romca3001 romca3001 komentáře u knih

☰ menu

Někdo jiný Někdo jiný Laura Kneidl

Od této autorky se mi libí, že i když je knížka román, tak zároveň otevírá velmi citlivá témata stejně jako v předchozí knize. Celkem mě i zaujal námět v oblasti cosplay (vůbec jsem do té doby neznala). Ale celkově musím knihu hodnotit průměrně. Přišlo mi, že se děj pořád táhne, pak přišly hádky, pak zase usmíření. Dvojice mi přišla sympatická, ale autorka to až moc natahovala.

18.02.2024 3 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Celkově se mi knížka četla hezky, nenudila jsem se u ní. Hlavní hrdinka mi občas už lezla na nervy, na druhou stranu byla vyobrazená dost reálně. Libí se mi, že v knize jsou různá témata, ať už problematika bohaté snobské rodiny, ale především LGBT. Musím říct, že toto téma jsem v knize četla poprvé. Co mě, ale nejvíc dostalo, tak to bylo finále knihy. Opravdu jsem do poslední chvíle netušila, co Julian skrývá a byl to pro mě celkem šok :D. Upřímně nevím, zda by člověk v takové chvíli byl tak klidný jako hlavní hrdinka :D.

06.01.2024 4 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Tak tady u té knihy jsem opravdu na vážkách :D. První půlka mě absolutně nebavila a nevžila jsem se do hlavní postavy June. Neustále jsem se ke knize vracela a četla po částech. Musím však říct, že pak cca v té půlce příběhu mě kniha celkem chytla a konec už se mi četl svižně. Ve finále mě celý příběh zasáhl. Znovu bych si jí už, ale nepřečetla. Za mě 3,5 hvězdy.

07.12.2023 3 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Knihu jsem četla o dost déle, než je u mě zvykem. Je dost náročná na přemýšlení. Většinou čtu večer a občas mi dávalo zabrat se soustředit, četla jsem po kouskách. Nicméně téma je velice zajímavé a je tam hodně podložených informací. Po přečtení knihy jsem hodně změnila pohled na svůj spánek.

10.11.2023 4 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Z knihy mám rozporuplné pocity. Námět a celkově příběh se mi líbil. Ale v podstatě celou dobu jsem čekala, kdy se hlavní hrdinka někomu svěří a nebo, kdy alespoň dojde k nějakému zvratu. Najednou jsem zjistila, že jsem u konce knihy. To mě dost zklamalo. Nezbývá mi, než číst další díl :D

05.11.2023 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Tak tohle bylo hodně silný kafe. Jako máma 1,5 ročního chlapečka mě to velmi zasáhlo. Některé pasáže se mi těžko četly. Nechápu čeho jsou některé matky vůbec schopny. Jak hrozně se dokáží při takové výchově chovat sourozenci a co dokáže otec. Z tohoto příběhu se budu dlouho vzpamatovávat a nejhorší je, že se to opravdu děje.

28.10.2023


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tohle je má první kniha od této autorky. Musím říct, že začátek knihy pro mě byl docela zdlouhavý. Měla jsem problém se vžít do příběhu a trošku jsem se nutila ke čtení. Pak se děj hezky rozjel a kniha už se mi četla pěkně. Vůbec jsem netušila, jak na tom Španělsko nad vládou Franca bylo a dost mě to překvapilo. Kniha má velmi zajímavé zpracování. Trošku mě zklamal závěr. Přišlo mi, že autorka najednou zjistila, že se má děj ukončit a vše bylo rychlé a konec v podstatě otevřený. Celkově dávám 4 hvězdy :)..

28.10.2023 4 z 5


Sestry Sestry Bernard Minier

Všechny díly s policistou Servazem zbožňuju a ani tenhle mě nezklamal. Velice se mi líbilo, že se děj vracel do policistovi minulosti :). A rozuzlení vražd jsem do poslední chvíle nečekala.

19.03.2019


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Tak tohle se povedlo :). Musím říct, že druhý díl mě vůbec nebavil a přelouskávala jsem knihu docela dlouho. Od třetího dílu jsem nečekala vůbec nic a byla jsem mile překvapená. Začetla jsem se přesně jako u jedničky a celkově se mi děj moc líbil :).

19.03.2019


Vdova Vdova Fiona Barton

Kniha hodnotím jako průměrnou. Děj a námět špatný nebyl.. ,ale mně se prostě kniha zdála místy až moc zdlouhavá a trošku jsem se k ní nutila. Plus autorce dávám za to, že jsem občas váhala, zda je manžel skutečně vrahem děvčátka a za celkem povedený závěr.

15.10.2018 3 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Skvělý díl.. děj mě naprosto uchvátil a závěr taktéž super ! :)

25.09.2018 5 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Kim opět nezklamala :), ale přeci jen pro mě tento díl byl zatím ze všech nejslabší. Tak nějak jsem se nemohla ztotožnit s výzkumným ústavem pro mrtvá těla. Předešlé díly se mi četly lépe :).

25.09.2018 4 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Hrozně zajímavě napsaný díl a líbí se mi i celkové rozebrání Kim a její minulosti. Z počátku mi přišla Alex velice zvláštní postava, ale v dalších a dalších stránkách mi do knihy sedla a závěr opět překvapivý :).

25.09.2018 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Skvělá kniha a velmi chytlavá ! Za mě palec nahoru za postavu Kim, ta mi velice sedla a do knihy mi sedí.. příběh je super napsaný, nechybí překvapivý závěr knihy, už se těším na další díly :)

25.09.2018 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha mě dějem velmi zaujala a líbil se mi přechod mezi minulostí a budoucností. Ale musím říct, že konec mě lehce zklamal, čekala jsem lépe promyšlený závěr.

26.06.2018 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

No... pořádně nevím, co si mám o této knize (respektive pokračování) myslet. První díl byl prostě "pecka". Příběh mě uchvátil od začátku až do konce. Tady mi "to něco" prostě chybělo. Pro mě to bylo oddychové čtení, které nenadchlo, ani neurazilo. Tak nějak mi přišlo to pokračování bez šťávy a děj mě také zrovna dvakrát neuchvátil. Asi jsem na základě prvního dílu čekala mnohem emotivnější příběh.

28.04.2018 3 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Krásné zakončení velmi poutavého příběhu a i já patřím k fanouškům, kteří litují, že už si od tohoto autora nepřečtou další pokračování.

Kniha se mi líbila, ale pro mě je TOP první díl. Občas se mi v tomto díle zdály až příliš zdlouhavé pasáže, ale konec byl super. Obdivuji autora, že vymyslel tak brilantní příběh do všech detailů :).

16.04.2018 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Stejně jako první díl, tak i toto pokračování mě nezklamalo :). Je pravda, že místy jsou až příliš zdlouhavé pasáže "o ničem", ale na celkovém dojmu knihy to u mě rozhodně neubírá ani hvězdičku :). Líbí se mi, jak kniha postupně otevírá Lisbethinu minulost. Za mě prostě pecka, těším se na třetí knihu.

09.04.2018 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Pro mě super knížka. Nadchla mě už od počátku, zajímavý děj a rozuzlení. Těším se na druhý díl :).

17.12.2017


Papírová města Papírová města John Green

Bohužel nepatřím mezi čtenáře, které by tato kniha uchvátila. Celkově mě děj moc neoslovil, ani jsem se nevcítila do hlavních postav. Chvílemi jsem i knihu odkládala. Doufám, že jiné příběhy autora budou daleko lepší.

03.10.2017