Komentáře knihy Hora mezi námi

makymp
07.05.2026

Silný příběh, ani nevím, kdy jsem u knihy naposledy brečela. Asi je to i tím, že jsem film neviděla :)

mythos91
03.05.2026

Knihu jsem zvolil do Čtenářské výzvy, kde hraje významnou roli počasí a i pro samotný velmi zajímavý námět. Po očekávaných událostech začátku knihy a samotného ztroskotání hlavní dvojice v neznámé divočině se mi kniha po krátké době začala vléci. Obsáhlé popisy, kdy se nic moc zajímavého nedělo, mi dělaly potíže se čtením stále více. Už jsem chtěl knihu odložit, ale zvítězila zvědavost, jak celý dobrodružný příběh skončí. V závěrečné části se mi podařilo zase naskočit zpět do jedoucího vlaku a události napravily zmiňovanou dlouhou prostřední pasáž, která mi nějak nesedla. Pocity mám ale smíšené, celkově jsem nedostal to, co jsem od příběhu očekával.

Syma149
07.04.2026

Film jsem neviděla a abych řekla pravdu, nevím, jestli ho vidět chci, protože bych si možná mohla zkazit dobrý dojem z knihy. Poslouchala jsem jako audioknihu a byl to vskutku příjemný a napínavý poslech. Strašně jsem chtěla zjistit nejen to, jak dopadne Ben s Ashly a čtyřnohým kamarádem, kteří přežijí pád letadla, ale hlavně jsem chtěla rozluštit, co že se stalo mezi Benem a jeho ženou. Trochu jsem tušila, ale autor uměl dobře kličkovat a dost často jsem začala váhat, jestli je moje domněnka správná. To musím ocenit a nejen proto dávám plný počet. Takže pokud si chcete poslechnout nebo přečíst příběh o dvou neskutečně statečných, houževnatých a úžasných lidech nebo pokud chcete s Benem znovu prožít jeho dřívější život ve vzpomínkách, které při této strastiplné cestě za záchranou nahrával pro svou ženu na diktafon, rozhodně neváhejte. Doporučuji

Maki229
07.03.2026

Film jsem neznala a o knize věděla pouze z anotace, že přežijí havárii letadla. Představovala jsem si ledacos. A to rozhodně nepatřím ke čtenářům, kteří vyhledávají katastrofické knihy. Příběh všechna moje očekávání překonal a moc se mi líbil. Díky za Čtenářskou výzvu. Bylo úchvatné ponořit se do příběhu a ledových pustin státu Colorada a sledovat Ashley a Bena jak překonávají různé překážky.
Pořád ve mně doznívá, jak je důležité vážit si takových zdánlivě samozřejmých věcí jako je teplý a suchý domov, dostatek jídla a přítomnost svých nejbližších.

Hřibče
04.03.2026 audiokniha

Poslouchala jsem jako audioknihu a bylo to naprosto strhující! Chvílemi jsem napětím ani nedýchala. Skvělý přednes Marka Holého, moc se mi to v jeho podání líbilo. Díky němu to celé působilo velmi živě, jako by se to, co čte, stalo právě jemu. Úžasná práce s emocemi. Budu se muset porozhlédnout po dalších audioknihách v jeho podání. :)

SumýšIrena
03.03.2026

To je opravdu moc povedená kniha. Je to román, takže mi nevadí spousta náhod, které pomohly k přežití. Naopak cením si toho, jak to měl autor promyšlené.

EmillyT
12.02.2026

Na knihu jsem narazila náhodou, když jsem hledala co číst k tématu "Kniha, ve které hraje významnou roli počasí" a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh je napínavý, od samého začátku jsem Benovi a Ashly moc fandila, aby se z hor dokázali dostat. Při čtení si čtenář úplně představuje beznaděj s jakou se museli oba potýkat. Závěr knihy mě úplně nepřekvapil, tak nějak jsem čekala, že něco takového přijde. Kniha je moc hezky napsaná.

Moncele
06.02.2026 audiokniha

Knihu, která před pár lety, spolu s filmem, válcovala sociální sítě, jsem si vybrala do čtenářské výzvy na téma "v hlavní roli počasí". Zvolila jsem audioverzi, poslouchala jsem hlavně na procházkách s pejskem a venku zrovna bylo hodně pod nulou (naštěstí zdaleka ne tolik, jako v knize), takže atmosféra jako stvořená pro tento příběh. Musím říct, že se mi kniha hodně líbila, obdivovala jsem co všechno zkusili, jak problémy překonali, nechyběl však ani humor, což mám v knihách ráda. Marek Holý knihu perfektně načetl, věřila jsem mu i tu Ashley... Autor příběh perfektně vystavěl, zpětné vhledy do života Bena mě nutili přemýšlet, co se mu vlastně v minulosti stalo, ale plnou pravdu jsem neodhalila. Když se ale příběh chýlil ke konci, už jsem z toho byla trošku unavená, Ben mi přišel až příliš perfektní, jakoby neměl žádné negativní vlastnosti, což je dost k neuvěření, proto půlhvězdička do plného počtu ode mně chybí. Když jsem se pak dívala na přehled dalších knih autora, vypadá to sice na příběhy podobného stylu, ale nevylučuji, že si časem něco dalšího ještě přečtu.

pip11
01.02.2026

Dobrodružný příběh o pádu letadla v ledové nehostinné pustině a následné snaze přežít. A to odhalení na konci…

Člověk, který bloudí životem se zlomeným srdcem, je napůl mrtvý, což ale vůbec neznamená, že je i napůl živý. Znamená to jen, že je napůl mrtvý… a to k životu nestačí.

Josh
26.01.2026

Přesně... TOHLE je důvod proč nelítat letadlem... může se stát cokoliv!!

Když už sedíte v letadle nesmíte rozjet svou představivost a už vůbec ne mít tuhle knihu sebou nebo si dokonce pustit velmi "názorný" film :o)) Spousta lidí ignoruje letušky, když ukazují co se má dělat "až", protože si většina myslí, že to nebude potřebovat. Zapomínají ne na představivost, ani na realitu života nebo náhody, ale na slovo "panika." V té se totiž dějí věci ....

Tady měla Ashley maximální štěstí, že byl Ben chirurg a Ben měl štěstí, že byla Ashley tak skvělá jaká byla. Autorova představivost? Ať bereme vážnost nebo humor, který zde nechybí je to příběh na zamyšlení v jiných rovinách - dva lidé si prošli zkouškou a co s nimi udělala... A jak bychom z ní vyšli my? Nemusíme kvůli tomu spadnout v letadle, stačí naše každodenní činnosti a jen se rozhlédnout doma, v rodině, v práci... co jsme zpackali nebo na co můžeme být hrdí, co a jak nás posílilo...

absa2611
11.12.2025

Knihu jsem začala číst brzy poté, co jsem dočetla Když zpívají cvrčci od autora této knihy, Charlese Martina.
Zpočátku mě příběh moc nezaujal, ale to bylo jen prvních pár stránek. Potom se děj rozjel a knížka byla velmi napínavá až do konce.
Ten konec jsem nečekala a musím přiznat, že i slza ukápla.

PavlínaN.
07.09.2025

Nedočetla jsem. Po pár kapitolách jsem to vzdala. Neskutečně mě vytáčelo popisování prvků, které se "náhodou" budou hodit.
Příklady: jeden z přeživších je doktor, který s sebou nese vybavený batoh do hor, protože je vášnivý horolezec; nucená koupě baterií navíc; vidí před havárií "náhodou" multitool a sekeru u pilota; pro jistotu dvě navigace...

A to je jen výčet pár věcí. Navíc všechny tyto informace jsou nahuštěny v prvních kapitolách. Působilo to na mě, že je to podané strašně "na sílu".

Alléktó
07.09.2025

Já se bohužel nepřipojím k nadšeným ohlasům, ač mě to mrzí. Od příběhu jsem asi očekávala víc, než jsem dostala. Možná byl problém, že jsem nejdříve viděla film a až posléze četla knižní předlohu. Tuto knihu už pravděpodobně číst znovu nebudu.

lenka7767
31.07.2025

Kniha se mi líbila a hodně jsem si na závěr pobrečela. Vadilo mi trochu, jak byl Ben dokonalý, takoví chlapi na světě nejsou, ale snít můžeme :-) Na film se po shlednuti traileru nechystám.

Kopretina
26.07.2025

Moc se mi líbil příběh i zpracování, nějak mi to hodně sedlo a já si po dlouhé době pobrečela. Oba protagonisté mi byli velmi sympatičtí a jejich boj o život inspirativní.

anovy64
30.05.2025

Škoda, že jsem neviděla film, abych ho mohla s knihou porovnat. Jsem ale přesvědčena, že by se mi určitě líbil. Knihou jsem zpočátku byla nadšená, ale postupně se mé nadšení vytrácelo. Děj se hodně natahoval a byl příliš popisný, až nudný. Navíc jsem přesvědčená, že to, co vydrželi Ashley a Ben by nedal ani Meresjev. Ale i tak byla kniha čtivá.

Charmedka
10.05.2025

Kniha Hora mezi námi vyniká především svou atmosférou – autor dokonale vykresluje nelítostnou krásu zasněžené krajiny a pocit naprosté izolace. Příběh je nejen dobrodružný, ale i emocionálně silný, protože se dotýká hlubších témat, jako jsou osamělost, osobní ztráty a síla lidské vůle.

Buchtičkajani
13.04.2025

Kdysi jsem viděla film , a docela se mě líbil. Měla jsem audioknihu. Poslouchala se hezky. Takové zimní dobrodružství s happy endem. A doufám, že jestli jednou ztroskotám, tak jedině s chirurgem, který chodil do skautů.

Jana747
11.04.2025

Asi je škoda, že jsem jako první viděl film, který se mi hodně líbil. Asi po měsíci jsem se pustila do knihy a rozdíly tam jsou opravdu znatelné a je jich dost. Ale i presto je kniha napínavá a čtivá.

nai.ivka
05.04.2025

Leído děkuji za komentář, film raději oželím, když z knihy udělali něco jiného.
Měla jsem audioknihu a tu jsem "sjela" téměř na jeden zátah. Celý příběh mi tak zachutnal, že mu musím dát plný počet hvězd. A podívat se po další knížce od Charlese Martina.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi