Někdo nový

Laura Kneidl

Někdo série

1. díl >

Jedinečný milostný příběh Mickey a Juliana je srdcervoucí a nezapomenutelný. Když mladá a bohatá Mickey potkává na schodech svého nového souseda, nemůže uvěřit svým očím. Je to Julian, číšník, který kvůli ní přišel o několik týdnů dříve o práci. Mickey se kvůli tomu stále cítí hrozně, zejména proto, že se k ní Julian chová velmi odmítavě a nedává jí šanci se omluvit a napravit to. Mickey je tím zvláštním charismatickým mužem a jeho chováním doslova fascinovaná. Snaží se proniknout jeho tvrdou slupkou a lépe ho poznat. Přitom zjišťuje, že Julian si zcela záměrně udržuje odstup nejen od ní, ale i od všech ostatních lidí. Julian má totiž tajemství. Tajemství, které by mohlo navždy změnit způsob, jakým ho Mickey vidí... „Román Someone New si v žádném případě nesmíte nechat ujít! Tato kniha by měla být v policích každého knihkupectví, každé knihovny. Je romantická, opravdová, autentická – a nesmírně důležitá!“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Red
Originální název: Someone New, 2019

Komentáře knihy Někdo nový

Knižnípauza
08.11.2025

Tak.. když jsem knihu vzala, čekala jsem klasickou romanci alá Mona Kasten atd. No.. byla jsem velmi mile překvapená co z příběhu nakonec vylezlo.
Téma knihy je velmi důležité a já jsem to odhadla dcl za delší čas. (Ráda bych napsala jakého tématu se kniha dotýká, ale bohužel by to byl velký spoiler. )

Hlavní hrdinka Mickey... No. Ta mě dost dlouho strašně vytáčela.
Mladá, naivní, nesoběstačná slečna, která byla chvílemi strašně otravná. Holka si to u mě vyžehlila až na posledních kapitolách.
Julian se mi líbil moc. Tajemný, hezký, hodný kluk se super názory a chováním. Tohle byla opravdu moc fajn postava. Jeho tajemství a následné rozuzlení mě opravdu vzalo za srdce.

Autorka v této knize pracuje velmi pěkně s psychikou a rodinými vztahy. Škoda, že v některých tématech nešla více do hloubky. Protože to hlavní téma bylo ve výsledku jen takové lehké nakouknutí. Já bych snesla více informací.
Také musim zmínit,že některé kapitoly byly dost nudné a nezáživné. Prostě za mě nekde ubrat a někde přidat.

ediiina
29.10.2025

Výborné téma, výnorný námět, skvěle vypracovaná dějová linka a perfektní diaglogy.
Tohle se mi fakt moc líbilo.

1v8na
17.10.2025

Já jsem s knihou měla menší problém. Nemohla jsem se začíst. Jakmile jsem se už ale začetla, bylo to svižný a mělo to švih.
Víc sympatický mi byl Julian. Mickey mi povahově nesedla
Líbilo se mi ovšem, jak se její postava povahově vyvíjela a byla víc empatická a víc lidská. Mám z knihy rozporuplné pocity, nicméně autorce dám ještě šanci.

luciefeix
14.09.2025

Skvele se to cetlo . Precteno za 2 odpoledne ani ne .. ona mi prisla trochu naivni a ne jako nekdo kdo jde studovat pravo ..juliana jsem si oblibila .. jen proste proc ten konec ? za to ubiram jednu hvezdicku

Barcasss
24.06.2025

Začátek knihy byl čtivý a dost jsem se těšila, co přijde dál, ale postupně jsem se začala nudit a dost bojovat s tím, abych vůbec dočetla. Konec už to nenapravil.... nesnesitelná hlavní hrdinka, až příliš sluníčkový happyend, spousta stránek "o ničem" uprostřed... Přitom to tak hezky začalo a dovedu si představit, že by mě mohl příběh opravdu vtáhnout, kdyby byl trochu realističtější (Julian byl uvěřitelnější než ufňukaná Mickey).

věrapodpěra
18.06.2025

(SPOILER) No vypadalo to jako typický béčkový román pro ženy, ale to, co se z toho vyklubalo ke konci knihy, bylo pro mě celkem nevítané, nepříjemné a určité části jsem přeskočila.

Madelisi
29.05.2025

Netušila jsem do čeho jdu. Postupem času jsem si vytvářela různé teorie o Julianovi, viděla jsem to někam na porušení zákona (odtud jeho věk v prvním ročníku). Nicméně s poskytnutými indiciemi mi vždy něco v mé teorii nesedělo. Skutečnot vyjádřená pouhými dvěma slovy mě šokovala.
A tento dojem mi z knihy zůstane.
Hlavní hrdinku jsem brala. Dokážu si představit, že jí zmizelý bratr moc chyběl. Nicméně překvapilo mě, že během pátrání nepoužila jeho fotku. To by se ledy hnuly už dřív.
Její nechuť k právům mě štvala. Stejně tak přístup k penězům. Připadala mi na jejích 18 let místy hodně vyzrálá, jindy zase velmi nestabilní.
Příběh velmi dobrě plynul, bavilo mě zjišťovat si víc a víc.

Tess_BooksNerd
17.05.2025

Kniha mě naprosto pohltila a přiměla mě prožívat každou emoci s hlavními postavami. Nejvíc mě oslovila autentičnost Mickey, která působila jako někdo, koho bych mohla znát. Julien byl charismatický a jeho příběh dojemný, což dodalo příběhu hloubku. Tento román je o odvaze změnit svůj život, o důvěře a o tom, že někdy je potřeba dát druhou šanci nejen ostatním, ale i sobě.

Cechratka
08.04.2025

Je poznat, že kniha chce cílit na mladší ročníky, ale nemyslím si, že ti si takovou mělkost zaslouží. Vybrat si těžké téma a pak kolem něj kroužit ze vzdálenosti mnoha kilometrů, to mě vede k otázce, proč? Vždyť autorka mohla celou knihu zpracovat z pohledu Juliana, dát tomu ten správný náboj. Nebo se jej mohla snažit více poznat, více ukázat svět jeho očima. Nehledě na to, že to, co autorka tajila a co mělo zjevně otřást čtenářem, šlo poznat mnohem mnohem dřív, než bylo v knize fakticky řečeno. Působí nesmírně otravně, když něco víte, ale postavy se to dozví až o sto stránek později. Pak ty večeře u nóbl rodičů, jako byste se dívali na špatný remake Gilmorek vyrobený za pomocí loutek ve sklepě. Přeslazený závěr je jen hřebíčkem do rakve dané knížky, aby i ti, co nechtěli uvěřit, věděli, že slízat polevu z věnečku, neznamená věneček sníst.

LenkaStr
03.04.2025

Cením téma, které je i v rámci užšího žánru ojedinělé, škoda, že s ním autorka nepracovala průběžně a vypálí to na čtenáře až skoro před koncem. A vlastně škoda, že to nebylo radši napsané z Julianova pohledu, takhle máme to, co se mu dělo všechny ty roky v duši, zhuštěné na pár stránkách, což je podle mě promarněná příležitost. Místo toho autorka naservírovala rádoby zápletku s hledáním bratra, která mě upřímně dost iritovala. Jednak, když hledám někoho, o kom vím, že nechce být nalezen, tak předpokládám, že se lidem nepředstavuje svým jménem. A pokud, za a) mi nedojde, jakou přezdívku si pohřešovaná osoba vybrala nebo za b) předpokládám, že přesně tu si nevybrala, abych si to nespojila, tak při pátrání taky všem ukazuju jeho fotku. Nojo, jenže to by bylo moc jednoduché a čím bychom pak ten děj natáhli, žeáno. A další věc: to že autorka nechá hrdinku dlouhodobě flákat školu, aby demonstrovala její nechuť k oboru, a ve škole to nikdo neřeší, je za mě taky zásek. Suma sumárum mě to pomalé téměř neposouvání děje moc nebavilo, někam jsme se dostali někde kolem strany třista, kdy se hrdinku rozhodla vyprudit Julianova ex a pak to konečně začalo být o něčem. Za přečtení i tak stojí, už kvůli tomu rozuzlení, nicméně další díly mě nelákají a autorku prozatím odkládám k ledu.

Viky17
21.03.2025

Kniha se mí dostala do ruky náhodně. Četla se lehce, je dobře napsaná. Nevěděla jsem do jakého tématu jdu. JNechci se vyjadřovat k různým sexuálním orientacím. Za mě určitě mít rád své dítě, nezatracovat za odlišnost, ale nekřičet do světa ty dnešní trendy, aby každý věděl jaká je zrovna má orientace, mám pocit, že mě tlačí do kouta, abych se přidávala k většině. Možná jsem v tomto směru příliš konzervativní, ale to je má věc.

ElessaRiverbow
10.02.2025

Pokud hledáte nějakou milou a velmi čtivou romantiku, rozhodně sáhněte po této knize! Knížka je výborně napsaná, takže se četla skoro sama. Už při prvních stránkách jsem si jak Mickey, tak Juliana naprosto zamilovala. Ale i ostatní postavy jsou moc fajn, především Auri a Cassie, o kterých je další díl a na který se moc těším. Jak rodiče Mickey, tak i Julianova matka, mi vždy zvedli tlak – to jejich chování bylo naprosto příšerné. LGBT+ témata byla zpracována skvěle. Ke konci jsem měla drobné tušení, co se s Julianem asi stalo, ale i tak mě to dost překvapilo.

kachnat
15.01.2025

Zvolené téma, které je vlastně až na úplném konci knihy mělo být nejspíš čitelné napříč celou knihou. Nebude to tak jednoduché, ať ze strany Juliena, tak ze strany Mickey. Navíc mi přijde, že to finále je spíš pro popularitu daného tématu, nikoliv k zamyšlení čtenáře. Romantická linka je kouzelná, text je psán velmi čtivě. Jen si nejsem jistá, zda to není jen pro zařazení se do dnešní společnosti.....

maličkán
07.11.2024

Tato kniha se ke mně dostala omylem, nečtu milostné romány, ale abych pravdu řekla, tak nelituji. Autorka mne svým stylem zaujala a ač je kniha spíše pro mladší čtenáře, vůbec jsem se nenudila. Julianovo tajemství šokovalo, škoda, že se odhalilo až skoro na konci knihy, protože toto téma mohlo být více rozvinuto.

Roux
20.07.2024

Tohle mě mrzí. Čekala jsem něco jiného, nepřišlo mi to ani dobré. Dvě hvězdičky pro Juliena

STereza
15.06.2024

Tento příběh se četl snadno. Konec mě velice překvapil, ale díky němu, mohu dát knize o hvězdičku více, než jsem plánovala. Hlavní hrdinka mi nijak k srdci nepřirostla, ale vzhledem k tématům, kterých se kniha dotýká, hodnotím pozitivně.

Knihomolkapaja4
07.06.2024

Jsem ráda, že jsem před přečtením knihy nečetla recenze, o to víc jsem byla na konci knihy překvapená. Vůbec jsem to nečekala.

Kniha jako taková se mi moc líbila a bavila mě, nedokázala jsem se odtrhnout od čtení. Jsem ráda, že Mikeyina snobská rodina se tam tak často neukazovala, taky by mě štvali. :-D

Autorka se zaměřila na hodně aktuální téma a za mě se toho zhostila bravurně. Doporučuji.

Ivka14
05.04.2024

Skoro je mi líto, že musím knihu tam málo ohodnotit, protože se dotýká hodně důležitých témat. Možná jsem se neměla předem dívat na recenze, protože jsem očekávala pětihvězdičkovou knihu.

Otevřelo se tolik témat, tolik postav, tolik různých osudů, že byste jimi pravděpodobně naplnili 3 knihy. Tím pádem věci trvaly dlouho než se daly do pohybu. Odhalení na konci pro mě bylo velmi překvapivé a klobouk dolů před autorkou, že se do tak odvážného tématu pustila.

Booktopie
22.03.2024

Laura Kneidl je autorka, která se opravdu nebojí zabředávat do různých vážných témat. Zamilovala jsem si ji hned. Její série Nedotýkej se mě je naprosto boží a právě ta mě také dovedla k tomu číst další její knihy. Jak to ale bývá, číst s velkým očekáváním není dobré.

Mikey je jméno naší hlavní hrdinky. Pochází z bohaté rodiny a začíná se seznamovat se všedními problémy, které se ji vždy vyhly.

Julian je tajmený tichý soused, který se ji snaží se vším pomáhat.

Postavy mají svůj osobitý charakter, který vás baví - tedy někdy. Hlavní hrdinka mě totiž chvilkama fakt vadila. Ten nejvetší problém byl, že ta kniha byla nekonečná. Nudila mě.
Často jsem ji odkládala, nakonec jsem ji ale dočetla.

Tato kniha asi nebude pro každého. Závěr knihy je silný a nese důležité téma, kterého se autorka nebála a zvládla ho dle mě dobře. Přesto všechno, ale nevím jestli budu pokračovat i s dalšími díly. Kniha je psaná jako slow slow burn romantika nesoucí důležité téma.

3/5

IG: Booktopie

Kristy.Seb
16.03.2024

Mej odvahu být sám sebou. Je to proces, se kterým můžeš začít kdykoli.

Jako, to jsem nečekala. Ale rozhodně super! Něco, co se objevuje víc a víc ve světě.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi