila od začátku do konce, nenudila jsem se ani chvilku a těžce se mi odkládala.

Je čtivá, dobře napsaná, děj krásně plyne. Perfektní prostředí, ponurá atmosféra, to vše vás krásně vtáhne do děje.

Mohu vřele doporučit.

Hodnocení: 5/5*

malýčtenář
26.01.2021 5 z 5

Nevím, zda knížku označit jako thriller nebo horor. V každém případě se četla jedním dechem . Závěr sice trochu nepravděpodobný, ale nic neubírá na dramatičnosti. Vřele doporučuji.

ZdenkaHranova
15.01.2021

Tuhle knihu bych označila za jednu z nejlepších od této dvojice. Zas mám o něco větší respekt k poli s kukuřicí ????

Zlatinka.Emilly
30.09.2020 4 z 5

Poslouchala jsem jako audio. Konec příběhu byl překvapivý. Dávejte si pozor na to, co dětem v dětství čtete :)

ninano
20.08.2020 5 z 5

Vynikající thriller, pouze závěr je trochu přitažený za vlasy. I tak ale dávám plný počet.

Štítky knihy

vraždy thrillery horory

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Zátiší s vránami je v

Právě čtených4x
Přečtených645x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených52x
Knihotéce220x
Chystám se číst93x
Chci si koupit33x
dalších seznamech5x