Jestli jsem četla někdy psychothriller, tak tady smekám, psycho o level výš, ne jak je to napsáno, tam jsou velké nedostatky, jak už tu bylo zmíněno, tak v překladu horkou jehlou sešité, ale v myšlence, ve hře Stínu s obětí, neustálé pochybnosti o existenci Stínu jako reálné osobě nebo vymyšlenou postavou, nakonec vlastně nevíte, čemu máte věřit. Gradace je patrná v celé knize, je opravdu neodložitelná a konec, to je jen třešnička na dortu. Doporučuji
Bylo to z doby, kdy mi vyprávěla moje prababička svůj život, byla jsem malá holka, ale milovala jsem to, ženy to venkově neměly jednoduché v té době. Tato babička u mě měla velké pochopení, některé věci, na kterých trvala byly asi zbytečně tvrdé, ona to cítila jinak, ale ta zahořklost v ní, co si musela celý život vytrpět, se na ní podepsala.
Ptáčátko také mělo pomalejší rozjezd, ale brzy to bylo neodložitelné čtení, nepřišla jsem na to, kdo za tím stojí, dost brzy byl pachatel známý, ale stále to bylo napínavé až do konce.
Jsem aktuálně velká kočkomilka a tato kniha je jako pohlazení o tom, co vše si kočičky zaslouží a autorka kočkám rozumí a když to sepíše do povídek, je to balzám na duši.
Místy se člověk, který žije s kočkou opravdu zasměje, ale ten jazyk... nedala jsem to, když jsem si přečetla asi třetinu knihy byli mi ti dvounožci tak protivní, a kocour Vocas tak drzý, že to až bolelo do očí. Ale chápu, že kdo má náturu číst tento jazyk, tak to je zážitek. Hodnotit nemůžu.
Začátek byl hodně pomalý a četlo se mi to dost těžkopádně, nicméně druhá polovina knihy byla hodně akční možná na úkor té první části, hodně morbidních popisů, ale jinak nápad skvělý, určitě si přečtu i Ptáčátko.
Tady nás autor dlouho mate, ale velmi úspěšně. Určitě jsem četla lepší psychothrillery, i když po vyjevení všech zúčastněných postav se mi vše zdálo trochu nepřehledné, ale konečně mi to dávalo smysl.
Příběh Alice a její svatby a co za tím vším stálo, dlouho se vyprávělo a vyprávělo kolem Alice, nesympatických postav přibývalo a pak se to v poslední třetině rozplétá, a když už myslíte, že víte, tak je to jinak. Někdo si stěžuje na zvláštní konec, ale mně se konce této autorky líbí, i když to působí nereálně na čtivosti a dojmu z knihy to neubírá. Zajímavé téma.
Tento díl byl opět úžasný, ale ten konec...to bylo smutné. Pokud to byl poslední díl, tak celá série je zdařilá, pokud by byl ještě další díl, budu se jen těšit.
Reálný příběh jednoho páru od 70 let do současnosti, nějak takhle mohl probíhat příběh i mých rodičů, úplně obyčejní lidé a obyčejná rodina, i když tady jsem pociťovala osobní linku jakoby pan Hartl psal o někom reálném a jemu známém, ale o to byl ten příběh autentičtější a dojemnější. Mně se to líbilo a stálo to za to.
I tento díl mě nezklamal, i když byl trošku rozvláčný, ale není to úplně klasický thriller, je to víc psychothriller a nakonec jsem i slzu uronila, nicméně všechny postavy mají něco do sebe a i když chování hlavního zlého aktéra bylo dost nepochopitelné, nakonec se vše pěkně propojilo. Čtenář musí být stále ve střehu, a proto je důkladnější čtení na místě.
Vyšetřovatelka Mina a mentalista, který umí něco navíc a dokáže do případů vražd z kouzelnického prostředí vnést světlo. Je to napínavý thriller, který má originální kulisy, vypracované postavy, takže já k přečtení doporučuji. Jen je to opravdu pořádně tlustá porce.
Paní Jašová má nastavenou laťku hodně vysoko, a tentokrát mě s dějem nepřesvědčila. Napsané je to ve vysoké úrovni, to ano, ale příběh mi přišel velmi překombinovaný. Chování postav bylo lehce nepřehledné, ani Anetu jsem moc nechápala. Aspoň Veroniku ano. Pokud si chcete přečíst jak velká chyba v minulosti dokáže zničit životy, o sobeckosti, zahleděnosti,kariérismu ale také o velké lásce a přátelství, tak je to kniha pro vás.
Nevím proč, ale tato kniha mě oslovila nejméně ze všech, co jsem od paní Chalupové přečetla. Je to úžasně napsané, ale nějak jsem se s postavami nesžila, sympatická mi byla malá Iška a tam to nějak končí. Oceňuji vždy, když příběh vychází ze skutečných událostí nebo skutečných žijících postav.
Myslím, že pachatel se dá brzy odhadnout, ale jeho motiv se dozvíte až na konec. Úplně se mi tam ztrácela pointa příběhu Katky a Štěpána, přišlo mi to trochu přitažený za vlasy.
Na staré bolesti se nezapomíná.
Sociální sítě a seznamky skrývají mnohá tajemství, jak se čtenář může přesvědčit sám, dívka Zuzana si dopisuje s neznámým mužem a kolem se mezitím objevují zavražděné dívky..Nebylo to tak napínavé, spíš to bylo zajímavé z pohledu vyšetřování.
Myslím, že kdyby tento díl nebyl součástí "aristokratické série" i tak bych si ho s chutí přečetla, celou knihu tvoří rozhovor Marie a smrti a musím uznat, že to byl naprosto mistrný pohled na dnešní mladou generaci, ale i na celou společnost. Líbilo se mi, že to má biblický přesah a opravdu jsem se aristokraticky bavila.
Vše co napsala alnahu, tak s tím souhlasím. Bylo těžké nenávidět Barboru za to, co udělala, bylo mi jí strašně moc líto, a někdy věci nejde soudit černobíle. Líbil se mi odstup ve vyprávění, kdy čtenář přesně ví, že Barbora jedná vlivem své nemoci. Bylo to emotivní čtení a některým čtenářkám bych ho vůbec nedoporučila v rámci jejich psychického zdraví. Ale první knížka od paní Harasimové mě přesvědčila, že má smysl číst i tato nelehká témata a ráda si přečtu i jiné.