Hora mezi námi zajímavosti

Hora mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352721/bmid_hora-mezi-nami-1fZ-352721.jpg 4 1139 383

Přichází bouře a provoz na letišti v Salt Lake City je ochromen. Novinářka Ashley je nervózní, že nestihne vlastní svatbu, a na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se tihle dva vůbec neznají, objednají si spolu charterový let, aby se navzdory nepříznivému počasí dostali domů včas. Jejich letadlo ale havaruje a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Jak dlouho tu budou uvězněni? Jak si obstarají potravu a přístřeší? Hledají k sobě vztah, přehodnocují minulost a čelí krutým nástrahám nemilosrdné divočiny. Dramatický boj o přežití v extrémních podmínkách v nich probudí sílu, o níž neměli tušení... Podlehnou v mrazivé pustině zraněním těla a duše, nebo znovu uvěří v lásku?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Mountain Between Us , 2010


více info...

Zajímavosti (1)

Zfilmováno. V hlavních rolích Idris Elba a hvězdná Kate Winslet. (Anna 13)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (8)

Naučila jsi mě, co znamená se usmívat. Žít se srdcem, které tepe životem. S každým kilometrem ses prosekávala hlouběji do mého lomu, hojila jsi jizvy a narušovala skály obklopující mou duši. Byla jsi první, která poskládala mozaiku mého já dohromady. V lásce jsi mě pomalu učila první krůčky, vydal jsem se na cestu, rozběhl se - a pak, jednou na pláži, za svitu měsíce při běhu proti větru, když jsme odstřihávali pětiminutové míle, ses ke mně obrátila, odemkla jsi pouta, která mi svírala křídla, a naučila jsi mě létat.


A pak si taky vzpomínám na ten okamžik, kdy jsem všechno pochopil. Že jsi ve mně prolomila to, co dokáže zlomit jen láska. Že ses mi odevzdala. Nesobecky. Bezvýhradně. Úplně celá. Něco na tom daru mě ohromilo. Jeho nesmírnost, která na mě dolehla plnou vahou v místech, kde není třeba slov. Kde selhávají všechny výrazy, projevy, vyjádření. Kde nejsou tajemství. Kde jsme jen my dva - ty a já - a všechno, čím jsme.


Člověk, který bloudí životem se zlomeným srdcem, je napůl mrtvý, což ale vůbec neznamená, že je i napůl živý. Znamená to jen, že je napůl mrtvý...a to k životu nestačí.


Více citátů z knihy najdete u autora.