5tužka 5tužka komentáře u knih

Obálka knihy Jako bychom dnes zemřít měli Jako bychom dnes zemřít měli Miloš Doležal

(SPOILER) Krásně načtena a obohacující audiokniha na českém rozhlase, nesouhlasím s paní Stránskou @p.stranska, hudební doprovod je naprosto fantastický, asi nepozná úryvek z Dona Giovanniho s hornovým sólem a dalších hudebních doprovodů, me tak ohromně bavili. Velmi mě zaujal i smutný příběh o pateru, který jsem neznala.

28.02.2026

Obálka knihy Mariborská hypnóza Mariborská hypnóza Dora Kaprálová

Úžasné, hravé a zábavné, krásně zprostředkováno samotnou autorkou jako rozhlasové čtení.

14.11.2025

Obálka knihy Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Famózní Dana Černá vypráví v Rozhlase příběh dvou sester, který vás pohltí svou opravdovostí a smutkem. Napínavý poslech, kde se dozvíte více.

09.11.2025

Obálka knihy Dům Bernardy Alby (převyprávění) Dům Bernardy Alby (převyprávění) Federico García Lorca

Úžasná a dost šílená audio verze v rozhlasu

30.08.2025

Obálka knihy Canterburské povídky (11 povídek) Canterburské povídky (11 povídek) Geoffrey Chaucer

Luxusně natočeno v Rozhlasu s vynikajícím obsazením. Nádherné rýmy a úžasná čeština podpoří velmi vtipné příběhy.

23.08.2025

Obálka knihy Král v kukani Král v kukani Jan Vodňanský

Vtipná dramatizace v Rozhlase s hereckými legendami.

19.08.2025

Obálka knihy Spravedlnost podle Selba Spravedlnost podle Selba Bernhard Schlink

Audio na ČRO, příjemný poslech

26.07.2025

Obálka knihy Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Rozkošné povídky

20.07.2025

Obálka knihy Terapeutka Terapeutka Helene Flood

Audiokniha v Rozhlase byla parádní, nečekaný konec

19.07.2025

Obálka knihy Elbe: Velká řeka Elbe: Velká řeka Luboš Palata

Ukňourané vyprávění, nedoposlouchano na Rozhlase

12.07.2025

Obálka knihy Pianistka Pianistka Elfriede Jelinek

Krásná četba na rozhlase, nicméně autorku považuju za poněkud nemocnou.

12.07.2025

Obálka knihy Eva Eva Verena Kessler

K audioknize jsem přistupovala dost skepticky, vzhledem k tomu, že podobných knih je celá řada. Doposlouchala jsem ale s nadšením a napjatá, jak vše dopadne.

08.06.2025

Obálka knihy Nepatrná ztráta osamělosti Nepatrná ztráta osamělosti Eli Beneš

Fantastický zážitek z poslechu audioknihy, Matouš Ruml uúžasně vystihl Petra Steina. Krasně napsané, chytlavé, smutné, ale plné naděje.

05.06.2025

Obálka knihy Podpis všech věcí Podpis všech věcí Elizabeth Gilbert

Přečetla jsem tuhle úžasnou knížku za jeden den, nedalo se od ní vůbec odpoutat. Vřele doporučuji!

02.03.2025

Obálka knihy Poslední bourbon Poslední bourbon Bohuslav Vaněk-Úvalský

Perfektní audiokniha na Rozhlase, krásná a zajímavá čeština. Moc mě to bavilo!

07.08.2024

Obálka knihy Milostný dopis klínovým písmem Milostný dopis klínovým písmem Tomáš Zmeškal

Tahle kniha byla v audioverzi naprostá SLAST. Dana Černá s Martou Vančurovou a např. Aloisem Švehlíkem byli mistrní, nemohla jsem se dočkat pokračování. Vřele doporučuji!

20.07.2024

Obálka knihy Severka Severka Nina Špitálníková

Slyšela jsem jako audioknihu v Rozhlasu a musím říct, že mě mrazí ještě teď, když si na ni vzpomenu. Silný příběh, často šokující. Ačkoliv všichni vědí, jak to asi chodí v KLDR, tohle jde na dřeň, do podstaty, a to navíc skvělým vypravěčským stylem. Přidávám Ninu Špitálníkovou ke svým oblíbeným českým autorům.

16.06.2024

Obálka knihy Počkej na moře Počkej na moře Veronika Opatřilová

Knihu jsem přečetla, plynula dobře, ale na konci se vlastně sama sebe ptám: proč byla napsaná? K čemu? Nenacházím odpověď - taková nemastná, neslaná.

16.06.2024

Obálka knihy Život s hvězdou Život s hvězdou Jiří Weil

Neuvěřitelně smutná, ale mistrně vyprávěná audiokniha Jaroslavem Kepkou! Opravdu husina po těle a nelehký poslech! Jsem ráda, že jsem na to na Rozhlasu narazila.

28.05.2024

Obálka knihy Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Parádní audio na Rozhlase, jela jsem nonstop v autě.

23.05.2024

Zavřít