štigina štigina přečtené 45

☰ menu

Šikmý kostel 2

Šikmý kostel 2 2021, Karin Lednická
4 z 5

Přečteno jedním dechem. Téma i oblast Slezska bylo pro mě dosud neznámé. Zde jsem měla pocit, jako by mi někdo vyprávěl příběh vlastní rodiny.


Betonová zahrada

Betonová zahrada 1993, Ian McEwan
4 z 5

Nesmírně zajímavé a provokativní téma.


Zamilovaný muž

Zamilovaný muž 2017, Karl Ove Knausgård
4 z 5

Po prvním dílu jsem sice věděla, co mám očekávat, ale přesto jsem byla uchvácená od začátku do konce. Nemám ráda klišé typu "buďto ji milujete nebo zavrhujete", ale u této série to podle mě platí do puntíku.... celý text


Hora mezi námi

Hora mezi námi 2017, Charles Martin
3 z 5

Kvalitní oddechové čtení, ze kterého jsem si odnesla jednu důležitou radu - když je před tebou něco opravdu těžkého, neupínej se na cíl, ale jen na další krok.


Amerikána

Amerikána 2017, Chimamanda Ngozi Adichie
4 z 5

Knížka mě pohltila natolik, že jsem kvůli ní přejela vlakovou stanici, což Vás zamrzí, když sedíte ve vlaku, který staví následně až za 1,5hod.


Kruh

Kruh 2015, Dave Eggers
4 z 5

Pro mě, jakožto milovníka knihy 1984, bylo tohle to pravé ořechové. Katastrofické vize budoucnosti, ve kterých se lidé sami připravují o svou svobodu sdílením celých svých životů, které jim díky tomu už vlastně nepatří...navíc mi myšlenka "když nemáš co skrývat, nemělo by ti sledování vadit" jakožto dítěti z postkomunistické země dost rezonuje pod kůží. Super... celý text


2001: Vesmírná odysea / Rajské fontány

2001: Vesmírná odysea / Rajské fontány 1982, Arthur Charles Clarke
4 z 5

Nejlepší sci-fi, jaké jsem zatím četla(snad kromě D. Adamse)