Ztracený příběh

Ztracený příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406377/bmid_ztraceny-pribeh-s9f-406377.jpg 4 81 30

Zachránit druhému člověku život může spasit ten náš Věci, které pohřbíme hluboko, nás zraňují nejvíc. A někdy kvůli nim zcela ztratíme cestu. Ale zatímco se slavná a pohádkově bohatá hollywoodská herečka Katie Quinnová právě ocitá v nejhlubší krizi, muž skrývající se pod přízviskem Sunday se už delší dobu straní lidské společnosti v prostředí floridských bažin a poddává se zatrpklosti. Jeho jediný přítel otec Steady ho přiměje, aby se o Katie staral, jel s ní do Francie a odhalil její skutečný příběh, který zatím před celým světem skrývala. A stane se něco zvláštního. Je možné, aby si dva zlomení lidé začali navzájem pomáhat a nalezli znovu odvahu a chuť žít?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

Unwritten , 2013


více info...

Přidat komentář

Bubo19
21.01.2024 4 z 5

Autor vymyslel zajímavé téma, ale bohužel se taky vyžíval v rozvláčných popisech osob, míst i činností, což příběh dost brzdilo. Ne že by se kniha četla špatně, ale nějak mě to nenutilo zjistit, jaké tajemství hlavní hrdinové skrývají a opravdu mě chytla až poslední třetina. Mít kniha o pár desítek stran méně, bylo by to na pět hvězdiček, takto dávám tři a půl.

Restang
07.09.2023 2 z 5

Pocit z této již třetí knihy autora mám rozporuplný. Téma dobré, některé pasáže v knize moc hezké, ale bohužel styl jakým tato kniha byla psaná mi nesedl. Táhlo se to, zlepšilo až někdy od cca 200 stránky, bohužel jsem se těšila, až bude konec. Tentokrát jen za 2,5 *


rumund
21.06.2023 4 z 5

Tak tahle kniha byla moc fajn. Více méně příběh dvou úplně odlišných lidí, které k sobě spojil kněz, aby si navzájem pomohli zase najít cestu jak dále žít. Krásné to bylo.

pydla
04.09.2022 4 z 5

Kdysi jsem byl celistvý, ale pak se něco stalo a já se roztříštil na spoustu úlomků a uvnitř jsem zemřel...
Bolestné příběhy dvou slavných lidí, kteří ač velmi slavní, uvnitř sebe byli nejsamotnější na celém světě, než je otec Steady svede dohromady.
Krásný příběh, o lidských duších, bolestech, samotě a touze zemřít, utéct tak samotě a vnitřním démonům.
Ačkoli je příběh velmi silný, ubírám jednu hvězdu za uspěchanost děje v otevřenosti obou postav vůči sobě i za zpracování návratu Katie mezi živé. Já sám jsem velmi uzavřený a osamocený a vím, že odložit své démony a běsy není vůbec snadné a důvěra v druhé samozřejmá.
... naučit se znovu žít vyžaduje odvahu a sílu, protože ta bolest v nás, zůstane navždy.

intelektuálka
21.05.2022 4 z 5

Tento příběh zdaleka není ztracený - je o nálezech ....

I já jsem ze začátku měla obavy z banálnosti - zdálo se mi, že tuším závěr ....

Ale autor dokázal téma pěkně rozpracovat - do příběhu šípkové Růženky a piráta Peta mezi otloukánky ....

Někdy vám osud přivede do cesty člověka, který vás dokáže nasměrovat ... a tito dva poranění měli štěstí ....

Pěkně se to četlo - doporučím.

hapac
11.04.2022 4 z 5

Romantický příběh, který se mi líbil. I takovéto příběhy mne nutí k zamyšlení nad osudem postav příběhu, ale i nad tím mým. Však v každé knížce si každý z nás může najít alespoň jednu větu, jedno slovo, které je pro nás důležité, inspirativní, které nás zkrátka osloví, udělá den hezčí...

cukrovka
16.10.2021 5 z 5

Knížku jsem odkládala plná slz a emocí. I přes pomalý začátek, kdy jsem měla problém se začíst, je to příběh stojící za přečtení. Je o bolesti ze ztráty někoho blízkého, o vyrovnávání se se sebou samým. Příběh o dvou zraněných bytostech, které osud svedl dohromady.

Aktenanka
03.10.2021 5 z 5

Dala jsem 5 hvězdiček, přestože příběh ne všude měl ten správný spád. Ale dojal mě. Každá knížka, která mě dokáže rozplakat si zaslouží plný počet.

malen
30.07.2021 3 z 5

Některé myšlenky mě zaujaly a také jsem měla občas slzy v očích, ale jako celek mě kniha zklamala. Příběh Kate byl , jak tu někdo píše, takový kýčovitý a nezáživný ..Příběh Sundaye se už četl lépe. Ale spojené takto dohromady mě nenadchlo. A ten dovětek ..to mi úplně zkazilo dojem z knihy.. kdybych tuto knihu četla jako první od tohoto autora, asi po jiné nesáhnu..ale protože předchozí knihy se mi moc líbily, těším se na další..

Szilvia1
08.05.2021 4 z 5

Začátek knížky se vleče a když čteme příběh Sundaye,tak tam už je to zajímavější.Příběh byl pěkný,ale já jsem od toho čekala trochu víc,protože jsem na tu knížku dlouho čekala a myslela jsem si,že protože byl ten příběh krásný,ale trošku jsem se zklamala.

Hakl54
06.05.2021 3 z 5

Zprvu se mi příběh líbil, ale s přibývajícími stránkami moje nadšení pohasínalo, vše začalo být nereálné, přehnané a konec přeslazený.

martineknatasa
22.02.2021 5 z 5

Další krásná kniha od tohoto autora. Vřele doporučuji.

munka
21.12.2020 5 z 5

Ku knihe som sa dostala náhodou a neľutujem. Pekný príbeh o dvoch stratených dušiach, ktorých osud (v podobe kňaza) zviedol dohromady. Doporučujem.

Ms.Floyd
26.10.2020 2 z 5

(SPOILER) Takový typický americký kýč - dva pohádkově bohatí, ale zničení lidé odhodlaní zemřít, jeden kněz, výlet do Francie a následný happy end, když se oba hlavní hrdinové zase postaví na nohy.
První půlka knihy naprosto strašná, nemohla jsem se začíst, příběh byl nudný, těžkopádný. Nemohla jsem si najít cestu k hlavním hrdinům. Katie mi byla vyloženě nesympatická, Steady byl jako kněz, no, já vám nevím.. Ještě nejvíc z nich byl ok Sunday.
Za mě to byl spíš, než Ztracený příběh, ztracený čas. Ke knize se nevrátím a od autora už nic dalšího s největší pravděpodobností číst nebudu. Kniha mi přišla jako děsná slátanina.

sadlo
27.06.2020

Podobně jako u knihy Když zpívají cvrčci, dávám 100%. Ztracený příběh je nádherný příběh, výborně vyprávěný. Víra, Naděje a Láska.

lifeoptimist
07.06.2020 4 z 5

Nejdřív jsem si myslela, že to nedám, taky jsem se nemohla dlouho začíst a prokousat se dál, ale jak je děj přesunutý do Francie, tak to nabere obrátky a závěr byl pro mě super... prostě dojemné... prostě úplně něco jiného než čítávám, ale protože jsem se nejdříve nemohla začíst strhávám hvězdičku

IYv
11.02.2020 2 z 5

mě to přišlo hrozně divné - dialogy, ten kněz, ty těžko uvěřitelné scény...nějak nemohu číst dál.

perpe2a
18.12.2019 5 z 5

Nádherný a dojemný román. Dva lidské osudy, které si navzájem zachrání život. Na konci jsem měla v očích i slzy. Rozhodně tato kniha stojí za přečtení, mooooc doporučuji:

knihovnička007
03.11.2019 5 z 5

Sunday a Katie toho ztratili spoustu a Steady (velmi příhodné jméno) se pokouší jim pomoci.
Poprvé se Sunday a Katie potkali v kostele a pak... Jediné, co od života chtěli, je své místo nad slunci a najít sami sebe...
Jediné, co chtějí Pete a Isabelle je totéž...
S příběhem se dostaneme do Ameriky i do Francie, ale hlavně-jaké jsou možnosti fantazie a naděje?
Pro mne krásný příběh plný příslibů, naděje, smutku a nalézání.

Danago
02.11.2019 4 z 5

Zachránit druhému člověku život může spasit ten náš.
Určitě je to úplně něco jiného než Hora mezi námi. Přesto se autor nezapře, psát umí moc krásně. Příběh o hledání sama sebe je nádherně napsaný. Ale bohužel pro mě byl docela dlouho, až příliš pomalý přesto jsem neměla chuť knížku odložit. Od druhé poloviny se nám začíná odkrývat minulost Katie a potom i Sundaye. Přiznám se, že u vyprávění Sundaye jsem plakala dojetím.