Lepší než ve filmu přehled

Lepší než ve filmu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538388/bmid_lepsi-nez-ve-filmu-6643fbd49fff2.jpg 4 51 51

Liz Buxbaumová vždycky věděla, že Wes Bennett není vhodný materiál na přítele. Čekali byste, že její soused bude prvotřídním kandidátem pro její romantické fantazie, ale Wes jí už od dětství dokazuje, že je maximálně prvotřídní osinou v zadku. Wes byl ten kluk, který strčil žábu do jejího domečku pro barbíny, a ta zrůda, která do její vlastnoručně vyrobené sousedské knihobudky nastrčila useknutou hlavu zahradního trpaslíka. Deset let po velké trpasličí dekapitaci Liz prožívá poslední rok střední školy. Je to čas plný milníků jako stvořených pro velké plátno a ona potřebuje Wesovu pomoc. Lizina dětská láska, Michael, se totiž právě vrátila do města a s Wesem – což je k vzteku – si skvěle rozumí. To znamená, že pokud Liz chce, aby si jí Michael konečně všiml a snad ji pozval na maturitní ples, právě Wes je její vstupenkou.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Better than the Movies , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lepší než ve filmu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Wajny
včera 5 z 5

Tohle byla pecka! Roztomilá oddechovka, kterou si prostě musíte přečíst. Přesně takový typ knih, které chci, aby jednou četla moje dcera!

Příběh plyne rychle, bavily mě narážky na filmy (většinu znám, ale některé jsem si už stihla pustit znovu), knihy a písničky. Kniha je plná vtipných pasáží, dialogů a trapasů.

Romantická linka je úžasná. Miluju přesně tohle poštuchování a narážky. Wes je neuvěřitelné zlatíčko a u Liz se mi líbilo, že je svá, ale zároveň lehce nejistá a nechá se ovlivňovat okolnostmi. Její romantická duše, která vidí v každém malém činu něco obrovského a osudového, je prostě kouzelná. Dojalo mě, jak se Liz snaží vyrovnat se ztrátou maminky, která pro ni tolik znamenala.

I když kniha obsahuje klasickou zápletku, která se objevuje v mnoha knihách, tady je velmi dobře zpracována a nepůsobí okoukaně. Líbilo se mi, že od začátku víte, že ti dva mají být spolu, ne proto, že to tak bývá, ale kvůli jejich rozhovorům a situacím. A vy se jen se modlíte, aby to hlavní postavě došlo, co nejdříve (spoiler – nedojde)

Lepší než ve filmu je kniha, která vás rozesměje, odpočinete si u ní a dokáže vás i dojmout! Miluju ji a mám pocit, že jsem ji nečetla naposledy!

Books_by_Dee
12.06.2024 5 z 5

Po dlouhé době přicházím s recenzí na za mě 5hvězdičkové čtení. Je to tedy spíše tip pro čtenáře young adultek, protože tady nic dark ani vlastně nic spicy prostě nežijete…ale pro milovníky YA čtení, tak za mě takhle má vypadat správná YA kniha. A snad se brzy dočkáme překladu dalších autorčin knih.

Není větší romantičky než Liz Buxbaumové, která vždy věděla, že Wes, její soused, není kluk pro ní, tohohle zlobivého kluka by si pro ní její matka nepřála. Ne. Ale Michal – to je jiná. Tenhle kluk je ten pravý pro ni, vždyť miluje romantické příběhy a prostě s tímhle klukem půjde na maturitní ples. No jo…ale jak se k němu dostat – potřebuje pomoc svého souseda. Nenapadne ji nic jiného, než požádat Wese, aby předstíral, že o ní má zájem a no….

Prostě si to přečtěte, protože je to fakt neskutečně roztomilé čtení s plno referencemi na oblíbené filmové romantické komedie. Já po přečtení nebo vlastně i při čtení jsem měla hroznou chuť si všechny ty zmiňované filmy pustit.

Druhý díl série bude vycházet v angličtině v září letošního roku, tak snad nás brzy bude čekat překlad a dozvíme se, jak celý příběh Liz pokračuje…


jirina4159
04.06.2024 5 z 5

Četlo se opravdu samo zpestřeno trapasy které neovlivníš a někdo ani nevymyslí proto dávám hodnocení 5. I když tento žánr nemusím alespoň jsem se nenudila!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Žebříček nejprodávanějších knih (19. týden)

15.05.2024


Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lepší než ve filmu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených4x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst166x
v Chci si koupit56x
v dalších seznamech6x

Autorovy knížky

Lynn Painter
americká
2024  84%Lepší než ve filmu