Pod Ďáblovým mostem

Pod Ďáblovým mostem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517204/bmid_pod-dablovym-mostem-ALy-517204.png 5 156 46

Podcasterka Trinity Scottová se žene za úspěchem a její zbrusu nový projekt vypadá velmi slibně. Tentokrát se zaměřila na Claytona Jaye Pelleyho. Před více než dvaceti lety se tento slušný manžel, otec a učitel přiznal k brutální vraždě čtrnáctileté studentky Leeny Raiové. Motiv jeho činu však nebyl nikdy objasněn. V sérii exkluzivních rozhovorů z vězení Clayton sděluje Trinity údajnou pravdu o tom, co se té noci pod Ďáblovým mostem skutečně stalo. Pro všechny obyvatele městečka Twin Falls je to překvapení. Clayton tvrdí, že to neudělal. Lhal tehdy před lety? Nebo lže teď? Zatímco poslechovost podcastu stoupá a řady jeho příznivců se rozšiřují, Trinity ve vyprávění stále chybí jedna klíčová osoba: Rachel Walczaková, policistka ve výslužbě, která zvráceného Pelleyho odhalila a dostala za mříže. Ta totiž nemá zájem hrát Claytonovu hru – až do chvíle, kdy Trinity pronikne do hloubky a ozvěny minulosti znovu ožijí. Tehdy Rachel začne pochybovat o všem, co dosud považovala za pravdu. A pokaždé, když Clayton znovu promluví, je čím dál zjevnější, že není zdaleka jediný, kdo má svá tajemství.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Beneath Devil's Bridge , 2021


více info...

Přidat komentář

Maky806
včera 5 z 5

Jooo, dobré to bylo, napínavé až do konce.

JanaŠamšová
23.04.2024 5 z 5

"Z dlouhodobého hlediska není pravda nikdy tak nebezpečná jako lež."
Podcasterka Trinity se ve svém pořadu zaměřila na Claytona Jaye Pelleyoho, který se před 20 lety přiznal k vraždě mladé dívky a teď tvrdí, že to neudělal. Lhal tehdy před lety a nebo lže teď?
Naprosto skvělý thriller s pořádnou dávkou napětí po celou dobu. Mám ráda v knihách šokové momenty a když mě příběh alespoň na chvíli dojme. A tento v jednu chvíli k slzám.
Ten, kdo vypadá v očích některých jako zrůda a ano, i když si to zaslouží, tak nemusí být jen špatný člověk.


Kekik
18.04.2024 5 z 5

Tak tohle je thriller, jak má být. Čtivý, napínavý, tajemný, s mnoha zvraty. Dech beroucí, spánek beroucí, čas beroucí. A přitom toho tolik dal. V závěru jsem potlačovala slzy.
Pod ďáblovým mostem je inspirováno skutečným zločinem. A mně krvácí srdce za všechny oběti. Je mi to tak líto.
Čtení DOPORUČUJI ! Jeden z nejlepších thrillerů.

TerkinKnižnySve
14.04.2024 5 z 5

Loreth Anne White - Pod ďáblovým mostem


Počet strán: 311
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #triler

Čo všetko dokážeme?

Ako dokážeme vychovať naše deti aby neboli šikanatormi, aby neboli šikanované a čo sa stane keď ich nedokážeme ochrániť pred niekym, kto by ich mal viesť k zdárnej životnej etape s názvom škola?

Veľmi silný príbeh s ťažkou témou.

Trinity sa rozhodne otvorit príbeh starý 24 rokov ako podcast o skutočných zločincoch.

Príbeh, ktorý nakoniec odhalí viac ako to malé mestečko dokáže uniesť. Zaslepenosť rodičov, ochrana tých nesprávnych, zasiahnutie do vyšetrovania , jedna chyba za druhou ktoré vyplávajú na povrch a vam klesá sánka nižšie a nižše.

Ďakujem dievčatá za #spolocnecitanie
Lucie Reková Vlčková
Jana Pumprdlik Zouharová
Jitka Dudychová
Jana Šamšová
Evženie Pavelová
Monika Marková
Jana Jislová


Kniha č. 85/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #lorethannewhite #poddablovymmostem

Obsah:

#podcasty #nevyriešenávražda #temnétajomstvá

Podcasterka Trinity Scottová se žene za úspěchem a její zbrusu nový projekt vypadá velmi slibně. Tentokrát se zaměřila na Claytona Jaye Pelleyho. Před více než dvaceti lety se tento slušný manžel, otec a učitel přiznal k brutální vraždě čtrnáctileté studentky Leeny Raiové. Motiv jeho činu však nebyl nikdy objasněn.

V sérii exkluzivních rozhovorů z vězení Clayton sděluje Trinity údajnou pravdu o tom, co se té noci pod Ďáblovým mostem skutečně stalo. Pro všechny obyvatele městečka Twin Falls je to překvapení. Clayton tvrdí, že to neudělal. Lhal tehdy před lety? Nebo lže teď?

Zatímco poslechovost podcastu stoupá a řady jeho příznivců se rozšiřují, Trinity ve vyprávění stále chybí jedna klíčová osoba: Rachel Walczaková, policistka ve výslužbě, která zvráceného Pelleyho odhalila a dostala za mříže. Ta totiž nemá zájem hrát Claytonovu hru – až do chvíle, kdy Trinity pronikne do hloubky a ozvěny minulosti znovu ožijí. Tehdy Rachel začne pochybovat o všem, co dosud považovala za pravdu.

A pokaždé, když Clayton znovu promluví, je čím dál zjevnější, že není zdaleka jediný, kdo má svá tajemství.

alexis818
08.04.2024 5 z 5

Skvělá Kniha,napětí celou četbu.

monishek
08.04.2024 5 z 5

To bylo vyborne. Cetlo se to jednim dechem a neustale jsem byla v napeti. Kdo to udelal, kdo lze a kdyz uz jsem si myslela, ze vim, tak na druhe strane jsem zjistila, ze vlastne nevim, protoze tohle byla taky lez. Skvely pribeh, doporucuji.

PeM
04.04.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila, bylo to zajímavé, gradující...doporučuji

gordon13
02.04.2024 5 z 5

Skvěle napsaný thriller! Autorka se s každou knihou zlepšuje.
Napínavé, zajímavé a výborně ukončené.
Moc se mi to líbilo!!

Miro67
02.04.2024 5 z 5

Jedna noc před 24 lety, spolu u zakázaného táboráku se sejde mladež včetně outsiderky Leeny a vyvolených ze střední. Do zemské atmosféry sestoupila ruská družice, ale to není důvod, proč se tato noc zažrala do vzpomínek celého městečka. Městečka, kde jsou všichni tak provázáni, že vyšetřování vraždy je jak rodinné setkání. Přesto, že případ je vcelku rychle vyřešen, pod povrchem to stále bublá. A výbuch je způsoboben krimi podcastem, který chce starý případ zpřístupnit široké veřejnosti. Jeho posluchači si začínají vzpomínat, jeho účastníci se začínají obávat odhalení dávných tajemství. I samotná autorka podcastu jedno skrývá.
Z těchto ingrediencí prostě musí vzniknout skvělý thiller. A pokud si čtenář myslí, že už na to přišel, nemůže se více mýlit.

" To co udělali, udělali oba pro tebe". Pro mne má příběh ještě jedno plus. Už mnohokrát jsem myslela na druhotné oběti zločinů, rodinu vraha. Jak oni se cítí a co by udělali pro odhalení či utajení důkazů.

hroubek
01.04.2024 4 z 5

Velmi slušně napsaná detektivka, která se čte dobře. Je to mám první kniha od autorky a musím říci, že jsem ve výsledku spokojený. Autorka knihu napsala zábavně a místy je správně napínavá. Hrdinky jsou sympatické, atmosféra dobrá a má to neokoukané prostředí kanadského maloměsta. Trochu jsem měl problém s tím, že dvě třetiny knihy se jede na neutrál, aby se v poslední třetině sešlápl plyn až na podlahu. Osobně mi moc nesedla finální pointa, která mi přišla lehce překombinovaná. Pod Ďáblovým mostem je zábavná detektivka, která se čte dobře.

Bara52
31.03.2024 5 z 5

Spisovatelku jsem neznala, ale je to vyborna knizka, vtahne do deje, nema hlucha mista, dava smysl a neni v pulce odhalitelna. Urcite si prectu i dalsi.

klokan.1905
24.03.2024 5 z 5

Pod ďáblovým mostem...
Doposud jsem od Loreth Anne White četl dvě knihy, které patří do série Temné vábení... Tato kniha je úplně mimo sérii, takže nemusíte mít obavy, že byste o něco přišli... ;-) No, jen tak mimochodem, knihy Temné vábení, Temné ozvěny by si určitě také zasloužily Vaší pozornost... ;-)
K samotné knize...
Trinity Scottová je podcasterka, která se nyní soustředí na rozhovor s Claytonem Jayem Pelleym... Ten je odsouzen na doživotí za vraždu čtrnáctileté Leeny Raiové... Od skutku uplynulo již více než 20 let... V rozhovoru s Trinity Scottovou však znásilnění i vraždu Leeny Raiové popřel... Kde je tedy pravda? Je skutečný vrah stále na svobodě? Proč by se ale k činu Pelley přiznal? Chcete znát odpovědi na tyto otázky? Tak se pohodlně usaďte, otevřete knihu a čeká na Vás 320 stran napětí...
Věřte mi, že to bude stát za to...

Bediczek
22.03.2024 5 z 5

Celkem fajn detektivka

Zuzíček77
20.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Nedivím se tak vysokého hodnocení knihy, tento příběh mě úplně pohltil. Velmi povedená kniha se vším co by thriller měl mít. Kniha je podle opravdového zločinu, který se opravdu stal a o to větší je to napětí. Maloměsto kde se před 24 lety stal zločin a Rachel policistka, která zná celé město, musí najít vraha. Na příběhu se mi líbí jak se prolíná minulost a současnost, nevěřila jsem nikomu ani slovo a jak se zdá měla jsem dobrý úsudek. Úplně jsem se tedy netrefila s tím kdo to udělal ale o to víc to pro mě bylo napínavé. Zvratů tam bylo dost, párkrát mi zaslzeli oči. Opravdu skvěle napsaná kniha, kterou jsem nemohla odložit a musela jsem nad ní stále přemýšlet a vymýšlet teorie jak to mohlo všechno být. Zapojení podcastu bylo opravdu originální, ty teď frčí jako blázen.

Myšlenka z knihy:
Jestliže je za výchovu dítěte odpovědná celá komunita, platí také, že je odpovědná i za jeho smrt?

ZuzanaZ83
19.03.2024 5 z 5

Absolutně pohlcující příběh. Trinity je mladá podcasterka, která se rozhodne zpovídat vraha a pedofila Claytona Pelleyho. A tak, jak je jejím úkolem, klade otázky a chce odpovědi.
Výborné, čtivé, chytlavé.
Jediné, co mi chybí, je dořešení linky s Tuckerem.

Nuttelka
09.03.2024 5 z 5

Tato autorka opravdu umí! Její knihy hltám stránku za stránkou a nemůžu se dočkat, co všechno na nás vždy "vybalí" :-) Případ Leeny otřásl a zasáhl celé městečko a až po mnoha letech se lidé dozvídají pravdu.. tak nějak jsem tušila, kam se to bude odvíjet, ale postupné odhalování mě nechalo napjatou snad celou dobu.. Výborná kniha, já určitě doporučuji!

Deia
23.02.2024 4 z 5

Od autorky som čítala aj jej dve predchádzajúce knihy, ktoré sa mi veľmi páčili, takže prečítať som si musela aj túto. A tiež sa mi páčila, aj keď asi o trošičku menej. Od začiatku je príbeh veľmi zaujímavý, hneď v prvej kapitole sledujeme posledné minúty Leeny, zavraždenej študentky. A následne sa v príbehu prelína minulosť, ktorá ukazuje vyšetrovanie, ktoré vedie Rachel, s prítomnosťou, kde Rachel znova skúša prísť na to čo sa stalo a s Trinity, ktorej ide hlavne o to, aby bol jej podcast čo najviac počúvaný a tak sa snaží prísť s čo najväčšími odhaleniami, čo sa jej celkom darí. Obidve linky ma veľmi bavili, aj keď ani jedna postava mi nebola dva krát sympatická. Hlavne ma zarazilo, ako všetci niečo skrývali a pri výsluchoch klamali, aj keď mnohí účastníci boli iba študenti, neviem, či by to všetci takto zvládli. Svoju teóriu o tom, kto vraždu spáchal, som mala od začiatku a čiastočne sa mi potvrdila, v podstate mi to prišlo celkom priehľadné. Niektoré skutočnosti, ktoré na konci vyplynuli mi prišli trošku pritiahnuté za vlasy, ale tak asi to nebolo až tak nereálne. Celkovo sa mi kniha čítala veľmi dobre, opäť je to niečo trošku netradičné, nápad s podcastom sa mi veľmi páčil. Príbeh som zhltla za jeden deň a dúfam, že sa dočkáme prekladu aj ďalších autorkiných kníh.

KatyM.
23.02.2024 5 z 5

Další úžasná kniha autorky. Příběh je inspirovaný skutečným případem. Kniha je dobře vykreslená, od počátku je jasné, že něco nesedí, postavy uvěřitelné. Doporučuji.

lenka.v
20.02.2024 4 z 5

Velmi povedené !!
Jen konec se mi zdál být takový nedotažený jakoby to ani nepatřilo ke té samé knize .

Estarossa
19.02.2024 5 z 5

Velmi kvalitní thriller se vším, co by měl mít. Nemám, co vytknout a moc doporučuji!

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Loreth Anne White
jihoafrická
2021  88%Temné vábení
2022  93%Temné ozvěny
2023  92%Pod Ďáblovým mostem

Kniha Pod Ďáblovým mostem je v

Právě čtených7x
Přečtených183x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených14x
Knihotéce170x
Chystám se číst151x
Chci si koupit44x
dalších seznamech5x