Když zpívají cvrčci

Když zpívají cvrčci https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386746/bmid_kdyz-zpivaji-cvrcci-8zV-386746.jpg 4 311 114

Na náměstí ospalého jižanského městečka stojí stánek s citronovou limonádou, který provozuje sedmiletá Annie. Má nemocné srdce a prodejem limonády si vydělává peníze na operaci, která by jí mohla zachránit život. Shodou okolností se u jejího stánku zastaví nemluvný samotář Reese Mitch, který se po tragické smrti své manželky vzdal práce chirurga a uchýlil se k jezeru Burton, kde opravuje lodě a snaží se zapomenout na minulost. Jejich životy se po osudovém setkání navždy změní a Reese náhle stojí před těžkým rozhodnutím: aby mohl Annie pomoci, bude muset čelit svým bolestným vzpomínkám.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Motto
Originální název:

When Crickets Cry , 2006


více info...

Stromm
Stromm
12.01.2024 4 z 5

S tou čtvrtou hvězdou jsem delší dobu váhal, na mě to prostě bylo poněkud přeslazené. Ale tak holt tomu to přílišný hraní na city odpustím, protože to mělo poutavá, citlivá a srdce hladící místa. Poslouchal jsem to jako audio a nezjišťoval jsem, o čem že to přesně bude, tak jsem padl na něco, co není zrovna má typická volba. Ale pro zpestření proč ne, pro jednou jsem si rozšířil obzory.

denib
denib
08.01.2024 4 z 5

Četlo se to fakt dobře, příběh krásný, srdceryvný, spousta postav mi byla sympatická a fandila jsem jim. Líbilo se mi, jak si pomáhali. Ale od začátku bylo jasné, jak to dopadne, a moc okatě z toho čišel záměr vymačkat ze čtenáře co nejvíc citu. Hotová ždímačka :-) To se sice povedlo i u mě, ale maličko mi to lezlo na nervy...


Bubo19
Bubo19
07.01.2024 4 z 5

Pěkná kniha, která citlivě vypráví o životě a hlavně o srdci nemocném z nejrůznějších příčin. Autor krásně vystihl atmosféru, takže jsem měla pocit, že jsem u jezera Burton s hlavními postavami. Některé popisy byly ale hodně zdlouhavé a objevilo se tam pár situací, kterým jsem nedokázala uvěřit, proto dávám čtyři hvězdičky.

petr_
petr_
02.12.2023 5 z 5

Jak už jsem uváděl tak mám rád jižanské příběhy, ale to není tento příběh, protože je úplně jiný. Příběh o tom, jak se mají lidé k sobě chovat, ať už jsou to přátelé, rodina a nebo i sousedé. V dnešním uspěchaném světě často zapomínáme na to, že to nejcennější co můžeme mít jsou upřímné vztahy mezi lidmi, protože pak nejsme nikdy sami, pak pro nás úspěch není nutně potřebný, ale pokud se dostaví dokáže potěšit i naše přátele, tak jako nás potěší úspěchy jejich.
Co mě na knize fascinovalo, jsou popisy kardiochirurgických zákroků, které daly celému příběhu spád.

GYROTOURBILLON
GYROTOURBILLON
07.11.2023 5 z 5

Ano, kniha pěkná, mnoho zajímavostí, hlavně o srdci, lodích, lásce, ale i běžném životě.
Vyrovnávání se se ztrátou milované osoby musi být těžké, obzvlášť v mladém věku.
Najít znovu smysl života a získat trochu nadhled nad ztrátou, je zde hezky popsáno.
Samozřejmě soulad z přírodou. Kniha nabízí mnoho pohledů na krásu ale i bolest.

Bedřich63
Bedřich63
07.09.2023 5 z 5

Opět jsem se nechal pro četbu této knihy inspirovat zde na DK. A dobře jsem udělal.
Kniha mě chytla za srdce a to nejen proto, že se děj točil kolem transplantace srdce.
Čtenář se zde dozví mnoho informací o srdci, jeho fungování, defektech srdce a jejich operativních nápravách. Vše je podáno velice srozumitelnou formou.
Další významnou částí knihy jsou popisy stavby lodí a domů. Úžasné jsou také popisy prostředí městečka a života na březích jezera.
Nosný příběh knihy je vynikající a čtenář postupně získává informace z minulosti, která výrazně ovlivňuje životy a chování hlavních postav.
Za mě 5*, jedna z nejlepších knih, kterou jsem letos četl. Autora si dávám do oblíbených.

Rozarka454
Rozarka454
17.07.2023 4 z 5

místy trochu přitažené za vlasy, ale jako oddechovka hezké

Elapheg
Elapheg
19.05.2023 5 z 5

To bylo něco tak úžasného a zároveň naprostý emoční ždímák. Mohu říci, že toto byla jedna z nejlepších knih, kterou jsem letos četl. Charles Martin psát umí, ale to co mi touto knihou provedl se dá popsat asi, že mě minimálně dvakrát převezl dějem knihy a zároveň převálcoval a když už jsem si říkal, tak a tady to je jasně dané, karty jsou rozdány, přišel zase zvrat, kdy jsem se místy bál i dýchat a doufat. No kniha končí až poslední stránkou a zde to platí doslova. Je velká škoda, že v češtině od něj vyšly jen asi tři knihy, doufám, že tento rest bude napraven. Annie má nemocné srdce a vydělává si prodejem limonády na operaci srdce. Pak tu máme chirurga, který se snaží žít dál od lidí po velkém prožitém traumatu. Jednoho dne se oba setkají a tím u obou dojde k osudovému setkání, které rozjede celou škálu životních změn všech hrdinů knihy. Věděl jsem, že to bude velmi dobré, ale že to budé tak skvělé, tedy alespoň pro mne, jsem netušil. Dost se divím nízkému hodnocení knihy. Zároveň čtením této knihy jsem se dozvěděl mnoho nového o lidském srdci, tak silném, tak tajemném a úctyhodném orgánu. Chirurg Reese se bude muset postavit svému démonovi, pokud bude chtít Annie pomoci. Dokáže to Reese? A co osud, jak nastavil kalich hořkosti Annie? To už si sami přečtěte. Je to příběh, který stojí zato, je dojemný, citlivý, láskyplný, ale i hořký a bolestný a strastný a především je zde naděje a víra a obrovská vůle. Napětí je hlavně od druhé třetiny knihy neustále. Do té doby je třeba vysvětlit, co se v minulosti stalo, zvláště u Reese. Dávám všech pět hvězd, jednoznačné doporučení všem milovníkům románů a dojemných příběhů a vím, že na tuto knihu jen tak nezapomenu. Autorovi děkuji za skvělý počin. :-)

kosátkoo
kosátkoo
07.05.2023 5 z 5

To je tak krásně a citlivě napsaná kniha. Co na tom, že z anotace teče přeslazenost, kniha taková vůbec není. Je moc milá.

asam
asam
01.04.2023 5 z 5

Dojemný příběh, plný emocí. Málokdy se mi stane, že se do příběhu tak ponořím až mi tečou slzy. Kniha mi zůstane v paměti.

Vivetkav
Vivetkav
29.03.2023 4 z 5

Hmm to bylo krásné zároveň dojemné a slzy obcas tekly.. nepopírám, že to zašlo dál než by muselo, ale jinak se mi roman líbil

bosorka78
bosorka78
20.03.2023 5 z 5

Kniha byla moc pěkná. Jak se děj vyvíjel tekly mi slzy jak hrachy a konec kdy to prostě nedopadlo jak mělo byl pro mě zdrcující. Naštěstí s toho autor vyplul nakonec tak ,že jsem měla úsměv na rtech. Ale byla to síla ,kniha ve mě zanechala svůj velký otisk, stejně jako Hora mezi námi.....

Rosana
Rosana
04.03.2023 5 z 5

Opět pěkný příběh z pera Charlese Martina, ale Hora mezi námi se mi líbila mnohem víc, byla čtivější a měla větší spád. Ale i tak se těším na jeho další knihy.

MarNe
MarNe
11.01.2023 4 z 5

Nádherná kniha o životě, naději, víře, pokoře, znovunalezení sama sebe i lásky, ale také o nemoci srdce, ztrátě, bolesti i solidaritě lidí.
Krásný dojemný příběh. Jen mě místy nesedly popisné pasáže místa či anatomie srdce. Přesto vřele doporučuji.

evaval
evaval
29.12.2022 5 z 5

Moc hezké čtení, co vás chytí za srdce. Protože nejsou to oči, kterými vnímáme, ale naše srdce. Na něm záleží, jaký bude náš život.

Arsi
Arsi
26.12.2022 5 z 5

Nádherná kniha, která se četla sama. Doporučuji

li-li-nka
li-li-nka
09.10.2022 5 z 5

Krásný příběh, určitě doporučuji. Mistama mě však trošku vadilo vyprávění o srdci, jako v biologii.
První knížka, kterou jsem na půl četla a napůl poslouchala audio knihu. Krásně namluvená .

pydla
pydla
03.10.2022 4 z 5

Nejhezčí věci nevidíme očima, ale srdcem.
Srdce má své důvody, o kterých rozum nic neví.
Příběh o lásce bez hranic, osamělosti, srdeční nemoci, síle života a návratu do něj, protože žádný člověk není ostrov sám pro sebe.
Charles Martin vás opět přesvědčí, že umí psát tak, až nás jeho příběhy dojmou.

Především střez a chraň své srdce, vždyť z něho vychází život.

Já lásku poznal jsem, a cítil její slávu.

Jednu hvězdu však ubírám, za občas zbytečně dlouhé pasáže a zbytečné navršování tragédií ke konci knihy. Přesto se mi kniha líbila a časem si ji přečtu znova.

Susán888
Susán888
20.09.2022 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Dojemný příběh malé bojovnice s nemocným srdcem a výborného lékaře se zlomeným srdcem.

Radka_p
Radka_p
08.07.2022 4 z 5

Moje očakávania od knihy boli - niečo ľahké na oddych, čo sa "číta samo". Takže som nečakala žiadnu vysokoumeleckú tvorbu a to som aj dostala. Príbeh dojme, v pozadí cítiť, že autor je veriaci a chvíľkami som mala pocit, že čítam nejakú babtistickú literatúru, nejaké logické súvislosti v príbehu mi nesedeli ale keďže som nemala vysoké očakávania ani sklamanie nebolo veľké. Príjemné čítanie, tematika kardiochirurgie knihe dodala šmrnc, do toho zopár ťažkých ľudských osudov a príjemné čítanie je na svete.