O knize U severní zdi

Tajemný Muž s dírou v srdci si nese životem nezhojené jizvy na těle i na duši. Dávný zločin, který ho v dětství připravil o rodinu, nebyl nikdy potrestán. Časy se mění, svět kolem však zůstává hluchý, slepý a němý stejně jako kdysi. Všichni už zapomněli nebo se o to usilovně snaží. Až na něj. Spravedlnost se nekoná, a tak musí konat on. Čím víc se blíží jeho vlastní konec, tím naléhavěji jako přízraky z hloubi hromadných hrobů Ďáblického hřbitova vystupují příběhy dětských obětí komunistického režimu.  V léčebně dlouhodobě nemocných Ošetřovatelka umírajících pomáhá svým pacientům v posledních chvílích jejich pozemského života. S novou klientkou však do ústavu přichází i něco, co je mimo možnosti chápání zdejšího personálu. Bude nutné z léčebny nebo ze svědomí stařečků, kteří tají temnou minulost, vymítat ďábla? Přišel čas platit účty za padesátá léta........ celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha zachycuje otřesné příběhy z padesátých let, kdy komunistický režim páchal nesmírné zlo. Autorka brilantně spojuje skutečné události s fiktivními prvky, což čtenáře nutí zamýšlet nad vinou a odpuštěním. Atmosféra je mrazivá a depresivní, vyvolává silné emoce a hluboké zamyšlení. Příběhy žen a dětí, které trpěly v nelidských podmínkách, by neměly být zapomenuty, a kniha je výzvou k jejich připomínání. Každý, kdo se zajímá o naši historii, by si tuto knihu měl přečíst. Více v komentářích.

Komu by se kniha U severní zdi mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o historii
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Ti, kdo chtějí pochopit minulost a její dopady
  • Osoby hledající inspiraci v literatuře
  • Fanoušci knih s hlubokým poselstvím

Kniha U severní zdi v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 873x
v Mé knihovně483x
v Chystám se číst1 302x

Vrátí se vám... sykla mezi sevřenými zuby. Co to meleš? Zlo. Vrátí se vám. Zlo zná vždycky zpáteční cestu.

Mysleli jsme , že po válce bude už jen dobře, že budujeme lepší svět pro všechny. Jenže svoboda se nedá zdědit. Každá generace si ji musí vybojovat sama. Znovu a znovu.

všech 5 citátů najdete u autora

Související novinka - U severní zdi

TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih

27.12.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi